Forum.Over.Net

Starševski čvek

zdravniška mafija-otroška kirurgija

Default avatar

starš z izkušnjami

Prekleta mafija pokvarjena, nimate nič vesti, zaradi vas umirajo otroci, vi pa svoje dalje....
Tako pač je, če sta vodji politika, kot sta Klokočovnik in Kenda, da o kardiologih sploh ne govorimo, dosegli so PODeN...
Default avatar

OMFG

zdravstvo na privat ... ne pa, da se sprdujejo iz obveznih prisevko -- pa še to jim ni zadosti.
Default avatar

TUDI JAZ JIH IMAM

POLN KUFER, k njim ne grem več niti mrtva!! za svoje telo vem sama najbolje kako in kaj, oni bi me pa pitali z njihovimi bombončki (beri: tabletami) kar tako , na suho in se zdirali na mene, če jih ne bom pridno papcala.niti slučajno. Še manj pa z otrokom, sem ga imela v otroški bolnici, ne bi raje o tem, groza
Default avatar

Nč novzga

To v kliničnem centru ni nič novega.Tudi z sodišči imajo tesne veze,zato pa se jim nikoli ne sodi.Glej kolk je nepravilnosti bilo in kdo je bil obsojen?Noben.Tudi straši,svojci,ki tožijo zdravnike izgubijo tožbo,zaradi pomankljivih dokazov,ker se temperaturni listi,sestrska poročila popravljajo.Čeprav je lepo razvidnno,da je bilo popravljeno,dopisano,svojci izgubijo.
Default avatar

Ksantipa1

Grozljivka. Kakšen je nivo zaposlenih na PK da mirno pustijo otroka umreti in nobeden se ne zgane. Očitno so imeli tako navodilo - kot dokaz s polit.mafijo povezanih egotov za degradacijo nasproti mislečih. In nikome ništa. Zgornji, imaš prav glede slovenskih sodišč- stran od jih, tam ni nič čisto. jao naši deželi se slabo piše - vse kar se lepi na javni denar.
Default avatar

neznanilci upanja

Stran od naših sodišč in še bolj stran od naših zdravnikov. Jaz imam toliko res zelo slabih izkušenj z njimi sama, v ožji in širši družini, med sodelavci in znanci. Ne da so popolnoma nekoristni, so hudo škodljivi. Ne znajo postavljati diagnoz, pišejo zdravila kar v tri dni in ne zanima jih nič, razen njihov status in položaj. Med sabo se podjebavajo, to pa jim gre od rok. Kot pavi se sprehajajo okoli in ljudje naj bi se jim klanjali in nosili kuverte. Malo morgen. 90% jih je obupno slabih, ostalih 10 % dobrih je pa premalo za celo državo.
Default avatar

ja, se bo zgodilo

Bojim se, da se bo našel en starš, ki mu bo prekipelo ter vzel stvari dobesedno v svoje roke. Očitno pri nas v Sloveniji ni nič več rešljivo mirno ter pošteno. Najhuje oz že kar na dnu vse morale pa je, da so se spravili še na nedolžne otroke. Žalostno je premila beseda :(
Default avatar

kaj pa je to?

Kaj je to otroška bolnica???
Default avatar

ena drugačna mama

Mojo hčerko zdravijo na Pediatrični kliniki v Ljubljani že odkar je bila stara teden dni. Ima vse sorte težav, tako da smo bili že pri različnih pediatrih na kliniki (s srčnimi kirurgi na srečo nismo imeli nobenega opravka). Iz mojih izkušenj moram potrditi, da so načeloma to prizadevni zdravniki, ki se vsak po svoje zelo trudijo. Je pa tudi res, da smo že doživeli, da nismo dobili odpustnice in izvidov po tri mesece, da so jo enkrat z zdravili zastrupili (so se res lepo opravičili in zatrjevali, da ne bo posledic), da so izgubili en del dokumentacije, pa da se vse to ni zdelo nikomur nič posebnega. Sploh tole z dokumentacijo in z obveščanjem staršev bi lahko bilo bistveno bolje urejeno. Nič posebnega se jim tudi ne zdi, če gre otrok na slikanje, pa potem iste posnetke prebereta dva različna zdravnika (eden ugotovi, da je z otrokom vse v redu, drugi pa, da je z otrokom precej narobe) in ti potem v odpustnici mirno napišejo kar oba izvida. Meni je to s strani inštitucije malo čudaško. Saj niso zbirka neodvisnih posameznikov, ki prosto solirajo. Mnenja bi morali konsolidirati, preden jih dajo ven, in dati ven samo usklajeno verzijo.
Default avatar

zyrafa

Statistična primerjava: na Kubi zdravstveni sistem porabi dvajsetkrat man denarja na osebo na dan (!) kot v ZDA. Umrljivost novorojenčkov in življenjska doma pa sta v obeh država na isti ravni!
Sklep: več denarja v zdravstvu nikakor ne pomeni boljšega zdravja. Pomeni predvsem to, da je nacija bolj bolna, da manj skrbi za svoje zdravje in, seveda, da se več denarja pokrade.
Na Kubi, ki naj bi bila revna država, ljudje ne jedo pripravljene hrane, ampak lokalno, večinoma je to sadje, zelenjava, žitarice. Veliko manj je debelosti, kroničnih bolezni, raka.

Vzeti zdravje v svoje roke, pa ukiniti 100% obvezno zdravstveno zavarovanje. Delno naj bo - zaradi nujnih operacij, porodništva, urgence. Ostalo naj pa posameznik sam določi, kam bo dal - za homeopatijo/akupunkturo/fizioterapijo/bioenergijo itd. itd. ali pa pač za tradicionalna zdravila, antibiotike, cepiva.

Zdravstvo in zdravniki so močno precenjeni, zgradili so si monopol, imajo se za bogove, mi pa verjamemo, da so oni odgovorni za naše zdravje in da brez njih ne moremo. In da je za vsak problem treba jesti zdravila. In za vsako otroško bolezen otroka cepiti. In za vsak porblem s kožo to kožo mazati s hudo kemijo.

Medicina NI znanost - to ti bodo povedali tudi pošteni zdravniki. Medicina črpa iz več znanosti (kemija, biologiaj itd itd), sama je pa neka mešanica teh ugotovitev + človeške intucije in izkušenosti (zdravnika) + povsem vsakdanjih nizkih nagonov (sla po denarju, slavi, vplivu).
Default avatar

laurusnobilis

zyrafa je napisal/a:
Žirafa, kaj če bi šla na Kubo živet, kjer imajo, kot ti praviš tako dobro zdravstvo tako poceni. In sploh oh in sploh.
Default avatar

dohtari

jaz živim v blokovskem naselju blizu bolnice, in me resno skrbijo tamladi dohtarji. toliko naduvancev, ki aroganstno hodijo po naši ulici (niti ne pozdravi v skupnem bloku recimo, nas je malo in se vsi poznamo vsaj na videz)- ne vem, kaj delajo z njimi na faxu???

no, nekaj pa jih je super (pozdravijo prvi, polni humorja, srčni ljudje)- žal je onih ta prvih preveč (za moj okus) in mečejo slabo luč na vse.
Default avatar

ti si pa hecna.

zyrafa je napisal/a:
zakaj ima kuba tako dober zdravstven sistem?
ker je socialistična država in ima obvezno zavarovanje in so vsi prebivalci vključeni v sistem zavarovanja.
ne pa zato, ker jejo sadje in zelenjavo.
od sadja in zelenjave živijo tudi v guatemali, pa niti slučajno nimajo tako dobrega zdravstvenega sistema.

ti pa bi ukinjala točno to, kar jim sistem izboljšuje.

mimogrede, slovenija in zda sta po zdravstvenem sistemu glede na lestvico who ravno tako na isti ravni, po nekaterih parametrih, predvsem zdravju novorojenčkov in otrok pa smo pri nas na boljšem. ravno zato, ker smo vsi vključeni v obvezno zdravstveno zavarovanje. to je tisto, kar rešuje življenje, ne pa privat zavarovalnice.

nekaj statistike iz leta 2011

pričakovana življenjska starost ob rojstvu slo- 80 vs zda - 79
pričakovana življenjska doba ob 60 let slo 23 vs zda 23

mrtvorojeni slo 3 zda 3
neonatalna umrljivost slo 2 zda4
umrljivost dojenčkov slo 2 zda 6

http://www.who.int/gho/publications/wor ... 3.pdf?ua=1
Default avatar

laurusnobilis

Sicer pa s takimi mnenji kot so vsa ( razen enga) ni vredno razpravljat.

A zakaj sem se potem sploh oglasil? Zato, da pokažem zrcalo, kako v Sloveniji podn od najbolj gledanih in branih medijev ustvarja v glavah odjemalcev tipične lumpenproletarske podn reakcije.

Ene same meni znane države ni, kjer bi se neka mularija od medijskih pisunov- pisunk takole spravljala na zdravništvo kot v SLO. Pa pojma nimajo o medicini, za razliko od tistih zahodnih žurnalistov, ki o medicini pišejo. Ti imajo ali sami opravljen medicinski faks ali pa imajo okoli sebe vrhunske strokovne konsultantske ekipe.

Poglejte zapise v normalnih zahodnih medijih o zdravstvu in medicini, pa potem pri nas. Slovenske Butale, skratka!
Default avatar

laurusnobilis

ti si pa hecna. je napisal/a:
Le farbaj ti sebe s temi socialističnimi pravljicami. :) Kakšen dober zdravstven sistem na Kubi? Na Kubi se vse sesuva, vključno s tistimi 60,70 let starimi kripami, s katerimi se vozijo po otoku. Pravljice in propaganda. Odkar je razpadla Sovjetija in tja ne pošilja več milijard, gre Kuba samo še dol.

Ravni tako je pravljica, da je v SLO pričakovana življenjska doba 80 let. Malo morgen! Za ženske 78 let, pri moških 71. Ja, neonatalna umrljivost je pa nižja kot v ZDA. In? Kot da je to alfa in omega kvalitete v medicini. :(
Default avatar

zyrafa

Jasno, saj to govorim, pa nihče ne razume. Na Kubi je zdravstveni sistem v dreku, ker ni denarja - in ti nič ne pomaga, če si vključen vanj ali ne. Gre za to, da tam živijo drugače in zdravstvenega sistema ne potrebujejo (tako zelo kot mi).

Slovenija je v totalnem sranju, kar se tiče življenja in zdravstva. Več denarja v zdravstvu tega zdravstva ne bo izboljšalo, ker so ljudje, ki ga tvorijo, večinoma popolnoma pokvarjeni. Samo še več se bo kradlo.

Kako ste lahko tako naivni?

Za naše zdravi NI odgovorno zdravstvo, sistem ali zdravniki. Mi sami smo odgovorni zanj.
Default avatar

laurusnobilis

zyrafa je napisal/a:
To zadnje je v redu stališče. Vsak je najprej odgovoren zase, tudi za zdravje. To, da je najprej odgovorna država, je slepilo, zaradi katerega smo v SLO tam kjer smo.

Tvoja ocena slovenskega zdravstva pa ni korektna. V osnovi za približno 40% tistega denarja, ki ga plača povprečen Nemec, Skandinavec, Britanec ipd. dobimo v SLO še vedno relativno ugodno uslugo javnega zdravstva. Marsikdaj strokovno nič slabšo kot v zahodnem svetu.

Vprašanje pa, kako dolgo še. Ker je sistem, ne medicinsko stroko, popolnoma povozil čas in je nelogičen. Volje za spremembe v pravi smeri pa ni. Ker so ljudje in vplivne skupine fanatično borijo prav proti tistemu, kar zdravstvu v razvitih deželah omogoča, da deluje.

Že preko Karavank bi bilo dovolj iti in skopirat nekaj rešitev, pa bi šlo v pravi smeri. Ne, ampak naši bi na Kubo. :)
Default avatar

površnost tudi

ena drugačna mama je napisal/a:
od moje sorodnice punčka se je zdravila na pediatriji...dobivat mora redno zdravila in so se nazadnje zmotili pri izvidih, ker jo kontrolirajo vsake dva tedna...ne vem čigave izvide so gledali, ampak rekli so, da so se neke(za njo bistvene) krvne vrednosti popravile...in so ji spremenili oz. ukinili dozo zdravil...no potem čez en teden na kontroli so ugotovili, da temu ni tako, in da so gledali napačne izvide...površnost pa taka, kaj če bi (in lahko bi bilo) usodno..
Default avatar

ti si pa hecna.

zyrafa je napisal/a:
zakaj ima kuba tako dober zdravstven sistem?
ker je socialistična država in ima obvezno zavarovanje in so vsi prebivalci vključeni v sistem zavarovanja.
ne pa zato, ker jejo sadje in zelenjavo.
od sadja in zelenjave živijo tudi v guatemali, pa niti slučajno nimajo tako dobrega zdravstvenega sistema.

ti pa bi ukinjala točno to, kar jim sistem izboljšuje.

mimogrede, slovenija in zda sta po zdravstvenem sistemu glede na lestvico who ravno tako na isti ravni, po nekaterih parametrih, predvsem zdravju novorojenčkov in otrok pa smo pri nas na boljšem. ravno zato, ker smo vsi vključeni v obvezno zdravstveno zavarovanje. to je tisto, kar rešuje življenje, ne pa privat zavarovalnice.

nekaj statistike iz leta 2011

pričakovana življenjska starost ob rojstvu slo- 80 vs zda - 79
pričakovana življenjska doba ob 60 let slo 23 vs zda 23

mrtvorojeni slo 3 zda 3
neonatalna umrljivost slo 2 zda4
umrljivost dojenčkov slo 2 zda 6

http://www.who.int/gho/publications/wor ... 3.pdf?ua=1