Forum.Over.Net

Starševski čvek

Še vedno nisem našla dobre frizerke za PAŽ...

Default avatar

Kriza....

Razmišljam o treh salonih: APRICOT, SAMSON in KARLA. Ima kdo izkušnje z njimi? Lahko predlagate tudi kaj svojega, bom vesela.

Ena punca je enkrat napisala: "To je frizura, ki zahteva res NATANČNO striženje po plasteh, vsaka plast mora biti rahlo drugačne dolžine, če naj lasje lepo padejo. To zahteva mirno roko, zbranost in dovolj časa. Slabo postriženega paža najprej opazi lastnica takšne frizure, ker mora doma po umivanju las, nenomalno dolgo telovadit po laseh z raznimi krtačami in še potem tu in tam kaj štrli ven. Pri res dobro postriženem pažu las skoraj ni treba navijat na krtače, ker lasje sami padejo v pravi položaj. To lahko z hitrim posegom s krtačo nato samo še poudarimo, ni pa nujno."

Jaz se s tem 100% strinjam in zaradi tega bi rada dobro frizerko. Sem imela eno in je odšla, potem sem bila pri treh in vedno nezadovoljna s pažem in res ne vem, kam naj grem. Včasih že prav vidim, kako je nesposobna frizerka po tem, kako prime las in kako drži škarje. A pozna kdo kakšno/ega, ki ve, kaj dela in naredi paž frizuro, da se ji klanjaš. Sem pa za klasično-moderen paž. Spredaj daljše, zadaj krajše, ampak v isti liniji na konicah, ne stopničasto.
Default avatar

za te

Za tvoje želje - mora frizer res poznati tvoje lase. Ker v mokrem stanju niso taki, kot suhem. In če ti lasje frlijo, če se ob vratu razpotegnjejo....ni kriv frizer. Vedno jih moraš malo izoblikovat s krtačo. In nikoli ne padejo isto - lahko še kaj popravljaš z želeji in škarjicami! - čist

Ma jaz te postrižem za 'čas posla'.

Imam take lase, da mi gre na živce, ko me strižejo frizerke.....po stopničkah in z glavnički. In se ukvarjajo z mano eno uro!! Pa pridem domov - sem

1. prekratko postrižena
2. vse mi frli in se vidijo cufki
3. niti slučajno si jo ne sfenam, da bi bili lasje obrnjeni navznoter

4. vedno sem razočarana

5. zdaj me striže frendica - na mokre lase, ene 5 cm od ušes in je top! Zastonj!!! Prej sem pa plačevala po 40€ za isto sranje!

Pa si navijem lase na tavelike navijalke in sem čez dve uri top!
Default avatar

hja ...

Zgoraj omenjenih salonov ne poznam. A to sprašuješ za Ljubljano?

Se strinjam s predhodnico in s tabo. Paža je izredno težko zadet v nulo v prvo, če ne poznaš las.

Če iščeš za Lj, poskusi pri kakšnem frizerju, ki se je tam konec osemdesetih oz. na začetku devetdesetih kalil pri Meti. Ti načeloma znajo striči.

Jaz hodim k Jerneju na Slomškovo in sem zadovoljna. Hodim pa tja že ene 15 let in še vsakič, ko sem vmes iz kakršnega koli že razloga, šla drugam, mi je bilo potem žal. Imam goste in trde lase, ki padejo točno tako, kot se jih postriže, jih ne moreš ukrotit s fenom. Poleg tega na eni strani padejo drugače kot na drugi, tako da jih je treba tudi drugače striči. Ampak to lahko ve samo frizer, ki te pozna. Nekdo, ki te ima prvič na stolu, tega ne more vedet. Tudi, če mu poveš, si težko predstavlja, kako te mora postričt.

http://ec.europa.eu/food/dyna/gm_register/index_en.cfm

Ima pa trenutno zaprto.
Default avatar

Jaz jaz

hja ... je napisal/a:
Ja, take stvari obvladajo frizerke z daljšim stažem, najbolje stare tam okrog 50 let. Sem iskala eno, da bi me postrigla kot je bila včasih Ljupka Dimitrovska, 5 let!, pa sem jo našla po čudnem naključju (prometni nesreči).
Default avatar

Kriza..

Hvala za mnenja, ampak se ne morem strinjat, ker imam drugačno izkušnjo. Ko sem šla k eni frizerki, me je tudi prvič vidla in sem prvič v življenju imela top frizuro! Bla je mlada, ampak se je točno videlo, kako drži škarje in kako obvlada. Žal je šla in zato iščem drugega. Nobena frizerka do zdej je niti po feelingu ne doseze, kaj sele po moji frizuri. Moji lasje niso nc posebnega, da bimogu delat znanost iz njih. Redkokater frizer je TOP, to je vse.
Default avatar

Top servis

Frizerski salon Aleksandra, Gosposka ulica 2 Celje.
Default avatar

moj predlog

Če ti ni predaleč, poskusi v salonu Las Tina na Dolenjski cesti. Naroči se izrecno pri Tini.
https://www.facebook.com/pages/Frizersk ... 70?fref=nf

Zame je zlata vredna ravno zato, ker najprej pogleda, kakšne lase imaš, te še kaj vpraša o tem, kako se obnašajo, ko so mokri, suhi itd., potem pa glede na to izbere tehniko striženja. Res top frizerka.
Default avatar

andii

Verjetno ti ta informacija ne bo koristila, ampak v NG mi je frizer Blaž iz Mič stylinga naredil vrhunski paž, ki še po 3 mesecih drži. Lase si samo umijem, posušim s fenom in lasje padejo tako, da nimam z njimi nobenega dela.
Default avatar

maral

Po 15 letih dolgih las je pred kratkim padla odlocitev. Skarje. Razlog nenormalno zredceni lasje zaradi izpadanja.
Frizerka Andreja mi je predlagala paz pricesko. Najprej sem bila malo skepticna vendar izbire nisem imela. Rezultat je vec kot odlicen. Tocno tako kot pravis. Brez krtace in navijalk. Izgleda da imam fuul bujno pricesko. Pa se otroci pravijo da zgledam mlajsa ;) frizerstvo Andreja v Kocevju. Krizisce s semaforji pri Nami
Default avatar

njofra

Če boš ti učila frizerja kak naj drži škarje in lase pol se kr sama postriž-očitno obvladaš-zato si pa z vsemi nezadovoljna.
Drugače pa je tudi veliko od las odvisno-sama dosti nosim paž,pa ni šans da bi brez krtače šlo.Pa še nekaj je pri pažu zelo očitno-vsaka stran drugače pade-pa ne zaradi striženja ampak ker vsaka stran dugače raste-meni vedno desno nese ven po 2 dneh.
mogoče pa tudi ne znaš povedat kaj bi rada.
Default avatar

žebljico na glavico

njofra je napisal/a:
Imam paž. Bez fena, brez krtač stoji kot je treba, ker je brezhibno ostrižen, vse pri moji frizerki, h kateri hodim več kot 20 let. Bi ti dala naslov, a ker sem tudi jaz prebrala tako kot Njofra, mi je škoda njenega časa.
Default avatar

Kriza....

njofra je napisal/a:
Ti pa očitno ne znaš brat mojih postov. Bolj jasno kot sem napisala, ne morem in očitno je nekaj narobe s tvojim razumevanjem. VEM KDAJ FRIZER ZNA S ŠKARJAMI IN KDAJ ZNA PRJET LAS IN KDAJ NE, ker sem oboje že videla. Če si ti zadovoljna z vsako frizuro, svaka čast.
Default avatar

Kriza....

Dragi obe zadnji komentatorki, če sta tako zelo prepričani v svoje lepe frizure, ne vem zakaj dvomita, da me vajina frizerka ne bi znala dobro postričt in zadovoljit moje lasne potrebe. :) Sicer pa obe ne znata očitno brat ali imata težave z razumevanjem mojih postov. Nobene frizerke ne učim, kako pa kaj, imela sem že top frizuro in glede na to, da je pri frizerju ogledalo, tudi vidim, kako frizerka dela. Ne rabim nobeni frizerki nič pametovat in tudi ne pametujem, ker ne znam strižt, vidim pa drug dan, kako lasje stojijo oz. ne stojijo. Ampak očitno ve nimate pojma o frizerstvu, če tega ne opazita. Zakaj ti, ki hodiš k svoji frizerki že 20 let, ne greš h kakšni drugi? Zato, ker očitno niso vse dobre, A NE?? Jaz sem bila primorana menjati mojo TOP frizerko, ki me je začuda razumela, kakšno frizuro bi rada. Zihr je bla nenormalna, a ne? :) Drugim pa, ne da samo povem, še svoje slike iz vseh strani frizure jim pokažem, pa očitno niso niti na takem nivoju, da bi vsaj izmerile levo in desno stran las, če sta enako dolgi. Res me zanima, če bi vedve šle k taki frizerki. Tolk o tem. Sicer sem pa vprašala za predloge, ne za nerganje nezadovoljnih MON-ovk. Pa lepo frizuro vama želim.
Default avatar

njofra

Lej,frizerke ne moreš klonirat, zato tudi ne moreš pričakovat,da bo vsaka delala enako kot je tvoja.Vsaka ima svoj način dela kot pri vseh ostalih poklicih.Grem se stavit, da ti drugače pospravljaš doma kot jaz,pa zato to ne pomeni ,da ne znaš pospravljat(pa kuhaš tudi drugače....).Zato ne šinfaj frizerk-jev vse poprek.Zato pa obstaja svobodna izbira-greš k tistemu,ki ti ustreza.
Če boš v življenju šinfala vse kar ti ne ustreza si zapomni,da je nekje nekdo,ki mu ti ali tvoje delo ne ustreza-pa se vprašaj kako se boš počutila?