Starševski čvek

Dopust Dalmacija 1. teden sept.-gre kdo, vreme?

Default avatar
a imajo res otroci na HR počitnice tudi prva 2 tedna v septembru?????
Default avatar
S poukom začnejo 8. septembra:

Nova školska godina počet će 8. rujna 2014., a završiti 16. lipnja 2015. godine, odlučio je jučer ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović i time promijenio desetogodišnju tradiciju po kojoj nastava počinje prvog ponedjeljka u rujnu, a završava u prvoj polovici lipnja.

Kako objašnjavaju u Ministarstvu, razlog za promjenu školskog kalendara, odnosno sedmodnevno “kašnjenje” s nastavom, usklađivanju je s rokovima državne mature. Iako ne navode kao službeni razlog, činjenica je da će pomak školske godine dobro doći županijama poput Splitsko-dalmatinske, Šibensko-kininske, Dubrovačko-neretvanske ili Istarske.

Njihovi su uredi za obrazovanje tijekom gotovo svakoga ljeta dobivali zahtjeve ravnatelja škola o potrebi odgode početka nastave bilo zbog vrućina, bilo zbog poslova vezanih uz turističku sezonu.

http://www.jutarnji.hr/nova-skolska-god ... -/1176845/
Default avatar
gre kdo je napisal/a:
Jaz grem v soboto v Brelo in upam, da bom imela lepo vreme in toplo morje in še gužve ne bo. Jupi
Default avatar
Na Brač naslednji teden.
Default avatar
jaz pa na Murter uam da bo vreme in da ne bo več gužve po cesti?
Default avatar
mirakul24 je napisal/a:
Folž sem ti ;-). Pozdravi mi Brelo.
Živi in pusti živeti
Default avatar
GRETKA je napisal/a:
Tudi jaz se že veselim, da pride sobota in da grem. Mogoče še kakšnem namig kakšne so kaj cene v trgovinah. Ker bom kuhala sama pa ne vem ali naj hrano peljem seboj ali kupim dol.
Default avatar
Cene so zelo podobne našim.Nekatere stvari malenkost dražje,druge malenkost cenejše. Tudi sezona /glavna/ je že mimo.
Default avatar
mirakul24 je napisal/a:
Mi smo tam kupovali večino hrane. Od doma sem nesla samo domačo marmelado in sir, ter zelenjavo kolikor je bilo zrele na vrtu.
Te lahko vprašam v kateri apartma greste ?
Živi in pusti živeti
Default avatar
Jaz sem bila v nedeljo v okolici novi vinodolski pri nas v slo je bilo bolj grdo vreme ko sem sla in ko smo prisli domov je pihalo pa je bilo ful mraz.Tam dol je bilo pa prava savna! Morje je lih prav ni ne toplo ne mrzlo ravno prava temperatura za malo ohladit. Napovedano je bilo pa deloma oblacno s plohami in temperatura 24 stopinj no na koncu je bilo 30 stopinj, sonce in ful vroce. Tko da js se zaradi vremena ne bi sekirala sploh pa kaj ce je majhna ploha ce si v kopalkah imas pa se zunaj mal tusa :-P
Default avatar
Mi smo pa ravno včeraj prišli iz Dalmacije in je doli prav fino. Gužve od nedelje naprej ni več. Zjutraj ob 8h 25 stopinj, čez dan do 32, voda 25. V 12 dneh je deževalo le enkrat, za 2 uri.
Default avatar
GRETKA je napisal/a:

Apartma Uršić, Biokovska. Vem, da je malo v hrib, ampak nič zato. Je pa poceni 30€ ta dve osebi. Mogoče poznaš?
Default avatar
mirakul24 je napisal/a:
Konkretno ne poznam, poznam samo lokacijo in je kar precej v hrib. Sicer pa, če ne bo hude vročine in za tako ceno, se splača narediti kompromis.
P.S. Pojdita na kakšno kavo v "Mul", barček v lagunici pristanišča. Najboljši in naj bolj simpatični natakarji v Breli ;-).
Živi in pusti živeti