Politični čvek

Josip Broz Tito

Default avatar
nas je toliko zadužio, da sve što mi možemo reči je samo jedno ogromno hvala za bratstvo i jedinstvo, kojim nas je osrečio.
Default avatar
"OTitoizmu in Janšizmu

objavil Slavko Cerkvenik dne 26. september 2012 ob 8:38 •

Grega GerhardJanez Janša
V razmislek vsem smrkavcem , ki tu pametujejo o TITOIZMU in strahotah socializma.

1945 v Sloveniji kot še kje ni bilo NIČ, še sam kmet je imel komaj zase krompir in kakšno shujšano kuro. Mularija presita vedite, da takrat ni bilo : 3/4 države oskrbe z EL, ni bilo telefonov razen par glavnih linij in telefoni z pogonom na ročico kot bi mlel kavo. O traktorjih, avtomobilih in kmetijskih strojih si še 1955 - 60 bolj čital v časopisu kot jih videl pa tudi ne samo tu v Jugoslaviji.

Vse to se je s trdim delom Vaši staršev zgradilo, delali so združeno vsi črni-zeleni - rdeči in ustvarili vse kar ste in še imate Vi leni nesposobni preživeti brez dedkov in babic katerim Vaš " Bog Janša " ko je vse zapravil 2004-2008 sedaj jemlje še drobtine.


Bili so tudi komunisti, bili so povzpetniški lopovi in bile so želje ki jih je Tito moral in jih je z nekaj kaznjenci na Golem otoku zatrl, nekaj se jih je tam znšlo po krivici kot vedno zaradi krivičnih ovadb ( stara praksa maščevalnih izdajalcev velja tudi danes ). Zavedati se morate, da je bil Tito - govorim o njem in njegovi idei ne o mrhovinarjih, ki jih je z leti vedno težje obvladoval- za enotnost, spoštovanje dela in delavca in pošteno delitev tudi dobičkov iz dela. Ta ideja je bila in je vedno kapitalistom najbolj osovražena v bran je bilo ustanovljeno gibanje neuvrščenih ki ga je vodil in je postalo močna proti utež obema blokoma. Če bi imel Tito 1980 recimo 40-45 let bi mi imeli danes državo , ki bi bila resnični zgled svetu in neuvrščeni bi preprečili precej primerov morije USA v imenu širjenja demokracije ( iskanja zastonj nafte in rudnin ter vzrokov za obstoj vojne industrije, ki je motor tega svetovnega policaja ). So se pa že po 1975 začele zbirat hijene v podobi raznih bodočih resničnih samodržcev, vsi bi vladali a nihče v dobro vseh, vsi bi kradli ( in to se je tudi zgodilo ) nihče ne bi pošteno skrbel za delavski razred.

Ja dragi mladiči , požrešni narcisi in lopovski kvazi menadžeri, poštenjaki, ki ste izropali delo svojih staršev, jim sedaj ropate zadnje cente, ne iščite krivce okrog, krivci ste Vi razni povzpetniški Janše, Tuđmani, Miloševiči ITD, vse isti interes, iste želje in isti značiji, Vi ste uničili Slovenijo , Jugoslavijo in poštene delavce lastne starše pognali v bedo . Ubogi požrešni lenuhi in norci. Od gobcanja in propagande RKCja ne boste ob Božji milosti Rodetov in Vatikana , Janše in Petrleta, raznih Omanov in Demšarjev preživeli niti desetletje, kajti pokradli ste vse, delat ne znate in stari, ki vas vzdržujejo bodo pomrli in za njimi Vi , norci brez razuma."
Default avatar
Z enim pamfletom se zgodovine pač ne da zasukati.
Priponke

59033_tito.jpg
0 (104.5 KiB)

Default avatar
IVAN KLUNČIČ je napisal/a:

ko berem gornjo pravljico, pa res nevem, ali sem živel v tem obdobju ali se mi prav zdajle sanja...
Default avatar
Kje na svetu, razen v SDS diktaturi izdajalci in sodelavci okupatorja krojijo sodbo in zgodovino narodu??? NIKJER!!!

"Povedali so o Titu:

- General Dwight Eisenhower, predsednik ZDA: "Maršal Tito je največji junak 2. svetovne vojne."
- Franklin Roosevelt, predsednik ZDA: "Titova odločitev, da se bori proti nacistom, je pomenila preobrat v zgodovini 2. svetovne vojne."
- William Bill Deakin, vodja britanske vojne misije: "Tito je bil edini vrhovni poveljnik, ranjen v 2. svetovni vojni. Imel sem vojaško čast in dolžnost, da se bojujem ob njem. Tudi v najtežjih trenutkih je bil vedno miren in zbran. Njegov jeklen pogled je vse prepričal o zmagi in samo zmagi."
- Heinrich Himmler, eden izmed najtesnejših Hitlerjevih sodelavcev, 1944: "Rad bi navedel še en primer trdovratnosti - trdovratnost maršala Tita. Moram reči, da je star komunist, ta 'herr' Josip Broz, da je zelo trden človek. Na žalost je naš nasprotnik. On zares zasluži naziv maršala. On je naš sovražnik, a želel bi si Tite v Nemčiji, ljudi, ki bi bili vodje in ki bi bili tako odločni in s tako čvrstimi živci, da se nikdar ne predajo, čeprav so popolnoma obkoljeni. Ta človek je bil vedno obkoljen, a je vedno našel način, da se prebije. Nikdar ni kapituliral."
- Charles De Gaulle, francoski predsednik: "Tito je borec, ki je kljub najtežjim okoliščinam izvlekel zmago. Tito je legendarni junak."
- Giorgios Papandreu, grški politik, 1964: "Pred kratkim sem v grški skupščini maršala Tita oklical za apostola miru. Zares lahko rečem, da sem navdušen in ganjen nad njegovo misijo človečnosti - misijo svobode in miru."
- Aldo Moro, predsednik italijanske vlade, 1965: "Predsednik Tito je človek, ki se je v težkih in kritičnih dogodkih povzdignil do simbola drznosti in odločnosti v boju za neodvisnost svoje države, človek, ki s svojim mednarodnim angažiranjem dokazuje, da zna uskladiti moč drže z modrim smislom za realnost, in ki se je v vsem državniškem delu neumorno trudil, da zagotovi Jugoslaviji boljšo in srečnejšo prihodnost."
- Jaser Arafat, vodja Palestinskega osvobodilnega gibanja, 1977: "Borca, predsednika Tita, zaznamujejo modrost, bistroumnost in prijateljski odnos do ljudi. Predsednik Tito je zaradi svojih junaških dosežkov v srcih vseh tistih, ki se borijo za pravico in svobodo."
- Neil Armstrong, ameriški atronavt: "Predsednik Tito je človek, ki je uničenje in vojno spremenil v ustvarjanje in mir."
- Anvar el Sadat, egipčanski predsednik: "Tito je svetla stran v zgodovini človeštva in izjemen smerokaz, ki osvetluje horizonte prihodnjim generacijam."
- Willy Brandt, nemški kancler, 1973: "Za jugoslovanski narod je dar usode, da je v letih največjih nevarnosti imel takega vodjo. Jaz predsednika Tita vidim kot eno od najmarkantnejših osebnosti našega časa. Še posebej cenim Titov pogum in državniško modrost."
- Ivan Meštrović, kipar: "Tito je, brez vsakega dvoma, največji človek, ki so ga v vsej svoji zgodovini imeli jugoslovanski narodi."
- Jimmy Carter, predsednik ZDA: "V miru in vojni je bil Tito del svetovne zgodovine, za časa današnje generacije in za časa zgodnejših generacij. On je človek neusahljive moči, neusahljive mladosti, neusahljive bojevitosti in neusahljivega poguma.!!!!"
Default avatar
MEŽNAR, ti si bolnik.

Lej, murgelski palček že pripravlja teren, ko bo rdeče sodstvo moralo požreti nadvse grenko pilulo in v skladu z demokratičnimi standardi, ki veljajo v svetu, izpustiti obsojenca Janšo, pa če boste ti in ostali še tako cvilili.
Default avatar
Cvilimožek, ti si pa res zabit! Enkrat že povej kaj pišeš o tistem mežnarju?
Sedaj pa si ti dobro nekaj zapomni!
Murgelski palček pri tem nima čisto nič! Zadeva Patria se je začela v Avstriji in ne v Sloveniji!
Kot drugo noben palček POŠTENE SLOVENCE ne zanima in lahko vse kriminalce danes spustite iz zapora, bo več vam enakih!
Verjetno si opravilno nesposoben in nepismen, sicer bi vedel, da ima Slovenija zaradi takšnih cepcev kot si ti že dolgo slavno prvo mesto v krrupciji na svetu!!!! Bo šlo! in odgovor na to pa ne samo odgovor bo MORAL nekdo povedati v kolikor držijo vaše trditve, da govorite resnico!
Lahko vi greste cmerit tudi pred Evropsko sodišče za človekove pravice kar tukaj vsak dan počnete in lahko kogarkoli kdorkoli izpusti: Zavedajte se , da tisti, ki bo to tako naredil sprejme nase veliko breme, da zelo podpira korupcijo, pa četudi bo to Evropsko sodišče! Tega se ne boste rešili, pa lahko čisto vse spustite iz zapora! op je dejstvo vin ogromna težava v katero ste se zaradi svojih butastih dejanj čisto sami pripeljali! In vse ga, ampak res vsega je konec ko ljudje vidijo tam kalibre kot je Štuhec! Zaradi njega in podobnih se danes prodajjo slovenske cerkve!!! Ti to res nič ne pove!
Zapoštene ljudi, kar pa tebi podobni niste je ni stvari, ki bi lahko to utemeljila kar ti tako navijaš.
In v kolikor želite biti samo malo verodostojni soočite se z resnico in ne nekaga palčka oemnjat, ker največji ste vi sami! Očitno je, da ti to ne gre in bolje da nehaš s tvojimi tramstimi in neumnimi dejanji
Nisem član nobene stranke in nimam nič proti nikomur, sem pa ostro proti svinjarijam, teh pa je ogromno!Default avatar
Vidiš tiste svinjarije, ki jih hočeš, tiste ki jih nočeš, pa zate ne obstajajo.

Klovn!
Default avatar
IVAN KLUNČIČ je napisal/a:
Dravska banovina je leta 1938 imela 75% avstrijskega BDP. Po vojni je v najboljših časih Juga dosegla komaj 40% avstrijskega BDP.
Koračna avtomatska telefonska centrala v poslopju Pošte na križišču Čopove in Slovenske v Lj. je bila postavljena konec 20-tih let. Telefoni so bili brez induktorja.
Kmetje so lahko v Jugoslaviji kupili traktor od leta 1963 naprej. Pred tem letom kmetje NISO SMELI kupovati traktorjev.
Tito je bil vojni zločinec, pred leti pa ga je nemška revija Bild prištela med 15 največjih vojnih zločincev na svetu.

Take pamflete, ki si jih sproti izmišljujete pišite kje drugje, Slovenci nismo več tako zabiti, da bi nas nekdo z apologetskimi pamfleti prepričeval. Enostavno v dobi interneta ne gre več. Tudi zaradi takega neslutenega razvoja informacijske tehnike je komunizem propadel.
Default avatar
Poniževanje Slovencev s takimi pamfleti je nesramno in nevredno človeka.
Pove pa veliko tudi o tem forumu. Na forumu Financ bi se na objavo takega pamfleta oglasil direktor in glavni urednik ter takemu poniževanju Slovencev naredil konec. Pisuna bi enostavno izključil s foruma.

Nismo več leta 1955, ko se je kakšnemu pijanemu partizanu in šefu partije zazdelo, da bi bilo dobro, če malo ponižne podanike zajebava s kakšnim pismom v Slovenskem poročevalcu ali Ljudski pravici, da pokaže, da v državi vladajo primitivci, ne pa kakšni izobraženi ljudje.
Default avatar
zenf je napisal/a:


Tistih 75% avstrijskega BDP v kraljevini je pomenilo, da so otroci hodili bosi do zime in umirali od podhranjenosti. 40% v socialistični Jugoslaviji je pa pomenilo, da so si delavci velike bajte gradili in v Avstrijo in Italijo v šopinge hodili in zapravljali kot bogataši tam.
Default avatar
Kot bogataši, od kje ti pa ta izmišljotina? Na Ponte rossu kot bogataši???

Hodili so nakupovat, ker se v Jugoslaviji ni dobilo nič, saj si drugače še riti niso imeli s čim obrisati in gat oprat (z malo pretiravanja). To niso bili nakupi, kot so nakupi Kresalove v Milanu.

Saj tiste velike bajte pa vsi skupaj odplačujemo še zdaj.

Pa komu razlagam, vse to dobro veš, ampak kot običajno zavajaš.
Default avatar
Tito je bil pedofil, peder, klavec in neizobražen

1.) PEDOFIL: "Kada su se 1917 godine upoznali Josip Broz i Pelagija Belousova-Polka u blizini grada Omska, u Rusiji, Broz je imao 25 godina, a iza sebe je već imao bogato i surovo ratno životno iskustvo. Polka je bila još dijete, imala je tek 13 godina. Slijedeće godine sklopili su crkveni brak po pravoslavnom crkvenom obredu, a 1920 godine, pred njihov odlazak u Brozovu domovinu, svoj su brak i sudski registrirali u gradu Omsku

- Žene u Titovoj sjeni avtorja Mira Simčiča, knjiga je izšla leta 2008

2. PEDER Bilten Viesti, je objavil pričanje neimenovanega tehnika, ki je v Lepoglavi na Hrvaškem videl, kako Josip Broz spolno občuje z moškim.

"Poleg političnih razprav je bila Brozu najbližja tema o seksualnih problemih ... Poleg mostu sem imel zgrajeno barako, ki je služila kot sprejemnica cementa in kjer mi je kaznjenec Anton Belobrajić, sicer zidar, oblikoval betonske konzole za naslon mostu. Prav Antona je Broz pogosto obiskoval in za zaprtimi vrati ostajal dalj časa. Neobičajni obiski so mi postali sumljivi, tako da sem nekega dne iz radovednosti pogledal skozi odprtino v steni. Bil sem priča grozljivemu prizoru, saj je Broz spolno občeval z Belobrajićem. Po odhodu Broza sem Antona vprašal, kako to, da ima tako gnusen odnos s človekom, a mi je ta preprosto odgovoril, da nima denarja, Broz pa mu dobro plačuje."

3. KLAVEC: Tito med največjimi morilci

V Nemčiji so sestavili seznam največjih množičnih morilcev dvajsetega stoletja, med katerimi se je znašel tudi Josip Broz Tito

Avtorji članka so na deseto mesto postavili pokojnega predsednika Jugoslavije Josipa Broza Tita, saj naj bi bil v času 35 letnega predsedovanja odgovoren za smrt milijona ljudi.

http://www.finance.si/192580/Tito-med-n ... mi-morilci

4. NEIZOBRAŽEN: Josip Broz je dokončal le 4 leta osnovne šole!

Na glas povedal levičarski zgodovinar Jože Pirjevec

http://ava.rtvslo.si/predvajaj/polemika/ava2.68229218/

V 13. minuti in 20 sekund

"Komunistična partija nasploh, mu je edina nudila to možnost, kajti ne smemo pozabiti, da je bil to človek s 4 razredi osnovne šole, iz Kumrovca. V nobeni drugi strukturi, bi on ne mogel napredovati tako, kakor je napredoval v komunistični partiji"

"V komunistični partiji je bila to odlika, da nisi bil šolan".
Default avatar
Mirisala je na sveže testo je napisal/a:
V kraljevini se je živelo solidno. Posebno v Dravski banovini se je začela razvijati zasebna pobuda v industriji, nastalo je kar nekaj privatnih tovarn, lastniki so zgledno skrbeli za delavce in jim gradili zasebne hiše in stanovanjske bloke.
Tvoja butalska socialistična logika ne prenese najbolj enostavnega razmišljanja. Juga je podeljevala kredite, da si je s tem zagotavljala socialni mir. Danes pa tisti "delavci, ki so gradili VELIKE bajte" in niso znali pomisliti, da je penzija vedno manjša od plače, teh bajt ne morejo več vzdrževati in jih nekateri prodajajo pod ceno.
Zakaj pa so hodili "v šopinge" v Italijo in Avstrijo? A doma ni bilo robe? Ne, ni je bilo. Ker Juga ni bila sposobna nuditi artiklov za široko potrošnjo, so se morali naši ljudje poniževati in sramotiti v sosednjih državah s kupovanjem pralnih praškov, rezervnih delov za avte, kave, riža in podobnih vsakdanjih artiklov, ker jih doma ni bilo, ali pa so bili precej dražji. Ker pa je za nekatere bila meja bolj daleč, so seveda kupili veliko, ker pač prevoz stane. Ali pa so doma kupljeno preprodajali.

Tebi osnovne življenske zadeve in pogled na Jugo sploh niso jasni. Bolj slabo znaš ti danes v okviru svojih možnosti kvalitetno živeti. Za tako življenje je potrebno misliti. To pa tebi ne gre.
Pač preprosti ljudje, ki jim življenske izkušnje nudi branje Nedeljskega dnevnika.
Default avatar
@zenf

Veš kaj danes najbolj jmatra komuniste? Širjenje resničnih informacij! Včasih so se skrivali za glasilom Komunist, danes pa je te pravljice konec. Večina ljudi že ima internetni dostop in lahko prebere tudi "drugo mnenje", ki ga ne pišejo in tiskajo komunisti. Čeprav obvladujejo večino vodilnih tiskanih in internetnih medijev, se najdejo tudi takšne spletne strani, ki jih v naslednji sekundi postavijo na laž.

Problem nastane tudi, ker imamo danes dostop praktično do vseh svetovnih medijev. V SFRJ je bilo dovoljeno le glasilo Komunist, grdoba internet pa omogoča, da se lahko vsako sekundo povežeš z ostalimi ljudmi na planetu.
Default avatar
zenf je napisal/a:


Hahahaha, poglej "intelektualca", kakšne primitivne retorike se poslužuje, ko ga z nekaj dejstvi razorožiš. Vdiš, primitivček moj polpismeni, zaradi take praznoglave nergavosti vi nikdar ne boste v političnem smislu dlje od šibke opozicije prišli. Narod bo vedno raje volil uglajene nesposobneže, namesto vas, robatih nesposobnežev in zafrustriranih bedakov. Tako je in tako bo tudi v bodoče.
Default avatar
Mirisala je na sveže testo je napisal/a:
To drži kot pribito! (Kučan, Drnovšek, Pahor, Golobič, Türk, Bratuškova ...) Ti so že bili izvoljeni od indoktrinirancev. Menda je naslednji na listi Miro Cerar.
Default avatar
No, pa ste le priznali je napisal/a:


Za vas so povsem dovolj dobri. Še vedno boljši od tistega, kar bi vi volili, če vas ne bi mi preglasovali. Trinajstega julija boste spet to fasali. Kardeljeve vnuke in demokratične socialiste. Če vam kaj ne paše, meje so odprte.
Default avatar
Za pedre, javni sektor in zblojence so morda res dovolj dobri, ker jim nudijo zakone, ki jim širijo pravice.

Slovenci pa vam odrekamo gostoljubje, kar boste občutili čez 18 dni.
Default avatar
No, pa ste le priznali je napisal/a:


Trinajstega julija vam bomo izvolili vlado, katero boste lahko naslednja štiri leta demokratično pljuvali. Toliko vam bo dovoljeno, več pa ne. Nikar mislit, da so se z Janševim zaporom sodni procesi že končali. Šele začela se bodo romanja v zapore.