Menstrualne težave in prehrana
Od petih sporočil sta dve tvoji – dve od treh sta napisali za hrano…. Ti pa že delaš zaključke BZW.
Ja, v prehrani med menzesom in za vpliv na menzes je veliko.
Osebno vem, da mi med menzesom obleži v želodcu predvsem surova zelenjava, kot so vse zelene solate, paradižnik, surove kumarice, paprika, potem vsi mehki siri s plesnijo, nekatero surovo sadje – marelice, breskve, sveže slive. Me včasih prisili na bruhanje tudi 8 ur po zaužitju. V času, ko ni menzesa, ni problema.
Opažam, da jakost menzesa lahko kontroliram tudi z vnosom čistih OH – zato skoraj ne jem več čistega sladkorja ( ne dodajam naprimer v pijače, ne pijem sladkih gaziranih pijač, ne jem industrijsko narejenih slaščic, stvari, ki vsebujejo glukozno-fruktozni sirup naprimer), ne jem belih testenin in belega, poliranega riža. Tudi kruha in pekovskih izdelkov ne.
Manj krvavim, ko jem grenko čokolado – torej vsaj 70{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}, alge-namoene, surove v solati z malo sezamovega ali arašidovega olja, malo česna, potem pravo svežo miso pasto in juho iz nje, pa albuminska skuta (sladka), ricotta ( zrnati sir), ementaler, manjmastni siri, kot so lahka livada, ipd.
Tudi med menzesom mi ne diši niti dobro ne dene nobena vrsta mesa ( sploh belo meso piščanec, puran ne, ker tudi zelo zakisa telo – sploh baterijsko rejena perutnina) in mehkužcci – dišijo mi pa celo surove ribe ( tuna, losos – sushi).
Najbolje se pa počutim – verjeli ali ne po zdravih stročnicah, zdravih OH: stročji kuhan fižol, leča,mladi grah, kuskus, bulgur, čičerika, leča ( rdeča, zelena) pa humus naprimer. Pa po lubenicah -jih veliko pojem sedaj, ko je sezona.