Glasba, film in fotografija

HRAVŠKI BOBNARSKI KAMP

Default avatar
Mednarodni kulturni center glasbene mladine Hrvaške v Grožnjanu predstavlja:
HRVAŠKI BOBNARSKI TABOR 2014.
8. Internacionalni tolkalski poletni tabor na Hrvaškem
30. August – 7. September 2014
Grožnjan, Istria, Hrvaška
letošnji »ZMAGOVALEC BOBBNARSKEGA TABORA prejme štipendijo za ..."
Inštitut za sodobno glasbo zmogljivostjo (ICMP)
Glavna nagrada vključuje polno štipendijo za 10-tedenski PROGRAM inštituta v Londonu, Anglija. www.icmp.co.uk

Gostitelj:

Internacionalni kulturni center za glasbo Jeunesses Hrvaška;

Nastopajoči :

Gerald Heyward (USA)
(Originalen ‘Gospel Chops’ Bobnar)
(Beyonce, Mary J. Blige, Puff Daddy, Janet Jackson, Jay-Z, Usher)

Thomas Lang (AT/USA)
(Najboljši internacionalni bobnar)
(Robbie Williams, Kylie Minogue, Asia, Gianna Nannini Falco)

John Blackwell (USA)
(12let Bobnar v skupini Prince )
(Prince, Justin Timberlake, Cameo, Billy Eckstine, Patti LaBelle)

Justin Scott (UK)
(Glavni bobnar, INSTITUCIJA, London)
(Amit Chatterjee, Brett Garsed, Chris Ramsing, Phelan Kane)

Petar Curic (CRO)
(Artistični direktor & kamp koordinator)

Dr Donald Bousted (UK)
(‘bobnarski kompozer’ vodja)

* * * * *
8. Annual “East Meets West”
HRVAŠKI BOBNARSKI TABOR 2014.

Glavni bobnarji & Tolkalci poletnega tabora v Europi.


Na kratko: Na prejšnjih taborih so igrali nekateri najboljši svetovni bobnarji kot so: Bill Bruford, Horacio ‘El Negro’ Hernandez, Virgil Donati, Antonio Sanchez, JoJo Mayer, Benny Greb, Marco Minnemann, Mike Mangini, John Riley, Gary Chaffee, Trevor Tomkins, Howard Curtis, Nippy Noya, Pete Riley, Matt Thompson, Pete Lockett, Gabor Dornyei, Boris Dinev, Petar Curic in še veliko drugih.

Kje: Grožnjan, Istria, Hrvaška.

Organizator: Internacionalni kulturni center za glasbo Jeunesses Hrvaška

Kdaj: 30. August – 7. September 2014
Kaj: Glavni bobnarski in tolkalski poletni kamp v Europi – HRVAŠKI BOBNARSKI TABOR Internacionalni tolkalsi poletni tečaji predstavljajo teden poln intenzivnih delavnic, bobnarskih klinik, seminarjev, koncertov, diskusij okrogle mize, srečanje z VIP gosti.

Govoreči jeziki: Croatian, English, German.

Študentski-udeleženci: Bobnarji in tolkalci VSEH LET in vseh STOPENJ ZNANJA so dobrodošli na vpis. Prav tako spodbujamo uboževalce in intuziaste na vpis (pasivna registracija). Število mest je strogo omejeno.

Registracija: “Prvi pride – Prvi melje” dokler vsa mesta niso zapoljnjena.
Prosimo da nas kontaktirate: [email protected]

Naše spletne strani: www.facebook.com/croatiadrumcamp
www.twitter.com/croatiadrumcamp
www.youtube.com/croatiadrumcamp
www.croatiadrumcamp.com

Kontakt: Petar Curic, Founding Director/Coordinator
Mob. ++385 (0) 91 532 9405 E-mail: [email protected]
*************Biografije nastopajočih glasbenikov:

Gerald Heyward (USA)
(Originalni Gospel Drummer)
(Beyonce, Mary J. Blige, Puff Daddy, Janet Jackson, Jay-Z, Usher)
Rojen in vzgojen v Brooklynu NY. Gerald redno obiskoval najbolj popularno cerkev v mestu The Instituonal Church of God in Crist. V salvi je bila znana po njihovih Nedeljskih večernih obredov in z energičnimi mjuzikli. Gerald je bila dana možnost poslušanja najboljših Gospel bobnarjev. Nekaj najboljših ampak ne sve Gospel, R & B, Pop skupin: Silk, Keith Sweat, Missy Elliot, Black Street, NKOTB, Coolio, Carl Thomas, Faith Evans, Mario, Kelly Price, 112, Amerie, Monica, Genuine, BeBe Winans, Lil Kim, R. Kelly, Mary J. Blige, Janet Jackson, Usher, Lil Wayne, T.I., Young Jeezy, T-Pain, Kelly Rowland, Destiny’s Child, Stevie Wonder, Chris Brown, Beyonce inJay-Z.
V studio je imel možnost sodelovanja z najboljšimi industrijskimi producenti s katerimi je naredil nekaj od najbolj znanih hitov v arhivih glasbene zgodovine vključno z Michael Jackson’s “Remember the Time”, “Privacy” in “You Rock my World”. Geraldov tovariš z njegovimi sodobniki so mu neizogibno zaupali vlogo mentorja. Veliko mladih bobnarjev ga je prosilo za nasvete od tega kako se pripraviti na avdicije, za nastope, kako na turnejo, studio. Gerald je bil mentor Aaron Spearsa (Usher), Brandon Mullena (Robert Flack, Chris Cad) in De’Arcus Currya(T-Pain) in je ispiriral generacijo bobnarjev ki so le sanjali o preboju na glasbeno sceno. Že desetletja se Gerald pojavlja na televizijskih šovih kot so: Good Morning America, Jay Leno, The Arsenio Hall Show, Rosie O’Donnell, Live with Regis and Kellie, the Today Show, Showtime at the Apollo, Saturday Night Live, Conan O’Brien, David Letterman, Oprah Winfrey, itd,. Z tako dobro vizijo je Gerald pridovbil sponzorske zveze z glasbeno industrijo. Gerald je sponzoriran s strain: DW Drums, Vic Firth Drumsticks, Remo Drum Heads, Roland Electronics in Zildjian Cymbals. Gerald je vstal popularen več kot 20let in nikoli ni zapustil te glasbene scene. Verjame da ga je njegova vera in obveza do boga, žene in družine pripeljala do takega uspeha.

Thomas Lang (AT/USA)
(najboljši internacionalni bobnarski)
(Robbie Williams, Kylie Minogue, Asia, Gianna Nannini, Falco)

Thomas, ki prihaja iz Dunaja v Avstriji, nastopa na vsakem velikem mednarodnem bobnarskem festivalu in je bil večkrat na svetovnih turnejah kot pomočnik?? stranski igralec in tudi kot solist. Poleg izobraževanja v krajevnih glasbenih šolah in letih zasebnega pouka, je njegova formalna izobrazba Dunajski glasbeni konzervatorij.
Ko je zapustil konzervatorij, je začel prodirati na evropske pop, rok in jazz scene. Igral je z
naslednjimi glasbeniki: Paul Gilbert (Mr. Big), John Wetton (UK, King Crimson), Robert Fripp, Glenn Hughes (Deep Purple), Tina Turner, Robbie Williams, Kelly Clarkson, Sugababes, Geri Halliwell (Spice girls), Emma Bunton (“baby spice’), Victoria Beckham (“posh spice”), Ronan Keating, Boyzone, 911, Falco, Nina Hagen, Steve and Mick Jones (the Clash), The Commodores, George Michael, Gianna Nannini, Bonnie Tyler, the Vienna Art Orchestra, Save the Robots, Stork, Terabite, Schwarzenator.
Njegov režim glasbenih vaj je postal osnova za dva dela izobraževalnega videa “Ultimatives Schlagzeug I & II”, ki je prvič izšel leta 1995. Zaradi ogromnega povpraševanja, je video na
DVD-ju leta 2004 ponovno izdala Hudson Music.Leta 2003 je Thomas izdal izobraževalni DVD in knjjigo “Ustvarjalni nadzor”, ki sta prejela več nagrad. To je pri bobnarjih in učiteljih bobnov po svetu takojšnji hit. Težko pričakovano nadaljevanje DVD in knjiga “Ustvarjalna koordinacija in zahtevna nožna tehnika” sta izšla novembra 2006. Ta inovativen DVD je prav tako prejel nagrade po vsem svetu. Vsi DVD-ji in in knjige Thomasa Langa so še vedno prodajne uspešnice in jih lahko kupite na njegovi uradni prodajni strain. V njegovem iskanju, da bi “zaigral nezaigrano” je sodeloval z raziskovalnim in razvojnim timom pri Meinl Cymbals in ustvaril “Tom’s Becken” – izbor sodobnih činel, ki k akustičnim in elektronskim bobnarjem zagotavljajo moderne zvoke, ki so podobni umetno ustvarjenim primerkom činel.Na trgu od 2002, je bil “Tom’s Becken” tako dobro sprejet, da je Thomas 2004 spet sodeloval z Meinlom in oblikmoval “Fast Hats” in celo serijo “Filter Chinas”. Leta 2002 je k Thomasu pristopil Remo, izdelala sta “Thomas Lang Practice Kit”. Druga dela, ki jih je podpisal Lang so “Thomas Lang signature model” palčke in “Thomas Lang signature Bigfoot” biter.
2009 je Thomas izdal The Thomas Lang Drumming Boot Camp, večdnevno turnejo, izobraževalno bobnarsko izkušnjo, katere voditelj je bil in je potekala na različnih lokacijah po svetu, med drugim v Londonu, Los Angelesu, New Yorku in Berlinu. 2012 je Thomas debitiral na petdnevnem bobnarskem festivalu The Big Drum Bonanza, kjer so se predstavili različni gostujoči umetniki, med drugim Virgil Donati, Stanton Moore, Chris Coleman, Kenny Aronoff in Jeff Hamilton.Thomas podpira DW Drums and pedals, Meinl Cymbals, Vic Firth Sticks, Remo Drum Heads, Roland Electronics, Gibraltar Hardware, Ahead Armor cases, Puresound snare wires, Bigfoot beaters, Hansenfutz practice pedals, E-pad in Audix mics.
Nagrade: Best Studio Drummer (Rhythm magazine, 1999, 2001), Best Pop Drummer, Best All-Around Drummer (Rhythm mag, 2002), Best Drummer (Drums and Percussion mag, 2002), Best Clinician (Modern Drummer mag, 2003), Best DVD (Modern Drummer mag, 2004), Best Pop Drummer, Best Clinician, Best Solo Drum Performance (Rhythm mag, 2005), Best Drummer (Rhythm mag, 2006), Best DVD (Rhythm mag, Modern Drummer mag, 2007), Best International Drum Clinician (Modern Drummer mag, 2007,2008,2009) and many more

John Blackwell,jr. (USA)
(12let bobnar pri skupini Prince)
(Prince, Justin Timberlake, Cameo, Billy Eckstine, Patti LaBelle)
Sodobni Ameriški R&B, funk, jazz, fusion in pop bobnar. Najbolj znan je po tem da je delal z princem. John je odraščal v Kolumbiji, južna Karolina kjer je začel igrati bobne že pri tretjem letu starosti. John se je učil od očeta Johna Blackwella Sr, ki je igral z glasbeniki kot so: Mary Wells, King Curtis, Joe Simon, J.J. Jackson, The Drifters etc. Kot najstnik je John igral v Kolumbijskem šolskem centru v W.J. Keenanskih gimnazijskih marching in jazz bandih. Pri sedemnajstih je prvič igral na profesionalnem koncertu z pevcem Billyem Eckstine. V letu 1992 se je John odločil za nadaljni študij bobnov z vpisom na Berklee College of Music v Bostonu, Massachusetts. Stalno je bil zelo zaposlen in ustvarjal je močno vez med nim jazz in R&B izvajalci v Bostonu in okolici. John je diplomiral na Barkleeju leta 1995 in koncertiral z legendarno funk skupino Cameo z katero je igral nasljedna tri leta. V letu 1998 ko je zaključil kariero z Cameo se je John preselil v Las Angeles, Kalifornija. V Las Angelesu je bil samo tri dni. Ko je prevzel vlogo bobnarja pri legendarni R&B Divi, Patti LaBelle.Med tem časom je John snemal za LaBelle's Grammy Award CD, DVD in VHS, "Patti LaBelle-Live One Night Only". John je spoznal Prince medtem ko je nastopal z LaBelle v Minneapolis in se pridružil njegovemu bandu The New Power Generation v letu 2000. John je igral z Princem celih 12let in se pojavil na njegovem DVD-ju iz leta 2003 v živo iz Aladdin v Las Vegasu, in na instrumentalnem albumu prav tako iz leta 2003 z imenom N.E.W.S. kateri je bil nominiran za Grammy-ja za najboljši pop instrumentalni album.
Od leta 1995 do danes je John igral tudi z drugimi pop,funk,hip-hop,jazz in fusion zvezdami vključno z Justin Timberlakom, Cameoni, Utada Hikaru, Crystal Kay, P Diddy in Charlie Singleton. Igral je tudi na koncertu posvečenem Boddy Richu leta 2008 in 2011. John je izdal svoj album leta 2009 z imenom The John Blakwell Project z dvema poučnima DVD-jema.
V prvem DVD-ju sta dva posnetka poimenovana ”John Blackwell-Technique, Grooving and Showmanship" drugi pa je poimenovan pa njem "John Blackwell" in je del the Hudson Music Masters Series. Podpirata ga podjetji Tama Drums in Zildjian činele in palice. John Blackwell mlajši. – Poznan kot zvok, funk in bes za Princem, the New Power Generation in Justinom Timberlakom – res je spektakel za oči in ušesa. Negovi nori ritmi, pokajoči sner, besen ritual palčk. To morate videti da boste verjeli.

Justin Scott (UK)
(Glavni bobnar, INSTITUCIJA, London)
(Amit Chatterjee, Brett Garsed, Chris Ramsing, Phelan Kane)

Najprej je študiral na Berklee College Music, nato pridobil naziv magister glasbenega nastopanja na London College of Music and Media. Dodatno se je izobraževal tudi pri najbolj priznanih svetovnij zasebnih učiteljih kot so Gary Chaffee, Mike Mangini, John Marshall, Ed Kaspik, John Ramsey and Pete Zeldman.

Že skozi vso kariero igra in snema po vsej Evropi, ZDA in Aziji. Naj gre za sodelovanje z vrhunskimi kitaristi sveta kot so Amit Chatterjee (Joe Zawinul), Brett Garsed (John Farnham), ali Mekaal Hasan (Billy Cobham); za ritmično posebne skladbe avstralskega pisca pesmi Chrisa Ramsinga; Zanke in odmore in oblikovalca programa Phelana Kana (Placebo, Dido); liriko pevca in pisca pesmi kot je Lambert (St. Etienne); ali dvojin bas pedal s kultnim rok bendom Howser, Justinovo spoštovanje glasbe se odraža v vsakršnem nastopu, ki ga mora opraviti.

Poleg igralske kariere, ki ga precej zaposluje, je v zadnjih desetih letih postal vedno bolj angažiran na področju glasbenega izobraževanja. Njegova strast do poučevanja bobnov ga je pripeljala do tega, da dela na številnih inštitutih kot so Thames Valley University, Drumtech and ICMP (zdaj znan kot THE INSTITUTE), kjer je poleg poučevanja vključen v razvoj tečajev in oblikovanje kurikuluma. Od oktobra 2005 mesečno piše tudi izobraževalne članke za britansko bobnarsko revijo the Rhythm Magazine in ima do zdaj objavljenih več kot 60 člankov. Njegova prva knjiga za učenje bobnov “Nauči se igrati bobne”, ki je bila izdana 2008 pri Quarto Publishing, je bila prevedena v šest jezikov in jo je mogoče dobiti v 10 državah sveta.


Justin ves čas vodi uspešno zasebno šolo vadbe v studio v West London in je tako izobrazil na stotine študentov kot so Elliot Fyffe (Blue, Ronan Keating), Aicha Djidjelli (Rachael Stevens, Amy Studt) Lawrence Colbert (Ride), Adam Ficek (Baby Shambles), Olly Betts (The Duke Spirit) in Stephen Simmonds (Groovejet). Pred kratkim je objavil svojo spletno stran www.justindrums.com, kjer najdete brezplačno inštrukcije za učenje bobnov.

Justin sodeluje z Mapex Drums in Paiste Cymbals, za katere izvaja clinics ??? in vrhunske koncerte po vsej Veliki Britaniji.
Petar Curic (Croatia)
(Artistični direktor & kamp koordinator)
Rojen na Hrvaškem. V USA / UK je bil kot izobraženi scenski umetnik, vzgojitelj, umetniški vodja in socialni podjetnik, Petar je zaslužili obe magistrski in univerzitetni izobrazbi v Angliji.. Prav tako je preživel dve leti v Denton, Texas, kot podiplomski študent na univerzi v severnem Teksasu,t 'Yamaha Percussionist of the Year' Konkurenca na Royal College of Music v Londonu, in zmagovalec TRUSCOTT in Vic Firth-Megamuzika Prizes for Excellence, Petar se je učil bobnarskih in tolkalskih veščin na različnih hrvaških, britanskih in ameriških šolah, srednjih šolah in akademijah, nazadnje pa prek študijskega programa na The Academy of Contemporary Music (ACM) v Londonu je bil aktiven v vseh glasbenih okoljih, od orkestralne, filharmonije in opere do Fusion, Jazz in etno, nazadnje je bil Petar bobnar za UK / Brazilski raper Aggro Santos, ki je znan po svojem UK Top-5 singla "Candy".

Dr Donald Bousted (UK)
(vodja serije 'Composition for Drummers')

Dr Bousted je skladatelj, mojster zvoka in postavitve, filmar in kitarist. Njegova glasba se izvaja na nastopih po vsej Veliki Britaniji v Ameriki, Nemćiji, Švici, Franciji, Češki, Slovaški in Hrvaški in predvaja v Veliki Britaniji, na Nizozemskem, Švedskem in v Franciji. Njegovi filmi so bili prikazani v Londonu, ZDA, Čilu, Palestini in Rusiji in so predvajani na HypTV (Sky TV). CD posnetki vključujejo: A Journey Among Travellers (Kathryn Bennetts and Peter Bowman); A Woldgate Requiem (Kevin Bowyer); Tears (Tubalaté); The Rhythm-Spring (Summerhayes and Brown) in elekro-akustično delo Never Liked Water. Dr Bousted je študiral kompozicijo pri Philipu Cannonu na Royal College of Music, pokojnem Oliverju Hunut (zasebno) in pri Margaret Lucy Wilkins na University of Huddersfield. 1981 je prejel Cobbett Prize for Composition (nagrada za kompozicijo) na RCM in 2002 dobil naziv doktor glasbene kompozicije. na University of Huddersfield. Med 1993-2001 je bil predavatelj kompozicije na University of Huddersfield. Od septembra 2001 do 2002 je bil prvi, ki so ga imenovali za stalnega skladatelja (Composer-in-Residence) v Centre for New Musical Instruments pri London Guildhall University. Pred kratkim je bil predavatelj glasbene tehnologije pri Kingston University. Piše tudi za BBC TV, za filme, videe in gledališče.


Osmi Hrvaški bobnarski tabor (2014) nebi mogel biti to kar je brez podpore sponzorjev in dobrodelnikov, ki so našteti spodaj:


JEUNESSES MUSICALES CROATIA
www.hgm.hr

THE INSTITUTE
of Contemporary Music Performance (ICMP, London)
www.icmp.co.uk

EUROMUSIC AGENCY – ZILDJIAN CROATIA
Croatian Musical Instruments Chain
www.musicshop.hr

GLAZBENA KUTIJA – MEINL CROATIA
www.glazbena-kutija.hr

DW DRUMS
www.dwdrums.com

TAMA DRUMS
www.tama.com

MAPEX DRUMS
www.mapexdrums.com

ZILDJIAN CYMBALS
www.zildjian.com

MEINL CYMBALS
www.meinlcymbals.com

PAISTE CYMBALS
www.paiste.com

REMO HEADS
www.remo.com

VIC FIRTH STICKS
www.vicfirth.com

ROLAND V-DRUMS
www.roland.com

AHEAD ARMOUR CASES
www.aheadarmorcases.com

FRANC ARMAN WINES OF ISTRIA
www.francarman.hr

*************
VŠEČKAJ NAS NA FACEBOOK!

www.facebook.com/CroatiaDrumCampFanpage


*************