Starševski čvek

Bi za 10.000 evrov raje kupili nov ali rabljen avto?

Default avatar
Če bi kupovali avto za štiričlansko družino in bi imeli na razpolago 10.000 evrov, bi za ta denar raje kupili nov avto (dobijo se že kaki manjši) ali rabljenega?

Avto bi bil za 4 člansko družino, 2 odrasla, 2 otroka. Otroka oba že najstnika, eden v osnovni, drugi v srednji šoli. To bi bil edini avto pri hiši.
Default avatar
Vsekakor nov!
Default avatar
Vsekakor novega. Meni so predlagali Chevroleta, ki stane 12.000€ in verjetno ga bomo jeseni res kupili. Imamo pa tri otroke, dva velika psa in seveda naju z možem...
Default avatar
Za 10 000 € že dobiš recimo 2 leti star avto z 50 000 prevoženimi km, še v garanciji.

Malo poglej, potem pa vzemi seboj mehanika, ki mu zaupaš.
Default avatar
Nov, brez razmišljanja.
_________________
[sub]Življenje je prekratko, da bi ga jemali resno[/sub]
Default avatar
Nikoli ampak res nikoli ne bi dala 10.000 za star avto. Star avto je star avto, pa ga lahko mehanik pregleduje kolikor hoče. Nikoli nisem razumela ljudi, ki kupijo star avto, čeprav bi za ta denar dobili novega.
Default avatar
Vsekakor edino rabljenega.
Kupovati novega v tem cenovnem okviru se mi zdi traparija.

S tem da se vsaj osnovno spoznam na avtomobilsko mehaniko in se mi približno sanja kaj pogledati, imam kolege med mehaniki, ki točno vedo kaj pogledati in tudi preveril bi zgodovino avta - v tehničnem in kriminalnem smislu.
Med rabljenimi lahko dobiš dober, velik in varen avto (če ga znaš dobro preverit in pregledati), med novimi za to ceno pa ne vem kaj primerno dobrega in družinske velikosti bi lahko dobil.
Default avatar
Novega, stari so vsi že nekoliko ali precej zjahani in potem gre precej denarja za vzdrževanje in popravila.
Default avatar
Rok-1 je napisal/a:
Star avto je kot stara baba, vedno ji nekaj manjka!
Default avatar
Jaz bi tudi kupila starega. Za deset jurjev dobiš tudi zelo malo "starega", ki pa je vendarle bolj trpežen in zmogljiv od novega za ta denar. Ne pozabi tudi, da se bodo na njem v kratkem vadili najstniki.
Default avatar
Obvezno rabljenega, izbirali bi med Ford c-max, Opel Meriva, Citroen C4 Picasso, Škoda Octavia, Dacia Duster, Opel Astra sports tourer, Renault grand scenic, ...
Default avatar
lenka2014* je napisal/a:
Če bos desca tako izbirala med "C" klaso, boš slabo izbrala
Default avatar
edina resnica je napisal/a:
hja... a temu se reče dobro utemeljeno in razloženo mnenje, na katerega se človek lahko zanese?
Default avatar
tko pač je je napisal/a:
Ne seri, avtomobili so avtomobili, moški pa moški - meni to NI isto.
ps: Mercedesi razreda C so mi zelo všeč :)
Default avatar
Še najbolj odvisno od tega, kateri novi avti se dobijo za ta denar. Če bi mi kakšen nov za tak denar ustrezal glede na karakteristike in po zunanjosti, bi vsekakor razmislila o tem.
Drugače bi pa verjetno izbirala med rabljenimi, je verjetno veliko več izbire.
Default avatar
Novega nikoli, ker v treh letih izgubi pol cene
Default avatar
MISS je napisal/a:
Večinoma res in če upoštevamo, da imajo tudi nova vozila napake, je skoraj bolje nabaviti rabljeno.
Default avatar
Eni res nimate pojma.novi avto za 10 jurjev je šrot.še večji šrot je rabljeni višje klase,tik pred menjavo vseh vitalnih delov.če kupuješ kripo pol naj stane nekaj tisoč,ko je že vse zamenjano ,ker ni teorije da ma 250 tisoč km brez popravil.drugač se pa dobri avti novi začnejo pri 30 tisoč pa še te moraš vlačit po servisih.
Default avatar
edina resnica je napisal/a:
Star avto je kot mlada baba! Vedno je treba še nekaj porihtat ;)


Drugače pa absolutno rabljenega, ne prestarega. Na novem boš že s tem, ko ga boš odpeljala čez vrata trgovine izgubila toliko denarja (1/3) kot ne bo stalo nobeno popravilo če kupiš kako leto starega!
Se ne izplača novega niti pod razno. Servis moraš delat na starem in novem, dve-tri leta stari se pa tudi še ne kvarijo tako pogosto, da bi bili ne vem kaki stroški, sigurno pa ne bodo tolikšni kot bo padec vrednosti novega pa če celo mašino zamenjaš.