Forum.Over.Net

Starševski čvek

nlb vita, saj niso resni!!!

Default avatar

nlb vita

Lani sva začela varčevati preko VITA nlb, po 50 eur na mesec, ena delavka je pač mojega prepričala, da kako je to super.
Letos sva se odločila za odkup, gor je bilo 450 eur, ven pa sva dobila 345. Kar neki namišljeni stroški in sva namesto v plusu, krepko v minusu!!!!

Dobro premislite, preden se podajate v take neumnosti!!
Default avatar

saj je super

za njih
Default avatar

zakaj neumnost

nlb vita je napisal/a:
Vse to sem vedela že ob sklenitvi, pa niti vama ni to nihče prikrival. jaz sem nekaj let nazaj dala enkratni znesek v višini 10.000 € v Vito nekaj pač, danes je gor skoraj 13 tisoč. In tu se neki izstopni stroški ne bodo ravno poznali, nikoli zato niso taka varčevanja namenjane kratkoročnemu varčevanju.
Default avatar

ne, vidva nista resna

Problem je v tem, da očitno ne vesta, kaj varčevanje NLB Vita sploh je oz. čemu je namenjeno. Za kratkoročno varčevanje si odpri varčevalni račun in polagaj gor denar. Če pa si pri dolgoročnem varčevanju že po enem letu premisliš, pa jasno, da boš v minusu, takšni so pogoji.
Default avatar

5ruška hruška

Če prekineš prej kot v 10 letih so izstopni stroški precej visoki pa še v dohodnino gre. Vse piše pa tudi svetovalci znajo lepo razložit, če vprašaš. Če bi dajala na običajen varčevalni račun bi morda imela celo kak € več, kot sta vplačala.
Default avatar

alskdjasd

zakaj devate drugim denar da "plemenitijo" vaš denar in vam vrnejo z minusom?

bolje potem da ga imate doma, vsaj nominalno boste imeli isto vrednost.
Default avatar

_Frigg_

zakaj neumnost je napisal/a:
Imaš prav, vendar žal NLB-jevci ravno s kratkoročnim varčevanjem privabljajo stranke. V smislu, kako lepo si nekdo navarčuje dopustek v enem letu.... In zato je to, kot pravi avtorica, nateg.
Default avatar

zakaj neumnost

_Frigg_ je napisal/a:
Sorry, ne zagovarjam NLB, ampak meni je bilo eksplicitno poudarjeno, da je Vita smislena le za dolgoročno varčevanje in da prej kot v 10 letih dvigovat nima smisla. Če pa so avtorici lagali, naj pa ukrepa na banki in prijavi referenta.
Default avatar

_Frigg_

zakaj neumnost je napisal/a:
No mene pa je moja osebna bančnica vsakič, ko sem prišla k njej, masirala s takšnimi zgodbicami. Na vsak način poskušajo izsiliti varčevanja in depozite. Zato sem odprla nov račun na drugi banki in v NLB nimam več opravkov, le preko klika še kaj plačam.
Default avatar

zavarovanje..

NLB Vita je zavarovalnica, torej tukaj najbrž ni šlo za varčevanje, temveč zavarovanje, en del pa je najbrž naložbeni. Vseeno je to v osnovi zavarovanje, ki je namenjeno, hm, zavarovanju.

Za varčevalne namene obstajajo drugi produkti, samo pozanimati se je treba.

VSI prodajalci, česarkoli že, so naučeni prodajati. Eni bolj uspešno kot drugi, eni bolj pošteno kot drugi. Naša odločitev pa je, ali bomo kar tako na lepe oči verjeli oh in sploh sodelavki ali se malo pozanimali, sploh kadar gre za naš težko prislužen denar.

To, da ste zdaj v "minusu", je izključno vajina krivda. A to je tudi dokaz, zakaj Slovenci vsakič jovo na novo padajo na piramidne igre in v njih vedno znova izgubljajo visoke zneske.
Default avatar

imamo

zavarovanje.. je napisal/a:
Mi dva imava to že 6 let, po 7 letih bova nekje na nuli (če odmislim dohodnino), ampak če ne bo krize (izguba službe) potem bo odležalo vsaj 10 let, da ne bo treba plačat davka. Vzela sva zato, ker je bilo to namesto zavarovanja kredita.
Default avatar

Erig

Nategavčki! Sam bejž od tega!!!
Default avatar

ko ljudje ne preberejo natančno

ne, vidva nista resna je napisal/a:

Tako je - problem je, ko ljudje pred sklenitvijo ne vprašajo svetovalcev in ne preberejo podrobno pogodbenih pogojev.

Dolgoročno varčevanje nima enakih pogojev kot varčevalni račun :)

mapak najlažje je priti javkat na forum zaradi lastne nevednosti in neinformiranosti :)

p.s. pa nimam pri NLB Vita nič, imam Pri KD, kmalu bo prvo izplačilo po 25-ih letih varčevanja :)
Default avatar

loči zrnje od plevela

zavarovanje.. je napisal/a:
Tukaj uradno ni nobenih piramialnih igric - pri prodajanju Herbalife, Amway & C0 izdelkov je pa piramidica, ja. Ti malo mešaš.

rrazen pred časom je bila afera, ko so nekateri uradni agentje Adriatic Slovenica ponujali Onecoin zavarovanja, "pod mizo" v službenem času - to pa je piramida, ja -bolgarska natega .
Default avatar

cvoipđ

zakaj neumnost je napisal/a:
Da si sposobna napisat tako neumnost, pomeni, da ne veš, kaj sploh vplačuješ. Pri naložbenem zavarovanju šele ob izplačilu veš, koliko "imaš gor". Lahko pride nova kriza ravno v tistem času, trg krešira, pa boš v krepkem minusu. Kako vas lahko nategnejo. Zavarovalnica pa profitira v vsakem primeru, ker ona si bo svoje pač vzela.
Namesto da bi denar vložila v Krko in vsako leto kasirala dividende - z bistveno manjšimi stroški. Letno bi dobila za svoj denar 500 evrov!
Default avatar

Besna

Ne nakladaj!
Osebni bančnik ti bistvene stvari zamolči! Pa ne le to, celo napačno ti vse skupaj predstavi. Meni so namreč le-to predstavili kot varčevanje, ki ga lahko po osmih letih sprostiš brez davka na obresti. VITA je tvegana naložba in goljufija!
Še noben bančnik mi doslej ni dal pogodbe, da jo doma preštudiram in šele nato podpišem.
Vpogleda oz. spremljanje vložka pa itak nimam!
Zadevo ti predstavijo kot dobičkonosno naložbo!
Default avatar

malatinatina

še moja izkušnja, v svarilo drugim, nlb vita zanesljiva se ne izplača nobenemu razen banki. menjam banko takoj in mi je žal da to nisem storila že prej.
Default avatar

TOMZI

Sej je lahko tvoj tastar tud slišu u gustilni da je to u redu. A bo šou zdej jamrat k svojim prjatelčkom, da se je pustu prepričat. Naj prvo prebere kuga podpisuje in se potem usaja.