Forum.Over.Net

Starševski čvek

FUZBAL Anglija?

Default avatar

firbec fuzbalski

Pozdravljeni!

Zanima me, zakaj ima Anglija svoj reprezentanco, če pa ni država. Obstaja država Velika Britanija, reprezentanca je pa angleška? Kako to? Vse ostale reprezentance so "državne." Ali obstaja tudi reprezentanca npr. Škotske In Walesa? Mal me razsvetlite, prosim :)
Default avatar

škoti

Reprezentanca Škotske obstaja, saj so igrali z našimi fanti...
Default avatar

vbritanija

Združeno kraljestvo Velike Britanije in Severne Irske (tudi Združeno kraljestvo Velika Britanija in Severna Irska) obsega dežele Anglijo, Škotsko, Wales in Severno Irsko.
Torej je ravno obratno kot se ti zdi...
Default avatar

firbec f.

No, ok, VB je razdeljena na več dežel. Država je pa VB, ali ne? Na olimpijskih ni Anglije posebej. Na dežele je pa razdelenih več držav. Potemtakem bi lahko imela tudi Katalonija svojo reprezentanco in bi bila na svetovnem prvenstvu? Kako je s tem?
Default avatar

vbritanija

Pravega odgovora ne poznam, si pa mislim, da je Anglija precej vplivna v svetu nogometa. Saj je tam tudi nastal, a ne? Mislim, da so že poskusili nastopat pod skupno zastavo, a se s tem dežele niso strinjale...Verjetno je tako, da če si dovolj velik in vpliven, si tudi pravila lahko prirediš. Sicer jim dolgoletne tradicije ne gre oporekat.
Default avatar

nacionalne.

gugl ve vse odgovore

FIFA ima nacionalne reprezentance. obstaja kar nekaj reprezentanc, ki so vključene v fifo, pa nimajo svoje lastne države.


v evropi so tako nacionalne reprezentance, ki ločeno tekmujejo v svetovnem prvenstvu tudi
gibraltar
farski otoki
anglija
wales
škotska
severna irska

samo razen anglije jih ne poznate, ker se večina izgubi v kvalifikacijah.
Default avatar

f. f.

aha, hvala :)

LP