Starševski čvek

bodoči vnuk in izbira njegovega imena: GROZA

Default avatar
Postala bom babica! Moj sin in njegova partnerka bosta imela otročka - fantka. Čez 3 tedne je rok indanes sem izvedela kako bo bodočemu vnučku ime. In zdaj razumem vse babice ki se zgražajo nad super modernimi imeni vnukov. Ker to pa je neverjetno. Sem jima poskušala dopovedati naj tega imena ne dasta, saj je naravnost grozno! Sta mi takoj zabrusila naj se ne vtikam. Da sta se pač tako odločila in naj nič ne poskušam. Tega me nameravam ubogati. Otrok se mi že sedaj smili. Obema mislim še pred porodom pamet v glavo vbit da ga ne bosta tako polomila s tem imenom.

Zdaj pa da vas slišim kako se boste spet zgražale nad mano. Najprej pa prosim da se vživite v mojo vlogo in poskušate razumeti kako mi je.

Bodoča babica
Default avatar
in kakšno je ime da je tako grozno?????
Default avatar
Nazadnje bo otrok potegnil kratko zaradi imena, pa ne zaradi mame in očeta, ampak babice.
Default avatar
Naj sami izberejo,to je njun otrok. Tudi meni niso všeč novodoba imena. A babice nismo tiste,ki bi odločale.
Default avatar
Sicer nisem imela namena povedati imena....

Ime je Maj. Zdaj pa povej če ni grozno. Zame je toime meseca in nič drugega. Za punčko bi bila še hujša izbira. April namreč. Čisto se jima je zmešalo.
Default avatar
Razumem te. Ime je OGABNO Upam da ti ju bo uspelo prepričati da ne dasta imena. Moja vnukinja ima tudi noro grdo spakedranko za ime.

- Aja
Ni tako neznano ime a je res..... prav grdo.
Default avatar
a so pred 30 leti nazaj res dajali imena april.
Pač ena slovenska pevka ki ji je ime April.
Pevka april je stara približno tam ene 25 30 let in a so res dajali takrat taka imena, ali pa si je ona kasneje spremenila ime, da je sedaj april, ne vem.
Default avatar
Moj fant je Maj.
Default avatar
Mogoče ni ravno vir lepote, a tako slabo tudi ni. Se boš privadila. Jaz sem dala ime Luka, pred več kot dvemi desetletji in moja mama je bila tudi vsa paf. Kako sem lahko, da vsi s tem imenom so bili vaški pijančki... Kaj čmo, se je privadila in ji je postalo prav všeč.
Default avatar
bodoča babica je napisal/a:
Ti moram povedati, da imaš še kar srečo, razen, če si sedaj imen nisi izmislila...predstavljaj si, da bi dobili Sandokana.
Default avatar
Gaylord je lepo ime.
Default avatar
Ime Maj je že kar pogosto, meni se me zdi nič posebej modernega. Ne bi mi pa bilo všeč Mai. Saj mogoče pa bo Mai, saj ti nista povedala, kako se bo napisalo?
Default avatar
Barca je napisal/a:
Ahhhaaa Barca, še za to temo najdeš link, dobra si


......mimogrede, od kolega sin je Maj, čisto normalno ime....
_________________
[sub]Življenje je prekratko, da bi ga jemali resno[/sub]
Default avatar
A dej no dej, po uvodnem postu sem mislila, da mu bo ime Anus ali Drisska ali Goovnoo ali kaj podobnega. Je pa ja že vsak tretji Maj. Ali pa Mai. Mogoče bo pa vaš May :))))
Default avatar
Meni pa je ime Maj prav lepo, čeprav so mi nekatera imena res grozna. Ampak, ime izbirata starša in nosil ga bo otrok. Jaz se bi na vašem mestu lepo sprijaznila in gledala da bi z njimi imela lep odnos in posledično tudi stik z vnukom. Vi pa vnuka lahko še vedno ljubkovalno kličete "moj Mihec" ali kar vam je pač všeč. Ko pa ga pokličete uradno, ga pač pokličete Maj.
Meni so najpomembnejši odnosi. Samo zaradi imena jih ne bi krhala
Default avatar
bodoča babica je napisal/a:
A tista Maja, je pa lahko nekje v sredini maja prišla k tebi na obisk (Maj pa še na svet ne sme)? Kasneje te je prišla pa še obiskati Julija sredi vročega poletnega dne v juliju. Slednja je napovedala še moža Julija, a ker se je v tistem dne v juliju ravno službeno zadržal, ni mogel priti zraven, je pa zato pripeljala s seboj Avgusta, ali po domače Gustlna.

http://sl.wikipedia.org/wiki/Avgust_%28ime%29
http://sl.wikipedia.org/wiki/Maj_%28ime%29
Default avatar
Eh, babi, veseli se vnuka, četudi bo imel butasto ime. V naši vasi je enemu fantu ime celo Mej. Njegovi bratje in sestre imajo podobno tričrkovno spakedrana imena. So pa kljub temu luštni otroci. Tudi vaš bo lušten. Nimaš kaj, slovenski starši zadnjih 15 let tekmujejo, komu bo uspelo izmislit si bolj neumen zlog ali dva za poimenovanje potomca.
Default avatar
Dejstvo je da si babica in pri tem nimaš besede. Minili so časi, ko je razširjena družina odločala o vsem. To je stvar staršev in konec debate.

Moj sin je Maj, ker je bil rojen maja, ker so nama napovedali punčko, ker me maj spominja na pomlad, na messec ljubezni, ker imava zelo dolg priimek in sva želela kratko ime.

Kaj pa grozna imena vaše generacije ?
Dragomir, Venčeslav, Stanislav, Rudl, Zdenko, Pepček, Franček, Jožek?
Default avatar
Draga usurlana babica, samo eno vprašanje. Kdo je izbral ime za tvojega sina - ti ali tvoja tašča?