Forum.Over.Net

Starševski čvek

Postavite nemogoče vprašanje in dobili boste neverjetne odgovore! Anonimno in brez registracije. Največje slovensko virtualno mesto. Če ni objavljeno v tem forumu, se ni zgodilo!

Prvič na Triglav

Default avatar

avapuš

Sem ljubiteljica planin.Šla bi na Triglav. Prvič.Iščem nekoga,ki je izkušen vodnik.Pridružim se tudi kaki manjši skupinici,če bi me hoteli vzeti s seboj na pot.
Default avatar

danes slaba

Poglej v lokalnem društvu, ali organizirajo pohod na Triglav - za letos si verjetno že (pre)pozna.
Sicer pa na strani PZS dobiš kontakte vodnikov, ki jih lahko najameš.
Default avatar

*hribolazec*

Lahko greš z menoj, vendar drugo leto. Za letos je konec sezone, vsaj zame. Po snegu mi ni, da bi lazil v hribe.
Default avatar

*hribolazec*

Še trenutne razmere. NO GO
Priponke

59606_Untitled.jpg
0 (176.09 KiB)

Default avatar

resnoss

V teh vremenskih razmerah je resno treba razmislit, kam v hribe se je še varno odpravit. Tudi če bodo še lepi dnevi, pomislite koliko dežja je padlo - vse je razmočeno in spolzko, plazovi grozijo. Višje pa je že sneg.
Default avatar

poskusi

Večina planinskih društev ima pohode na Triglav.
Drugače pa najdi med kolegi koga, ki ga vleče gor.
Pa seveda še ni prepozno. Rabiš en dan gor in dol in to je to. Razen, če si brez kondicije, potem pa ne bo šlo v enem dnevu.
Nekdo, ki te pa ne pozna pa veš, da te ne bo kar vzel s sabo. Razen, če je gorski vodnik, ki mu plačaš. Planinskim vodnikom, ko organizirajo pohode v okviru društev pa vodenja ni treba plačat.
Default avatar

Rok-1

No, jaz pa ravno v snegu najraje. Čisto na Triglav sicer ne, lahko pa kam blizu.
Nabavi opremo, predlagam da tudi opraviš kakšen hiter tečaj pri PD (npr varno gibanje v gorah), potem te pa lahko kdaj tudi s sabo vzamemo.
Default avatar

tepke

avapuš je napisal/a:
Sem ljubiteljica planin.Šla bi na Triglav. Prvič.Iščem nekoga,ki je izkušen vodnik.Pridružim se tudi kaki manjši skupinici,če bi me hoteli vzeti s seboj na pot.
In zakaj naj bi te nekdo, neizkušeno peljal naprej na Triglav? In kako to,da kot ljubiteljica planin nimaš nobene družbe za hribe? Torej bi bilo tole zate prvič? In bi te kar nekdo neznan peljal? V Sloveniji so gorski vodniki, ki to delajo za primeren denar, najemi ga, pa te bo peljal! Ampak ne v te razmere in ne v to vreme!
Pa kje ste se tepke vzele???
Default avatar

čakčak

Če si ljubiteljica planin, potem sploh ne bo težav z orientacijo. Pot na Triglav je izdatno markirana in preveč obljudena. Ne potrebuješ vodnika. Samo nekaj kondicije in spretnosti, da se proti vrhu ob zajlah izogibaš procesiji, ki gre v drugo smer.

Če si ljubiteljica umirjenih planin, ti ne bo všeč.
Default avatar

MIHAc

Ah, kaj da ne. Do doma Planika ali Kredarice vodi veliko poti, in ni nobenih kolon ali procesij. Edino vzpon iz malega Triglav na Triglav... tam je pa samo ena pot in se naredi gužva.

Je pa letos res slabo vreme. Jaz sem mislil iti na Mangrt pa kot kaže ne bo šlo.

Drugače pa splača se včlanit v PD... dobiš tako družbo, pa še popust za prenočišče v domu. Ampak vprašanje če bo kateri letos še rinil gor.... ostane pa vedno drugo leto.