Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek ploščati žličniki

ploščati žličniki

evo, delam žličnike v piščančjo obaro….jajce, namenska moka za vlečeno in kvašeno testo, malo olja, sol, včasih malo pecilnega… delam jih z dvema žlicama.

Ok, ko se kuhajo so lepi, lepe oblike, kot žličniki morajo biti. Preden pa so kuhani, pa nekako padejo skupaj, postanejo čist ploščati, kot neke debele palačinke ;). Pa gledam, da ja čist počasi vrejo ;(
saj so dobri, samo izgled pa nikakav……

Povejte prosim, kaj delam narobe.

Poizkusi dodati malo kvasa. Meni uspeva.

To je testo za ulite nudlne, ki jih jaz delam za v govejo juho. Če bi dodala še nekaj mleka, imaš že palačinke 🙂 Seveda iz takega testa ne more ratat nekaj trajno napihnjenega, zato bi morala delati gresove žličnike,

nova
Uredništvo priporoča

Poskusi dodati malo kisle smetane

Hvala za nasvete.
Žličnike z zdrobom delam za govejo juho, v piščančjo obaro mi pa nekak ne pašejo.
Kaj pa vi naredite v obaro? Saj so mi moji žličniki dobri, samo lepi pa res niso 😉

Tudi jaz v obaro ne delam zdrobovih žličnikov. Delam vodne vlivance. Tej masi, ki jo ti pripravljaš manjka voda. Poglej v spodnji povezavi, da ni nič narobe, če so žličniki ploščati.
http://recepti.najdi.si/recept/Vodeni-{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}C5{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}BEli{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}C4{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}8Dniki/f8fbf9e8

Jaz jih delam samo iz jajca, moke in mlačne vode. Nič olja in pecilnega. So vedno dobri in lepi.

Se strinjam. Sploh pa ni potrebno da so lepi, saj so za pojest in ne za razstavo.

New Report

Close