Forum.Over.Net

Politični čvek

Zapornik lahko postane poslanec?!!!

Default avatar

ne bo miru pred Janšo?

Prepričana sem, da bo izkoristil vsako možnost, da pride iz kehe! Moralnih pomislekov glede tega Janša zagotovo nima!

Teršek: Janša lahko postane poslanec

V novem mandatu državnega zbora bo sedeže v poslanskih klopeh obdržalo le 26 dosedanjih poslancev, od tega jih polovica prihaja iz SDS. Največ novincev bo v parlamentu zastopalo SMC, saj bo vseh 36 poslancev te stranke prvič sedlo v poslanske klopi. Iz DZ pa se poslavlja 64 aktualnih poslancev, med njimi kar nekaj dolgoletnih.

Kot pojasnjuje ustavni pravnik Andraž Teršek, lahko kateri koli posameznik, tudi tisti, ki je pravnomočno obsojen ali je celo na prestajanju zaporne kazni, normalno kandidira na državnozbornih volitvah. "To pa še ni konec zgodbe – del pasivne volilne pravice je tudi to, da če si izvoljen, nastopiš mandat. To pa lahko narediš samo tako, da se izvrševanje kazni odloži in se preseliš v parlament, kajti pasivne volilne pravice se ne da razdeliti na pol," je pojasnil. To pomeni, da načeloma ni omejitve, da bi Janša postal poslanec. "Dokler je pravna ureditev takšna, da pasivna volilna pravica ni pravno omejena zaradi pravnomočne kazenske obsodbe ali prestajanja kazni zapora, je tudi ni dopustno omejiti tako, da bi se posamezniku, ki je smel kandidirati na volitvah in je kandidiraluspešno, preprečilo nastopiti mandat in dejansko uresničevati status demokratičnega ljudskega izvoljenca," še opozarja Teršek.
Default avatar

želim te ljubiti

Seveda je lahko poslanec, ker mu niso prepovedali kandidirati. To bi bila diskriminacija in to pač ni dopustno. Samo ne vem kako bo hodil na seje?
Default avatar

NYCI

želim te ljubiti je napisal/a:
Na Dobu so dolgo študirali, kako mu v sobo montirati dva volilna gumba, ker je možnost samo za enega. Pa smo iskali rešitve, pa se ni dalo. Samo en gumb je možen.

Pa so rekli, no, pa naj bo en gumb. Potem pa so gruntali, kateri. Rdeči ali zeleni. Pa so rekli.

Naj bo rdeči, zelenega tako ne bo rabil.
Default avatar

kako pa?

Saj so volitve- po njihovem- nelegitimne. Če je bil izvoljen, je bil itak nelegitimno. Torej, ne more biti poslanec,jasna stvar.
Default avatar

hm,

očitno še ni krize...
Default avatar

vse še pride

NYCI je napisal/a:
Nadrazsvetljena NYCI, ne veš, kako bom užival, ko bo mesijanski Cerar moral izvesti iste in zaradi dodatnih šiviljinih 12 milijard še dosti radikalnejše ukrepe od tistih, zaradi katerih je celotna levakarska iz javnih financ napajajoča se srenja izvedla državni udar.
Default avatar

13:40

vse še pride je napisal/a:

?!
Default avatar

OMFG™

tole z JJ je lep primer kakšne idijote imamo, ki pišejo zakone ☺

če jaz prav razumem poslanec ne more biti (več) poslanec, če je fasal arest, ko je (aktivno) opravljal funkcijo poslanca.
V ostalih primerih pa je pač lahko aktivni poslanec - četudi v arestu ☺
Default avatar

15:38

13:40 je napisal/a:
Nikar se ne čudi. Robi + ima spet napad.
Default avatar

Pomladnik

Zakaj se raje ne sprašujete kako to, DA LAHKO ZAPREJO NEKOGA BREZ DOKAZOV ???????
Default avatar

19:21

Pomladnik je napisal/a:
Koga pa?
Default avatar

seveda je dopustno

želim te ljubiti je napisal/a:
Berlusconiju so prepovedali kandidirati v parlamentu - mislim, da celo v Rim ne sme ali nekaj podobnega. Če je nekdo obsojen na zaporno kazen, naj bo v zaporu! A zdaj bo pa kar šetal po Ljubljani al kaj??? Kamne naj gredo klesat in se kesat za vse grehe, ki jih imajo!
Default avatar

omg haha

seveda je dopustno je napisal/a:
Hja, če zapornike vprašate, je diskriminacija že to, da so zaprti. Itak so vsi po krivici obsojeni in so vsi po vrsti nedolžni.
Default avatar

megaboy

želim te ljubiti je napisal/a:
Ja kako? Vozili ga bodo v službo, tako kot vozijo vsak dan v službo vse ostale.
Default avatar

NYCI

9:08 je napisal/a:
To je podobni propagandni agitacijski film kot Zmagoslavje volje Leni Riefensthal.

Maske demokracije so propaganda SDS, Zmagoslavje volje je bil propaganda NSDAP.
Default avatar

pismo kuri

ne bo miru pred Janšo? je napisal/a:
Kar pišeš, pišeš proti sebi in ZA svoje slabo življenje. Kar poglej, kaj počenjajo opice, ki se grejo vlado ali jo sestavljajo. Vse ta barabinska, lopovska dejanja tebi slabšajo življenje.
Nikoli se nekateri ne boste mogli navaditi na realno razmišljanje v smeri izboljšanja vašega življenja.
Teh opic oblastnih ne zanima država in tvoje življenje. Njim se gre za prestiž in ropanje tistega, kar si ustvarila.
Nikoli se v Sloveniji ne voli levičarjev! Ne bo več dolgo, ko boš spoznala, da bi bil Janša edini, ki bi lahko vsaj malo premaknil voz iz blata.
Ugonobili so Jugo, ugonobili bodo Slovenijo. Tebi nič ne povedo katastrofe s Pahorjevo vlado, z Bratuškovo, nič ti ne pove Cerarjeva nesposobnost. Nič! Ker niti v primeru vedno slabšega tvojega življenja ne znaš razmišljati s svojo glavo. To si dokazala s svojim pisanjem. Zakaj si taka KURA?