Med.Over.Net

Ljubezenski nasveti

Odgovarjajo: Barbara Sarić, Ba pth.;specializ. psihoanalize

starejsi fant

Default avatar

xx1

Zivjo. Okej, da zacnem imam fanta stara sem 20 let, on pa 38. Strah me je odziva starsev in sorodnikov, ker nevem kako se bojo odzvali. A ma kdo kej podobne izskusnje ali pa nasvet kako naj jim sploh to omenim :)
Default avatar

Operte

Mi ne poznamo tvojih staršev, tvojega okolja, ti si tista, ki dosti bolje veš, kako bodo reagirali.

Lahko zelo različno.
Ena moja znanka, nekaj čez 40, hči okoli 20, fant od hčere okoli 40. Njen komentar, da nima kaj, da bi pa bolj pasal njej, kot pa hčeri. Pa nerodno ji je, ko pride tak star moški in gre k hčeri v sobo. Računa, da jo bo minilo. Je ločena, tako da očetovega mnenja ne poznam, če sploh ve?
Še ena prijateljica, hči se je oženila z 18 let starejšim, on ima otroke od prej, sedaj imata še skupnega. Tukaj pa je ena sama žalost, mislim da je vse bližnje sorodstvo popolnoma strto, zagrenjeno. Samo da je ta punca imela že okoli 30 let, pa ravno tako ne morejo sprejeti.
Še tretji primer, klepetamo na obisku o zgornjem primeru in naš prijatelj je dejal, če bi se takle smukal okoli njegove hčere, bi ga nalomil s kolom.

No, kako naj ti potem povemo? Boš že videla.
Mislim pa, da ravno veseli in zadovoljni ne bodo.
Default avatar

afk

Zakaj pa bi te bilo strah? A je kaj narobe s parom 20 in 38? No nekaj že mora biti...
Default avatar

mario20

pozdravljena,
pa nisi ravno v zavidljivem položaju a neka začasna rešitev vseeno obstaja.Za začetek jim tega niti ne govori vsaj dokler ne boš 100% prepričana,da je to to.Kar pa sploh ni nujno,da je.Veš leta prinesejo svoje in na to je dobro oz.moraš misliti.Bil sem v tvojih letih in vem kako je,ko ti nekdo nekaj brani a v končni fazi boš ti al pa ne boš v vezi z izbrancem.Zato še 1x:pamet v roke in realno pomisli kaj taka veza prinaša dolgoročno.Po moje nič kaj sigurnega.Če se boš odloćila in ga obdržala sem 100%,da pride čas,ko se boš spomnila mojih besed,zato......SREČNO!
Default avatar

Tip123

Bistvo je v tem kako se vidva počutita drug ob drugem in kako vidva vidita skupno prihodnost. V kolikor se vama razlika v starosti ne zdi popolnoma nič sporna, potem težave ni. Težave povezane s tem si ustvarjamo sami oziroma pod pritiskom okolice, staršev, družine. V kolikor se dva odrasla človeka odločita za skupen korak kljub taki starostni razliki in sta v razmerju zadovoljna, potem je zveza lahko uspešna. Poznam dva primera. Moški je bil (že pokojni) 18 let starejši od ženske, in skupaj imata sina. Družina je bila zelo povezana ves čas in je funkcionirala odlično oziroma še danes funkcionira odnos mati - sin. Drug primer ki ga poznam je pa glede starostne razlike enak - on je 18 let starejši od nje in se čisto dobro razumeta, tudi njenim staršem se to ne zdi (več) sporno. Važno da se imata rada in da funkcionirata skupaj. Torej pomembno je, da se vidva zrelo odločita za partnerski odnos kljub manjšim neodobravanjem na začetku. Kasneje se itak vsak že navadi tega. Edino kar bi ti svetoval pri tvojih 20-ih letih je, da ne podležeš morebitnim pritiskom glede otrok, če si jih tudi ti ne želiš imeti kar takoj. Ko boš pri sebi začutila to potrebo takrat je pravi čas, prej ti pa ni treba podležti tovrstnim pritiskom (ki so zelo verjetni glede na to, da je moški že malo starejši).
Default avatar

hmhmhm

koliko časa pa se že poznata?

približno ista situacija. začetki najboljši, skupni trenutki tudi a sčasoma se začne nekaj čutiti vsaj pri nama...
čeprav ga še vedno ne morem pozabiti a vem, da je bolje da naju ni več
Default avatar

Marko

xx1 je napisal/a:
Dvomim, da ima kdo izkušnje s tvojimi starši. :))
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345
Default avatar

bogat ali reven

če je bogat, je razlika v letih razumljiva. Če pa ni bogat, je najbrž čustveno zavrt in nedorasel, da se druži s toliko mlajšo. pa malo pomisli nase, ko boš ti stara 32, bo on 50 in tako naprej.
Default avatar

Marko

bogat ali reven je napisal/a:
Tudi, če je bogat (materialno), to ne pomeni, da ni čustveno ali kako drugače zavrt.
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Moderatorji

Barbara Sarić , Ba pth.;specializ. psihoanalize
BarbaraSaric