Forum.Over.Net

Starševski čvek

Depilacija 12-13-letnic

Default avatar

depil.

Hčerka ima kar precej dlačic, a so te še svetle in nežne. Počasi razmišlja o odstranitvi. Moja kozmetičarka pravi, da se nikakor ne sme briti, ampak nujno z voskom in da se bodo zelo zelo zredčile na ta način. Je res taka razlika med britjem in voskanjem, sploh v začetku?
Default avatar

bnrfs

Hčerko je treba počasi navajati, da bo potrošnica. To ima v mislih tvoja kozmetičarka, nič drugega, verjemi.
Voskanje tako mladega "otroka"? Nikakor!
Default avatar

upam da se hecaš

Upam da se hecaš in da se otroci še ne depilirajo?
Če hčera nima pameti, naj jo ima vsaj mama.
Default avatar

aj

Ja, seveda. Nujno z voskom pri njej v kozmetičnem salonu. Pri 12 letih?!! Nova stranka do penzije. Moja kolegica si jih voska, potem pa hodi s strniščem naokoli in čaka, da bodo dlake zadosti zrasle za odstranitev. NIKOLI SE PA TAKO NE RAZREDČIJO, da jih ne bi bilo potrebno več voskati. Jaz si jih pobrijem, pa je čisto ok.
Default avatar

potem se pa čudite

Potem se pa čudite, da vaše 15 letnice seksajo na veliko.
Če se jih že pri 12ih pripravlja na to, da lovijo tipe, je težko verjetno, da bo pri 15ih še nedolžna.
Default avatar

kity-ka

našo sem prvič peljala na voskanje (12), pol pa je kr sama začela z britjem.
Nič ji ne škoduje, kot tudi meni ni nikoli.
Res je, da sem tudi jaz morda mal kasneje začela kot te današnje punce...sam časi se spreminjajo, in raje kot da jo gledam nesrečno, da niti na plažo ne gre zaradi tega...ji to dovolim...
res si ne predstavljam drugače.
Sicer pa nima svetlih, ampak temne dlake.
kaj čmo..
Default avatar

Big mama

Doma imam 15 letnico in verjemite mi, zadnje dve leti je bila zelo izpostavljena v razredu, ker se ni depilirala oz. brila. Sošolke so se delale norca iz nje, pridigale, po domače solile pamet.

HB, da je naša samozavestna (bolj trmasta) in je to ni ganilo, vendar sem 2 leti poslušala o plehkosti sošolk, kako so neumne, kaj jih briga... Iz tega jamranja nad njihovo neumnostjo sem tudi izvedela, da se sošolke med odmorom pogovarjajo o depilaciji mednožja (8. - 9. razred O.Š. ?!), ali pa kako hodijo kozmetičarki za vsak mozoljček...

Moja ima nežne svetle dlačice in zaenkrat nisem predlagala, da se jih odstranjuje. Verjetno bo, ko pride čas. Zaenkrat sem presrečna, ker je zapustila OŠ in gre v gimnazijo. Upam, da so bodo tam ukvarjali z možgani, ne pa brazilkami.
Default avatar

potem se pa čudite

Big mama je napisal/a:
Saj ne morem verjeti, da so take trape. Katastrofa no.
Kaj naj rečem drugega kot to, da ti čestitam, da si vzgojila žensko in ne, da ne rečem kaj grdega. Ampak deklice, ki si depilirajo mednožje, so zame...

Ja, v gimnaziji bo sigurno vsaj malce bolje. Pri nas so bile v OŠ tudi punce trapaste kure, ki niso vedele kaj vse bi naredile, da bi se lahko bolj nastavljale fantom. Čeprav z depiliranjem mednožja pa še menda niso bile obsedene. Vsaj na glas niso razpravljale. V gimnaziji je bilo sicer vseeno kar dosti trapastih, ampak je bilo pa tudi nekaj normalnih. Na faksu je bilo pa potem ok. Tiste, ki so ves čas namenile depiliranju, šminkanju in tako naprej niti niso prilezle do faksa.
Default avatar

aj

Na nogah verjetno res nič ne škoduje, v glavi pa... . Dlake so na telesu z nekim namenom. Odstranjujemo si jih pač zaradi estetike. Samo pri 12 letih?!! Pri 12 letih, OTROKOM odstranjevati dlake z voskom. To pa je že res malo mimo. To delajo kozmetičarke, ki morajo verjetno delovati v smislu ohranjati nekaj lepega, naravnega...., časi so se pa spremenili ravno zaradi takšnih, ki podpirajo takšne norosti.
Default avatar

kity-ka

potem se pa čudite je napisal/a:
tako je, najhuje je to najstniško pubertetno zgodnje obdobje, nekje med 12 in 16 letom, pol se stvari umirijo.
Joj znajo bit hudobni tej otroci med sabo...
Default avatar

Big mama

potem se pa čudite je napisal/a:
Hvala. Težko je "pravilno" vzgajati, ko si v takem okolju. Potrebno je veliko pogovora, potrpežljivosti, bit pozitiven vzor odprt na dialog. Ne vem, kaj si matere teh punc predstavljajo.
Začelo se je z barvanjem pramenov v 3. razredu, tangicami v 4. razredu, šminkanjem v 6. razredu (kompletno - od pudra naprej...), potepanje ob sobotah v 7. razredu, kajenje v 8. in sex & drugs v 9. razredu. A moram še kaj dodat?
Default avatar

potem se pa čudite

Pa saj ne morem verjeti, da se vse to dogaja. Tangice pri 10letnicah? Obup. Šminkanje, barvanje... kaj le imajo starši teh deklet v glavi, da jim vse to plačujejo.
Še dobro, da pri nas ni bilo tako hudo. Ne vem kako bi preživela v takem razredu.
Potem pa se čudijo, če odrasli moški zalezujejo in hočejo seksat s 15 letnico. Pa saj zgledajo kot 25 letnice in delujejo kot, da so vsem na voljo. Razkazovanje tangic, britje, šminkanje... kar vpije vse po seksu.
Nagnusno, ne morem drugega reči. To so otroci, ne pa ženske.

Res, bigmama, čestitke, da je tvoja hčera drugačna.
Default avatar

grozno

Kaj vse me caka :(
Default avatar

včeraj

Res čestitke vam vsem, ker ne premorete niti malo zdrave pameti. Nekaj je bavanje las, ličenje, ponočevanje, alkohol in stvari, ki niso potrebne pri 12 letnici. Drugo pa je če ima morda svetlo poletno oblekico ali hlače. A naj se punčki gate vidijo? Pač izjemoma vzame moje tangice. Ampak ve da je to izjema in v resnici jih sploh ne mara ker lezejo v rit - tako pravi. Če bi ji apriopri prepovedala nositi tangice, no kaj mislite da bi bilo?
In dajte si dopovedat, da so deklice danes lahko zelo poraščene s temnimi dlakami (pravijo, da je to tudi posledica našega prehranjevanja). V takem primeru je bolje, da se deklici pomaga, kot da je zasmehovana v razredu (verjemite je), ker že moj 10 letni sin opazi sošolke, ki so bolj poraščene in komentira. Bolje je da se ji pomaga, kot da je celo poletje v dolgih hlačah. Od tipa dlak je odvisno ali se bo brila ali povoskala. Najbolj pa je pomembno, da se z deklico pogovoriš. In če ji to olajša že tako naporna leta odraščanja, jaz ne vidim ovir za voskanje. Itak se povoska pred poletjem enkrat in je do jeseni mir. Potem pa pozabi na dlake do naslednje pomladi, ko je treba oblečt kratke hlače.
Pa saj tega ne dela, da bi šla seksat. Babure zmešane, ne obračajte vse na seks.
Default avatar

moje mnenje

včeraj je napisal/a:
Ona morda ne. Jo pa moški, ko je v prosojni oblekici, izpod katere se svetijo tangice, vidijo izključno kot spolni objekt.
Default avatar

potem se pa čudite

Ja, včeraj, je bila tule tema, ko ste se zgražale nad tem, da 15letnica seksa.
Zdaj pa kar naenkrat britje, voskanje, tangice pri otrocih. Ja, to so otroci. In ja, to se dela zaradi fantov. Verjetno ne zaradi tega, da bi bila sebi lepa, kar kot sama pišeš, da to se pozimi ne dela, ker takrat je ne bodo drugi gledali. Takrat bo gledala le sama sebe in pa sošolke pri telovadbi jo bodo videli. Fantje pa ne, zato ni treba voskat, a ne?
Jaz sem še precej mlada, zato vem kako je bilo pri nas v šoli. Pol tako grozno ni bilo kot je očitno sedaj. Vem pa, da so se takrat najbolj afnale, brile, šminkale tiste, ki so najbolj napadale fante. Se metale za njimi, se dobivale z njimi na WC, se otipavale z njimi kar v razredu.
Tista, ki se ni šminkala, ki se ni depilirala, tista se ni nobena v OŠ na očeh vseh otipavala s fanti. Tiste, ta fine pa so se vse metale za fanti. Fanti ap seveda veselo noreli za njimi.
Zato me res čudi, da mame to vse dovolite. Saj pa menda niste tako stare, da se ne bi spomnile kako je bilo pri vas v šoli?
Default avatar

včeraj

So pač bolniki. Ampak kaj je torej po tvoje pravilno naredit npr. zvečer na morju v primeru 12 letne deklice:
- jo zavitti kot muslimanko, da je pač ne bodo moški gledali kot spolni objekt
- ji dovoliti nositi poletno oblekico a obvezno z debelimi gatami ,ki se vidijo čez- ji dovoliti počasi postati ženska, posoditi tangice in se z njo pogovarjati, da se ne začne zaradi nekumunikacije z mamo res ven metati in zapeljevati starejše moške
Default avatar

očitno po fotru

včeraj je napisal/a:
je pa tvoj sinek očitno bolj po fotru, če je že pri desetih letih tak šovinist. Upam, da se bo tudi on kmalu začel briti od glave do peta al bo hodil kot kosmata opica naokoli. Če je oblekica tako kratka, da bi se navadne hlačke ven videle, kaj se potem vidi ven, če ima oblečene tangice, oba hlebčka??
Pritisk na otroke je res grozen, ampak vsega tega sranja se deklice naučijo doma od svojih mam.
Default avatar

potem se pa čudite

Če bo 12 letnica videti kot 12letnica, odrasli en bodo videli v njej spolnega objekta. No, so tudi psihiči, ampak jih ni ravno veliko. Če pa je 12 letnica videti kot 20 letnica pa bo veliko moških v njen videlo spolni objekt.
Tangice za 12 letnico, se hecaš? Sem pa mislila, da je to že davno ven iz mode, ker moje vrstnice nobena ne nosi tangic. Pa ne boš verjela, tudi debelih gat ne nosimo.

Ja, se prav dobro spomnim teh mojih sošolk v OŠ, ki so se mazale, brile, oblačile v ekstra minicie, modrce kazale, fantje in tudi stari dedci so se kar lepili nanje.
Nihče pa se ni zanimal za normalne 12letnice, ker nismo kazale na to, da smo spolni objekt. Ene pač so hlepele po otipavanju in so pogruntale, kako se morajo urediti, da bodo pritegnile fatne in ja tudi moške, take odrasle.
Default avatar

enTip

In zato ti zdaj kot stara devica tukaj modruješ.... v sebi se pa žreš zakaj nisi vsaj včasih oblekla tangic.
Sicer pa kakšno vezo imajo tangice z britjem nog. Če je deklica močno poraščena se pač naj obrije. In mama bi lahko imela toliko pameti v glavi, da bi svojo hčerko znala sama vzgajat brez da tukaj sprašuje neumnosti. Če nisi sposobna zakaj sploh imaš otroka?