Starševski čvek

Kako nesramno poceni so stanovanja v Murski Soboti!

Default avatar
Z mojim fantom že od novega leta razmišljava o varianti, da bi se preselila v Mursko Soboto, ker so tam stanovanja tako poceni, poglejte npr. tale primer, tole dvosobno stanovanje bi bilo ravno pravšnje za naju, samo 45000€, verjetno se da cena celo še nekoliko znižat, stavim, da bi bilo v Ljubljani najmanj dvakrat toliko!

http://www.bolha.com/nepremicnine/stano ... 80868.html

Tak denar bi bila tudi sposobna spraskati skupaj, saj imava 25000 že našparanih, prav toliko pa bi si tudi upala vzeti kredita, vsak pol, pa še 5000 bi nama ostalo za nekaj osnovnih zadev pri obnavljanju in opremljanju stanovanja. Niti približno pa si ne upava (in tudi ne moreva) zakreditirati za 90 ali celo 100.000 EUR, kot bi potrebovala, če bi hotela kakšno podobno stanovanje v Ljubljani.

Najprej se nama je zdela seveda to zelo butasta ideja, potem ko sva začela malo premlevati, pa niti ne več tako zelo. Seveda bi pogrešala stare prijatelje, ampak tudi oni so se že kar precej raztepli po svetu, tako da se samo še malo videvamo. Staršev itak nimava v Lj. ampak vsak na svojem koncu Slovenije. Glede službe ne bi smel biti nepremostljiv problem, ker on kot programer in jaz kot prevajalka v glavnem delava od doma, komunikacija s strankami pa že zdaj v veliki meri poteka preko interneta in telefona, po potrebi pa bi verjetno šlo tudi še bolj brez fizičnega stika. Bila sva že tudi parkrat na krajših nekajdnevnih izletih v MS, nazadnje pred dobrim tednom, ko so bili Soboška dnevi in med drugim koncert Two Cellos, bilo je fantastično vzdušje, prav kozmopolitsko, ljudje so prišli iz Avstrije, Hrvaške, cele Slovenije. Prekmurščina je grozno ljubko narečje, oziroma kar jezik, kot pravijo oni. Kljub temu pa naju vsake toliko časa močno glodajo dvomi, da bi bila to katastrofalna odločitev, da marsičesa nisva upoštevala, da sva marsikaj pozabila, zanemarila.

Kaj pravite drugi, ki imate kaj izkušenj s podobnimi problemi, kaj pravite Prekmurci, je življenje tam prijetno ali pa je to samo ena vukojebina (se opravičujem za grd izraz)?
Default avatar
in naredi en krog naokoli, da se ti odpre celotna slika. koliko hiš se prodaja, dobiš celo graščiono za 45,000 eur, ne samo dveh sob. razmišljaj malo, kje ljudje v načih koncih delajo, s čim se preživljajo, itd. to ni ljubljanska kotlina, veš. tukaj teče življenje drugače. tudi tvoj programer vprašanje, če bo našel službo, ker imamo svojih vrh glave, jih izvažamo v avstrijo in nemčijo. če si pripravljena na tako žviljenje potem le pridi, dobrodošla.
Default avatar
Meni je prioriteta služba, ker z mojo izobrazbo si žal ne morem izmišljevati in moram vzeti, če le kaj dobim. Tako, da sem glede tega omejena.
Če pa bi imela tako izobrazbo, izkušnje, da bi lahko kjerkoli imela službo pa bi šla tja, kjer je poceni in fajn. Recimo osebno ne bi šla v MS, ker mi je bivanje v tako velikem mestu bedno. Bi šla raje nekam na podeželje. Ampak vseeno pa bolje MS, ki je vseeno parkrat manjša od LJ.
Tako, da če se vama zaradi službe izide, kar v akcijo. Pametno razmišljata.
Default avatar
Kolegica je stanovala v bloku na Štefana Kovača. To je skoraj center, imaš dostop do vsega skoraj peš. Bila sem tam, bloki so u redu, cene so padla da je joj. Prekmurci so mi super ljudlje, ni primerjave z Ljubljano. Bi živela tam takoj, če bi imela službo tam. Blizu imaš tudi Avstrijo.
Default avatar
To so stari bloki,slabe izolacije,kurjenje na premog,... Cena za tako stanovanje 35 000 eurov.
Default avatar
le pridi je napisal/a:
Pa saj ni napisala,da bi si njen na novo iskal sluzbo ampak delal od doma v isti! Drugace pa- dobrodosla,meni je vsec tukaj,edino kar bi izgnala so KOMARJI!!!
Default avatar
Prerago je napisal/a:
:)))) a štepanjc pa ni staro naselje? letnik 1972-1975 bloki.
pa viški bloki, pa bežigrad ...
dej, ne lapaj neumnosti. staro je vseeno bolj kvalitetno kot npr. tacenski dvori, kjer jim novi bloki plesnijo. joj, amaterski gradbeniki so res pravi strokovnjaki za podajanje mnenj.
Default avatar
le pridi je napisal/a:
Ampak saj pravim, da oba delava od doma, za stranke v Ljubljani in okolici, prav tako bi lahko delala za iste stranke, tudi če bi živela v MS, saj si skoraj vse, kar moramo, pošiljamo po internetu :-)

Sva pa naredila že nekaj krogov po Murski Soboti (in okolici) in tako bogatega avtomobilskega parka v Ljubljani res ne premoremo, tudi samo mesto je tako čisto in urejeno, kot da bi bilo v Avstriji. Tudi oglasov za prodajo nepremičnin ni prav veliko, tako da res ne vem, kje si ti našla graščino za 45.000, lahko daš link? Pametne glave se pa v tujino izvažajo trenutno žal iz cele Slovenije, največ pravzaprav kar iz Lj.
Default avatar
Midva sva pred leti kupovala svoje končno stanovanje. In poskušala biti racionalna, ne emotivna. Ja, si ogledovala razne kraje okoli Lj. Ljudje so nama govorili, da dobiva hiši 40 km iz Lj za predviden denar.

Tako je, če bi bila sama, brez otrok, ja, bi šla v kakšne manjše kraje. Na podeželje ne. Ampak misel na otroke naju je zabremzala. Nisva iz otrok želela narediti vozače. Ja, ja, se da tudi tako, vsi preživijo ... a fino ni. Je bolj udobno zjutraj narediti 50 m do busa in biti v šoli v 15 minutah, kot pa porabiti uro in pol. In biti omejen z urami odhodov. Kino je že cel podvig ...

Zato sva se odločila, da kamor greva, se bova asimilirala, tam bodo otroc hodili v šole (dokler se bo dalo), tam bomo imeli zdravnika, hodili v knjižnico itn. Tega se v manjših krajih ne da, zato sva ostala v LJ. Vidva razmišljata o MS, ok, večji kraj je. Vama je torej ok, da vajini otroc postanejo Prekmurci? Če je, ok.
Default avatar
Prerago je napisal/a:
Imajo CK, tudi v MS je že 3. tisočletje :)
Default avatar
45.000€ je napisal/a:
oprosti. očitno se ne razumeva. prekmurje oz. pomurje ni samo murska sobota. :) pri nas ne gre za to, da se pametne glave izvažajo, ker je šla moja prijateljica, magistra, delat v avstrijo ... kot pomočnica v kuhinji. menda se strinjava, da kot mag. en bo nič bolje prala posodo od nekoga z OŠ izobrazbo.

40.000 eur http://www.propertyslovenia.si/sl/Ponud ... alema.html

24.000 eur http://www.propertyslovenia.si/sl/Ponud ... murje.html + 5000 m2 zemlje

50.000 eur hiša za vselit http://www.propertyslovenia.si/sl/Ponud ... _hiso.html

itd ... samo v naši vasi se prodaja 6 hiš, kar je ogromno glede na to, da vas šteje 200 duš.
Default avatar
Štefana Kovača je ulica, kjer je kono zraven 2 minute, zdravnik, šola, vrtec, trgovina, šopin na dosegu 5 minut peš. Podeželje je seveda še ugodneje. Blok je super, sem prespala, imajo CK in nič ne fali. Miren okoliš, v centru :)
Default avatar
le pridi je napisal/a:
Saj se nisva mislila priseliti v kakšen zelo skrit kotiček najbolj skrite vasi z desetimi dušami in dvajsetimi hišami v Prekmurju, ampak v center Murske Sobote, to sem zelo jasno napisala, oprosti tudi ti. Podobne vikend hiške, ki jih ti imenuješ graščine, lahko poceni najdeš tudi 50km iz Ljubljane na Dolenjeskem. In tudi glede službe sem zelo jasno dvakrat pojasnila, da jo imava in da jo lahko preseliva iz LJ v MS, stranke ostanejo iste, ne iščeva pomivanja posode v Avstriji.
Default avatar
Aja, nisem vedela, da so v sloveniji šole, zdravniki in kino le v treh največjih mestih...
Default avatar
oboh.. je napisal/a:
Malo več, ne le treh :) A vsi kraji okoli njih so bolj ko ne spalna naselja, kjer se vozikaš po 3x na dan gor in dol.
Default avatar
Jaz bi se na vajinem mestu preselila. Mestece je majhno, lepo, vse imaš pri roki. Življenje tam je na splošno cenejše. Zraven imaš prklekijo, ki je čudovita. Jaz sem ta konec Slovenije odkrila šele lansko leto in mi je zelo všeč.
Default avatar
Tudi sama bi se na vajinem mestu preselila. Zakaj pa ne? Čas je že, da malo razširimo obzorja, Slovenija pa tudi ni samo Ljubljana. Kvaliteto bivanja si pa lahko uresničimo le sami.

Le pogumno!
Default avatar
ormož, ljutomer, lendava, ptuj? je kakšen poseben razlog, da je ravno murska sobota? al so ostala mesta premalo mestna? samo vprašam
Default avatar
povem iskreno.. je napisal/a:

Z tem se pa tako strinjam. Sem sam pol Prekmurca in imamo gor opcijo,da bi se preselili že leta nazaj. Tako,da hiša je samo vikend. Sva z mojo tudi tako planirala, da bodo otroci samostojni pri vožnjah in da imajo pri rokah vse možne hobije, dogodke...žal v večini tega okoli Ljubljane ni. Vsaj ne take izbire.. Pa tudi brez Ljubljane ne gre. Ljubljana niso samo stari bloki ampak veliko novih sosesk in hiš.- če živiš v taki,da si v bistvu sredi vsega in malo ven. (gozd čez nekaj metrov) imaš vse in ne pogrešaš vasi.

Avtorica-- Prekmurje je drugače super regija. Imam prijatelje, ki živijo tam predvsem zaradi službe v Avstriji in tudi posledično poceni nepremičnine. Ampak vseeno ne pričakuj veliko od Murske Sobote, ker je izbira kaj bi počel precej okrnjena. Imaš pa blizu toplice...Avstrijo,..Balaton..Pa v Murski ne govorijo prave prekmurščine. Pojdite na ogled Goričkega...sem delono od tam in samo jaz nekaj zastopim stare sorodnike moja žena potrebuje pa prevajalca kaj šele mulca.