Med.Over.Net

Estetska in plastična kirurgija

Odgovarjajo: MedvedVišnjar estetska klinika

Virtualna "ordinacija" splošne, plastične, rekonstrukcijske in estetske kirurgije.

MedvedVišnjar estetska klinika

MedvedVišnjar estetska klinika

Na forumu svetujeta Nevio Medved in Igor Višnjar iz MedvedVišnjar estetske klinike. Nevio Medved je dr. med., specialist plastične, rekonstrukcijske in estetske kirurgije. Z intenzivnim in poglobljenim izobraževanjem s področja estetske kirurgije, tako doma kot tudi v tujini, je pridobil znanja in izkušnje, ki omogočajo strokovno in celostno obravnavo pacientov, s posebnim poudarkom na naravnem in skladnem videzu. Igor Višnjar je dr. med., specialist kirurg. Njegovo ožje področje delovanja so estetski posegi dojk in trupa, posebno pozornost pa namenja manj invazivnim posegom pomlajevanja obraza s pomočjo botoksa, tkivnih polnil s hialuronsko kislino, dvigom obraza z nitmi in kemičnim pilingom.

ZASKOK VSEH TRIČLENIH PRSTOV NA LEVI ROKI

Default avatar

MAMICA86

POZDRAVLJENI

Moja mami, stara je 59 let, ima zaskok vseh tričlenih prstov na levi roki in kazalca na desni roki, kar opaža približno že leto dni in je vsak dan slabše stanje. Zdravnik ji priporoča operacijo. mene pa zanima vaše mnenje oz. če bo stanje po operaciji kaj boljše.
Napisala vam bom, kar piše na izvidu in prosim za vaše mnanje.
Pri fleksiji tričlenih prstov na levi roki se ti zaskočijo, na ekstenzorni strani pa je tipati preskok, oz. luksacijo tetive ekstenzorja vseh tričlenih prstov na ularno stran. Na fleksorni strani preskoka ni.
Pri poskusu fleksije kazalca leve roke nastane degormacija labodjega vratu, izolirane fleksije v PIP sklepu mami ne izvede, kar govori za verjetno poškodbo tetive povrhnega fleksorja.
Terapija: Indicirana je operacija in sicer fiksiranje ekstenzorjev na centralni del sklepne kapsule na tričlenih prstih leve roke.

Bo stane po oreraciji boljše. Če je prav razumela se bo operacija izvedla v dveh delih. Lepo prosim za vaše mnanje.

Hvala vam.
Default avatar

k.bozikov

Pozdravljeni, če je vzrok težav oziroma zatikanja resnično luksacija kit iztegovalk ob krčenju prstov, potem bo njihova fiksacija sigurno ugodno vplivala na funkcijo roke.
lp,
********************************
Doc. dr. Krešimir Božikov, dr. med.
specialist plastične, rekonstruktivne in estetske kirurgije
http://www.bozikov.com
https://www.facebook.com/KlinikaBozikov/

Moderatorji

MedvedVišnjar estetska klinika
MedvedVišnjar estetska klinika