Zavarovanja

Odgovarjajo: strokovnjaki Zavarovalnice Triglav

Poškodba pri delu-posledica

Default avatar
Dogodila se mi je poškodba pri delu. Bil sem oskrbljen, opravljena je bila prijava delodajalca, sledil je stalež, končano zdravljenje, ponovno sem delal mesec dni,prijava za odškodnino po moji in polici delodajalca, prejel sem odškodnine. Po enem mesecu se mi je mesto poškodbe vnelo in sem morak k zdravniku, ki mi je v bolniškem listu opredelil 04-poškodba na delu. Zanima me, ali ponovno zdravljenje spada pod poškodbo pri delu, ali sem upravičen do 100 % bolniške in ali lahko ponovno uveljavljam odškodnine iz zavarovanja.
Hvala za odgovor in lep pozdrav!
Default avatar
Pozdravljeni,

če se zdravjenje nanaša na poškodbo, ki je sicer že bila zdravljena, pa se je stanje poslabšalo, potem lahko uveljavljate dodatno izplačilo zavarovalnine, seveda v skladu s pogoji zavarovanja (makismalni limiti). Svetujemo vam, da dodatno dokumentacijo dostavite na zavarovalnico, ki bo primer obravnavala in odločila o zadevi.

O klasifikaciji poškodbe odloča zdravnik, kot zavarovalnica na tem področju nimamo pristojnosti. Domnevamo pa lahko, da boste upravičeni do 100% bolniškega nadomestila, glede na to, da navajate, da vam je zdravnik na bolniškem listu opredelil poškodbo pri delu.

Lep pozdrav,

Služba za nezgodna zavarovanja
Default avatar
Pozdravljeni,
Sem samostojna podjetnica -čistilni servis. Pri zapuščanju objekta pri stranki sem padla po stopnicah in si zlomila gleženj. Prijavila sem nesrečo pri delu in sem na bolniški že dva meseca. Ker nisem zavarovana posebej za nezgodo pri delu, me zanima ali lahko sploh pričakujem oz. uveljavljam kakšno odškodnino in iz kakšnega naslova.
nati
Default avatar
Pozdravljeni,

da bi uspeli z odškodninskim zahtevkom v vašem primeru, morajo biti izpolnjeni nekateri pogoji. Glavna sta ta, da je bila stranka malomarna pri vzdrževanju stopnic in hkrati, da tudi vi niste kakorkoli prispevali k poškodbi. Odškodninski zahtevek lahko uvljavljate zoper svojo stranko oziroma zoper zavarovalnico, pri kateri ima stranka zavarovano odgovornost.

Lep pozdrav,
Default avatar
Spoštovani

Nevem na koga naj se obrnem s tem vprašanjem, upam da mi boste znali odgovriti oz povedati kje vprašati.
Pred 14 dnevi sem se poškodovala na delavnem mestu, peljali so me na urgenco, in nato še k urgentnemu kirurgu da je zadevo zašil. Povedala sem tudi da sem noseča.
Opazila sem da so na zadnjo stran kartice zapisali 3 mestno številko s flomastrom...zanima me kaj pomeni?

Moderatorji

strokovnjaki Zavarovalnice Triglav
ZavarovalnicaTriglav