Forum.Over.Net

Starševski čvek

Odpoved - (ne)izkoriščenje dopusta?

Default avatar

Daša999

Prek kratkim sem dobila odpoved in se mi zaposlitev z odpovednim rokom in še neizkoriščenem dopustom izteče 22.9. ALi lahko kakšen dan dopusta tudi ne izkoristim (delam do 22.9. in nisem na dopustu) in morebiti neizkoriščen dopust prenesem v kolikor bi dobila novo zaposlitev, ali pa je zaradi nevem česa NUJNO da sem posamezne dni na dopustu (ne vem ali se to razlikuje če bi dala sama odpoved ali pa sem jo dobila).

hvala
Default avatar

Barca

Vsak od delodajalcev je dolzan zagotoviti sorazmeren del dopusta glede na zaposlitev in ni obveza potencialnega novega delodajalca, da bi ti star dopust priznal.
Regres si dobila cel? Namrec regres je vezan na pravico do dopusta in ti glede na to, da zadnje tri mesece ne bos vec zaposlena tam, ne pripada in ga ima delodajalec pravico zahtevati nazaj.
Imas pa ob prekinitvi pogodbe pravico do izplacila neizkoriscenega dopusta, vendar le, ce si ga sama zelela izkoristiti, pa delodajalec tega ni omogocil. Drugace propade.
Default avatar

samo izjemoma se dopust plača

Praktično:
1. Zahtevaj koriščenje dopusta, pisno, npr, e-mail.
2. Če odbijejo, ponovno zahtevaj, pisno, in jih seznani s svojimi pravicami.
2. Preberi si sodno prakso, odločeno z novimi EU usmeritvami s tega področja.
3. Če ti dopust odbijejo pod točko 1 in morda tudi 2, potem zahtevaj pisno, da ti delovno razmerje podaljšajo za toliko časa, da boš koristila dopust, ki ti pripada. Priporočeno s povratnico. Ker nisi predvidela da boš dobila odpoved.
Upoštevaj, ali dopust planirate in ali so te opozorili, da ga moraš koristiti do določenega termina.
4. Če ti ne omogočijo dopusta pod 3., potem zahtevaj plačilo, ki je možno samo izjemoama, samo če ti niso omogočili koriščenja dopusta.
Default avatar

Daša999

Delodajalec mi brez problema omogoča izkoristiti dopust - sama ga nebi želela v celoti da dobim potrdilo da imam še nekaj neizkoriščenega za novega delodajalca...
Default avatar

Barca

Od aprila lani je v veljavi nov ZDR, ki ne predvideva vec obveze 6 mesecev delovnega razmerja pred koriscenjem dopusta in ne predvideva vec izjave starega delodajalca, koliko dopusta je ostalo. Nov delodajalec je dolzan omogociti samo dopust glede na zaposlitev pri njem, torej za vsak mesec 1/12 polnega letnega dopusta.