Forum.Over.Net

Starševski čvek

Kaj je za vas kvalitetno pohištvo?

Default avatar

nora od opremljanja

Spodaj je polno tem o opremljanju, pohištvu, kvaliteti, Rutarju, Ikei itn.
Pravite, da je npr. Ikea nekvalitetna. Meni je recimo vseeno, kje delajo neke omare, pomemben se mi zdi design in pa material. Če je iz kvalitetnega materiala nekaj narejeno v Romuniji in ne v SLO, bog pomagaj. Lahko mi dela mizar iz sosednjega kraja, pa uporabi prvovrsten les in furnir, pa če ima predpotopen design, in me prepričuje o lepoti zlatih ročajev, kaj naj s tem? Z bratom in sestro smo imeli kot študentje stanovanje opremljeno iz Ikee, pa se ni nikoli nič čudnega zgodilo: bele omarice smo z lashkoto čistili, nobena omarala ni razpadla, vrata so se normalno zapirala, vse je bilo praktično. 15 let brez nekih težav - zakaj je potgem to zanič>?
Zaupajte mi, kakšno kvaliteto pohištva pričakujete?
Default avatar

ja itak

Ikea pred 15-20 leti in danes! Kot vse ostalo pred leti je bilo narejeno kvalitetnejše!

Kvalitetno pohištvo je pa tisto, ki je trpežno, predvsem pa uporabno in narejeno iz kvalitetnih materialov, ki ne oddajajo raznoraznih vonjav ob spremembah temperature in vlžnosti. Marsikaj kar je narejeno iz "poceni iveala" uvoženega od nevem kje vse je lahko negativno vpliva na počutje in zdravje!
Default avatar

kvaliteta

No, da ti hidravlični mehanizmi v kuhinji crknejo po dveh letih, zagotovo ni kvaliteta. In da se po desetih letih začne luščiti lak s front.
Imela sem masivno leseno pohištvo Lip Bled, delano za izvoz in so pri nas imeli samo ostanke serij. Barvano z vodnim lakom, brez strupov (dobila zraven certifikat). Tudi spoji in vijaki vse tako, kot mora bit. Potem pa njihova postelja, isti material in obdelava, delana za Slovenijo. Čisto druga zgodba. Še dobro, da je bil jogi čez, ker je bilo ogrodje čisto zimprovizirano in popravljano, da je sploh stalo skupaj. Škripati je začela po letu dni in nikoli nisem mogla čisto zadušiti tega. Potem sem kupila začasno zasilno posteljo v Ikei, ker mi pač takrat nobena ni bila všeč in nisem hotela dati preveč denarja za nekaj, kar bi itak uporabljala samo nekaj let. Mislim, da je samo ogrodje stalo 60 ali 70 evrov, se ne spomnim več, surovo in si ga moral sam pobarvat, pa sem ga kar obdržala. Tega je zdaj okoli pet ali šest let in ni popolnoma nič narobe z njim. Stoji, kot je treba, ne škriplje in podpira težo skoraj 150 kg in vse sile, ki pač nastajajo v postelji.
Ne vem, ali to štejete za kvaliteto ali ne, jaz sem zadovoljna in to je tisto, kar v prvi vrsti pričakujem od postelje. Ne, da je lepa in fensi, ampak da stoji, kot je treba, in ne škriplje.
Prijateljica je Ikeino kuhinjo že dvakrat selila s seboj. Ji je bilo škoda denarja za novo, ker je bila stara čisto okej.
Default avatar

Ella's

Samo tisto, kar ti mizar naredi - z najboljšimi materiali in po meri, pa da je še vrhunski dizajn.
Default avatar

ena tara

..nimam kvalitetnega pohištva..kuhinja je po dizajnu..kvalitetna..pa kopalnica..ostalih stvari ne maram...ker se naveličam stvari...sedežno imam par let..regale tudi..sem pač tip,ki rada spreminja dekor..:-))
Default avatar

pohištvo

Najprej moraš povedat kaj iščeš. Za stanovanje , vikend,stanovanje za oddajat ?
Masiva, iverka?
Če iverka in če želiš res kvaliteto potem Alples !
Pojdi si pogledat kvaliteto ala dipo, Rutar, probej težo police in pojdi v Alples !Razlika v teži je 1 proti2, to pomeni da je Alplesova gostejša, močnejša . Debelina stranc je isto tako 1proti 2, cena pa 1proti 3.
Sam imam kuhinjo Gorenje višji tang cene, stara 22 let in počasi bo res za zamenjat....
Če si lahko privoščiš kvaliteto vzemi dražje , drugače pa nekaj poceni pa bo prej za zamenjat
Default avatar

Kar ni iz iverk

Kar ni iz iverk in ni prepojeno z raznimi strupi. Tako, kjer gredo deli skupaj kot uliti in seveda tako, ki je trajno. Pa dober dizajn z lepo izdelanimi detajli.

Mene Ikea vec ne preprica. Vcasih me je, danes me ne.

Ravno vceraj sem gledala neke kuhinjske elemente po precej nizji ceni kot obicajno. Predali so lepo tekli, videz v redu, ko pa dvignem pult, ki je bil samo polozen cez, pa vidim, da je vse iz 1 cm debele iverke in me je vse minilo.
Default avatar

gledala si iverko

......najslabše sorte, torej je zate edino masiva prevlečena z voskom prava stvar....Vedi pa da to ni v rangu katerega si gledala v tej zadnji trgovini !
Default avatar

blokarca

Če lepo ravnaš s pohištvom, zdrži dolgo, tudi če ni vrhunske kvalitete.

Moj oče je bil mizar in je imel to poklicno bolezen, da ni prenesel ropotanja z vrati od omar in visenja po njih ali plezanja po omarah. Tako mi je še zdaj ostalo v navadi, da omare uporabljam v namene, za katere so narejene, zato imam lahko tudi cenejše pohištvo dolgo časa v uporabi. Gre veliko prej iz mode, kot se pokvari.
Default avatar

poznavalka

Slabo in dobro pohištvo takoj prepoznam. Strinjam se z zgornjimi ugotovitvami, Alples in dober mizar je najboljša kvaliteta. Po čem to vidiš: debelina iverke, obdelava robov (ABS), mehanizmi za odpiranje oz. zapiranje, ročaji itd. Prijateljica ima v kopalnici Ikeino pohištvo, ki je zaradi vlage po dveh letih že v mehurjih, ročaji so rjasti. V moji kopalnici imam preprosto pohištvo, ki ga je naredil mizar, že 10 let je kot novo. Druga prijateljica ima Ikeino dnevno sobo - sijaj fronte, ki so že vse v razah ob normalni uporabi, kovinski deli - noge - pa so nizke kvalitete in videza. Cenejše pohištvo je tudi po videzu ceneno kar se vidi že na daleč.
Default avatar

zapomnite si to

SAMO tisto pohištvo, ki ga izdela mizar!
Default avatar

kriva je vlaga

poznavalka je napisal/a:
Aha, propagandna služba dela, vidim.

V kopalnici brez okna imam Ikeino pohištvo, ki ni mišljeno za kopalnice, in to že 15 let. Nekaj je masive, nekaj je pa iverka, in to poceni kos pohištva.

Neki znanki je pa od silne vlage v kopalnici zarjavel pralni stroj, da je bil po petih letih za v šrot.

Otroka sta imela od Alplesa pograd. V pretekliku. Koštal je celo premoženje, zdržal pa cirka šest let, potem se je vse začelo luščiti.
Default avatar

Matijaz

No, moj pogled je tak....
Kvalitetno pohištvo je zame tisto, ki služi mojemu namenu.
To pa ne pomeni samo najugodnejše cene. Ali preferiranje neke znamke.
Ikea kuhinjo imava 9 let. Pa ne pravim s tem, da je boljša, slabša, kvalitetnejša, cenejša od kogarkoli drugega. Samo, da nama služi v redu.
Je pa res, da, če nama nekaj služi 9 let v redu, ni nobenega razloga, da ob prenovi, ne bi spet pogledala k istemu prodajalcu.
Default avatar

Replika

Moji kriteriji:
kvaliteten material, barve, ki se ne luščijo, letvice, ki se ne odlepljajo, predali, ki se ne zatikajo, pa da ga lahko večkrat razstaviš in sestaviš nazaj brez posledic.
V nasprotju z mojo mladostjo, se zdaj vedno bolj nagibam k masivnim kosom? Ne razumem čisto zakaj, ampak tako to pride.
Default avatar

jernimator

Definitivo je najbolj kvalitetno pohištvo direktno od mizarja. Je pa treba biti pozoren, saj tudi mizarji niso vsi kvalitetni. Vsekakor se prej pozanimaj, preden daš mizarstvu kaj delati. Sam poznam mizarstvo Loko, kjer se dogovorjenih stvari držijo, naredijo res kvalitetno pohištvo po meri in imajo normalne cene.

https://www.loko.si

Vsekakor veliko sreče pri izbiri in da bo pohištvo izdelano, kot je bilo zamišljeno!