Forum.Over.Net

Starševski čvek

Postavite nemogoče vprašanje in dobili boste neverjetne odgovore! Anonimno in brez registracije. Največje slovensko virtualno mesto. Če ni objavljeno v tem forumu, se ni zgodilo!

Odprl bi storitveni s.p., a ne v Sloveniji :)

Default avatar

mladi podjetnik

Kje v EU se najbolj splača odpreti s.p., da je najmanj obdavčen? Kakšen link?
Default avatar

piki3ca

In potem bi ti imel še ogromno subvencij:( Vračal pa ne bi nič. Poglej kake diplomske/magistrske naloge, mogoče boš tam našel kake informacije.
Default avatar

v.d.žena

Za s.p. ne vem. sem pa gledala zase, da bi nov d.o.o. odprla v tujini in se v njem zaposlila. In sem ugotovila, da, če delo opravljam v Slo, sem obdavčena po tukajšnjh davkih. Mislim, da je odvisno tudi od države do države, katere pravne oblike pozna. Največ se v tujini odpirajo d.o.o. Avstrija je lansko leto omilila pogoje za ustanavljanje d.o.o., mogoče se tam splača pogledati.

Lahko pa delaš tako kot veliko naših s.p. jev,ki samo ene 30 % zaslužka dejansko prikažejo, ostalo je gotovina. To pa ni nič obdavčeno.
Default avatar

mladi podjetnik

Kakšna je razlika? Kaj predstavlja osnovni kapital? Je to denar, ki ga moram plačati državi ali ostane last d.o.o., samo da z njim ne more razpolagati? Računam na letni promet približno 30.000 evrov, se sploh splača d.o.o.?
Default avatar

v.d.žena

Osnovni kapital je denar, ki ga moraš imeti od odprtju podjejta. In je tvoj. Namenjen je temu, da podjetje lahko posluje prvih nekaj mesecev npr. Ali se bolj splača d.o.o. ali s.p. pa je odvisno od same dejavnosti (prodaja, storitve), kako je z DDV itd. Predvsem pa od tega, koliko bo "bolelo" ko bo treba denarv spraviti iz firme na osebni trr.
Default avatar

kačji jezik

mladi podjetnik je napisal/a:
Kakšna je razlika? Kaj predstavlja osnovni kapital? Je to denar, ki ga moram plačati državi ali ostane last d.o.o., samo da z njim ne more razpolagati? Računam na letni promet približno 30.000 evrov, se sploh splača d.o.o.?

Dvčni zavezanci so nad 50.000 eurov,Če se boš v sistem DDV vključil prostovoljno, lahko iz njega izstopiš šele po 60 mesecih.
Ne vem pri 30K,bi bila jaz s.p.,firmo odprla pri nas,npr.storitve pa imela v Avstriji,tam bi zaprosila za ATU številko,ter dovoljenje za delo v Avstriji,vsakoletno zaprosila-podaljšala,tam plačala DDV 20% pri nas pa ga itak dobiš nazaj 22%.
Je pa tako,če se napotiš sebe ali zaposlenega tja čez je kar nekaj "papirologije",prijava na ZZZS,ZKO,
je pa to še vedno malenkost,vsaj tam čez,pri nas pa mal štala-pač naš sistem dela
Default avatar

Barca

kačji jezik je napisal/a:
mladi podjetnik je napisal/a:
Kakšna je razlika? Kaj predstavlja osnovni kapital? Je to denar, ki ga moram plačati državi ali ostane last d.o.o., samo da z njim ne more razpolagati? Računam na letni promet približno 30.000 evrov, se sploh splača d.o.o.?

Dvčni zavezanci so nad 50.000 eurov,Če se boš v sistem DDV vključil prostovoljno, lahko iz njega izstopiš šele po 60 mesecih.
Ne vem pri 30K,bi bila jaz s.p.,firmo odprla pri nas,npr.storitve pa imela v Avstriji,tam bi zaprosila za ATU številko,ter dovoljenje za delo v Avstriji,vsakoletno zaprosila-podaljšala,tam plačala DDV 20% pri nas pa ga itak dobiš nazaj 22%.
Je pa tako,če se napotiš sebe ali zaposlenega tja čez je kar nekaj "papirologije",prijava na ZZZS,ZKO,
je pa to še vedno malenkost,vsaj tam čez,pri nas pa mal štala-pač naš sistem dela
Davčni zavezanec je vsak, meja 50.000 pa je meja za vstop v DDV sistem.

Za obdavčitev v A je treba urediti še izpis iz SLO rezidentstva in vpis v A register rezidentov, pogoj je tudi dejansko delo in bivanje.
Default avatar

kačji jezik

Barca je napisal/a:
kačji jezik je napisal/a:
mladi podjetnik je napisal/a:
Kakšna je razlika? Kaj predstavlja osnovni kapital? Je to denar, ki ga moram plačati državi ali ostane last d.o.o., samo da z njim ne more razpolagati? Računam na letni promet približno 30.000 evrov, se sploh splača d.o.o.?

Dvčni zavezanci so nad 50.000 eurov,Če se boš v sistem DDV vključil prostovoljno, lahko iz njega izstopiš šele po 60 mesecih.
Ne vem pri 30K,bi bila jaz s.p.,firmo odprla pri nas,npr.storitve pa imela v Avstriji,tam bi zaprosila za ATU številko,ter dovoljenje za delo v Avstriji,vsakoletno zaprosila-podaljšala,tam plačala DDV 20% pri nas pa ga itak dobiš nazaj 22%.
Je pa tako,če se napotiš sebe ali zaposlenega tja čez je kar nekaj "papirologije",prijava na ZZZS,ZKO,
je pa to še vedno malenkost,vsaj tam čez,pri nas pa mal štala-pač naš sistem dela
Davčni zavezanec je vsak, meja 50.000 pa je meja za vstop v DDV sistem.

Za obdavčitev v A je treba urediti še izpis iz SLO rezidentstva in vpis v A register rezidentov, pogoj je tudi dejansko delo in bivanje.
Zakaj bivanje?
Bivanje se uredi le takrat,če dejansko odpreš firmo v tej državi.
Če imaš pri nas odprti s.p.-d.o.o.,naslov firme je na tvoj naslov ali pa na naslov pisarne-delavnice,a ne.
Za vsako vlogo,pa itak moraš imeti izpis o registracije dejavnosti,obrtne zbornice-če si še član,.... in potrdilo o nekaznovanosti in vse te papirje prevedene npr. nemško.
Default avatar

Barca

kačji jezik je napisal/a:
Barca je napisal/a:
kačji jezik je napisal/a:


Dvčni zavezanci so nad 50.000 eurov,Če se boš v sistem DDV vključil prostovoljno, lahko iz njega izstopiš šele po 60 mesecih.
Ne vem pri 30K,bi bila jaz s.p.,firmo odprla pri nas,npr.storitve pa imela v Avstriji,tam bi zaprosila za ATU številko,ter dovoljenje za delo v Avstriji,vsakoletno zaprosila-podaljšala,tam plačala DDV 20% pri nas pa ga itak dobiš nazaj 22%.
Je pa tako,če se napotiš sebe ali zaposlenega tja čez je kar nekaj "papirologije",prijava na ZZZS,ZKO,
je pa to še vedno malenkost,vsaj tam čez,pri nas pa mal štala-pač naš sistem dela
Davčni zavezanec je vsak, meja 50.000 pa je meja za vstop v DDV sistem.

Za obdavčitev v A je treba urediti še izpis iz SLO rezidentstva in vpis v A register rezidentov, pogoj je tudi dejansko delo in bivanje.
Zakaj bivanje?
Bivanje se uredi le takrat,če dejansko odpreš firmo v tej državi.
Če imaš pri nas odprti s.p.-d.o.o.,naslov firme je na tvoj naslov ali pa na naslov pisarne-delavnice,a ne.
Za vsako vlogo,pa itak moraš imeti izpis o registracije dejavnosti,obrtne zbornice-če si še član,.... in potrdilo o nekaznovanosti in vse te papirje prevedene npr. nemško.
5. člen ZDoh-2
(obseg davčne obveznosti)
(1) Rezident in rezidentka (v nadaljnjem besedilu: rezident) je zavezan za plačilo dohodnine od vseh dohodkov, ki imajo vir v Republiki Sloveniji (v nadaljnjem besedilu: Slovenija) in od vseh dohodkov, ki imajo vir izven Slovenije.
(2) Nerezident in nerezidentka (v nadaljnjem besedilu: nerezident) je zavezan za plačilo dohodnine od vseh dohodkov, ki imajo vir v Sloveniji.


Takole pa se rezidentski status ugotavlja http://www.durs.gov.si/si/fizicne_osebe ... avcevanja/ ob odhodu
Default avatar

kačji jezik

Barca je napisal/a:
kačji jezik je napisal/a:
Barca je napisal/a:

Davčni zavezanec je vsak, meja 50.000 pa je meja za vstop v DDV sistem.

Za obdavčitev v A je treba urediti še izpis iz SLO rezidentstva in vpis v A register rezidentov, pogoj je tudi dejansko delo in bivanje.
Zakaj bivanje?
Bivanje se uredi le takrat,če dejansko odpreš firmo v tej državi.
Če imaš pri nas odprti s.p.-d.o.o.,naslov firme je na tvoj naslov ali pa na naslov pisarne-delavnice,a ne.
Za vsako vlogo,pa itak moraš imeti izpis o registracije dejavnosti,obrtne zbornice-če si še član,.... in potrdilo o nekaznovanosti in vse te papirje prevedene npr. nemško.
5. člen ZDoh-2
(obseg davčne obveznosti)
(1) Rezident in rezidentka (v nadaljnjem besedilu: rezident) je zavezan za plačilo dohodnine od vseh dohodkov, ki imajo vir v Republiki Sloveniji (v nadaljnjem besedilu: Slovenija) in od vseh dohodkov, ki imajo vir izven Slovenije.
(2) Nerezident in nerezidentka (v nadaljnjem besedilu: nerezident) je zavezan za plačilo dohodnine od vseh dohodkov, ki imajo vir v Sloveniji.


Takole pa se rezidentski status ugotavlja http://www.durs.gov.si/si/fizicne_osebe ... avcevanja/ ob odhodu
Barca vem da veš in me zanima kako dolgo in koliko poslujete z tujino,da dejansko pošiljaš-delaš tam z svojimi ljudmi in z izdelki,npr.Avstrijo?
Davčni zavezanec je vsak, meja 50.000 pa je meja za vstop v DDV sistem.
Če se nekdo hoče spustit v poslovne vode mora to tudi vedet,a ne?
Če tega ne ve,naj raje v službo hodi.

Glej,jaz sem ena med prvimi zaprosila-dala vlogo za dovoljenje za delo v tujini,
in glej ga zlomka na obrtni zbornici tema,dala e-naslov Lj,tema,pa vseeno delamo tam kar nekaj časa,
in obrtna daje informacije po mojem postopku in nismo tako majhna občina.

Lahko nalepim linke iz Avstr.davčne,......vse lepo piše kakšen je postopek
lp
Default avatar

Barca

kačji jezik je napisal/a:
Barca je napisal/a:
kačji jezik je napisal/a:

Zakaj bivanje?
Bivanje se uredi le takrat,če dejansko odpreš firmo v tej državi.
Če imaš pri nas odprti s.p.-d.o.o.,naslov firme je na tvoj naslov ali pa na naslov pisarne-delavnice,a ne.
Za vsako vlogo,pa itak moraš imeti izpis o registracije dejavnosti,obrtne zbornice-če si še član,.... in potrdilo o nekaznovanosti in vse te papirje prevedene npr. nemško.
5. člen ZDoh-2
(obseg davčne obveznosti)
(1) Rezident in rezidentka (v nadaljnjem besedilu: rezident) je zavezan za plačilo dohodnine od vseh dohodkov, ki imajo vir v Republiki Sloveniji (v nadaljnjem besedilu: Slovenija) in od vseh dohodkov, ki imajo vir izven Slovenije.
(2) Nerezident in nerezidentka (v nadaljnjem besedilu: nerezident) je zavezan za plačilo dohodnine od vseh dohodkov, ki imajo vir v Sloveniji.


Takole pa se rezidentski status ugotavlja http://www.durs.gov.si/si/fizicne_osebe ... avcevanja/ ob odhodu
Barca vem da veš in me zanima kako dolgo in koliko poslujete z tujino,da dejansko pošiljaš-delaš tam z svojimi ljudmi in z izdelki,npr.Avstrijo?
Davčni zavezanec je vsak, meja 50.000 pa je meja za vstop v DDV sistem.
Če se nekdo hoče spustit v poslovne vode mora to tudi vedet,a ne?
Če tega ne ve,naj raje v službo hodi.

Glej,jaz sem ena med prvimi zaprosila-dala vlogo za dovoljenje za delo v tujini,
in glej ga zlomka na obrtni zbornici tema,dala e-naslov Lj,tema,pa vseeno delamo tam kar nekaj časa,
in obrtna daje informacije po mojem postopku in nismo tako majhna občina.

Lahko nalepim linke iz Avstr.davčne,......vse lepo piše kakšen je postopek
lp
Čaki, če imaš ti podjetje tu in samo napotuješ ljudi v tujino, da tam delajo zate, so to še vedno SLO rezidenti in se obravnavajo kot detaširani delavci.
Default avatar

kačji jezik

Barca je napisal/a:
kačji jezik je napisal/a:
Barca je napisal/a:

5. člen ZDoh-2
(obseg davčne obveznosti)
(1) Rezident in rezidentka (v nadaljnjem besedilu: rezident) je zavezan za plačilo dohodnine od vseh dohodkov, ki imajo vir v Republiki Sloveniji (v nadaljnjem besedilu: Slovenija) in od vseh dohodkov, ki imajo vir izven Slovenije.
(2) Nerezident in nerezidentka (v nadaljnjem besedilu: nerezident) je zavezan za plačilo dohodnine od vseh dohodkov, ki imajo vir v Sloveniji.


Takole pa se rezidentski status ugotavlja http://www.durs.gov.si/si/fizicne_osebe ... avcevanja/ ob odhodu
Barca vem da veš in me zanima kako dolgo in koliko poslujete z tujino,da dejansko pošiljaš-delaš tam z svojimi ljudmi in z izdelki,npr.Avstrijo?
Davčni zavezanec je vsak, meja 50.000 pa je meja za vstop v DDV sistem.
Če se nekdo hoče spustit v poslovne vode mora to tudi vedet,a ne?
Če tega ne ve,naj raje v službo hodi.

Glej,jaz sem ena med prvimi zaprosila-dala vlogo za dovoljenje za delo v tujini,
in glej ga zlomka na obrtni zbornici tema,dala e-naslov Lj,tema,pa vseeno delamo tam kar nekaj časa,
in obrtna daje informacije po mojem postopku in nismo tako majhna občina.

Lahko nalepim linke iz Avstr.davčne,......vse lepo piše kakšen je postopek
lp
Čaki, če imaš ti podjetje tu in samo napotuješ ljudi v tujino, da tam delajo zate, so to še vedno SLO rezidenti in se obravnavajo kot detaširani delavci.
Nikjer tega ne trdim,da imam podjetje samo tu

Dala sem inf. samo,če odpreš s.p.,d.o.o. pri nas,če dobro prebereš moj prvi post,
Postopek odprtja v Avstriji pa nisem nikjer navedla,kakšen je pa dobiš vse informacije na spodaj navedenem naslovu,ni pa razlike,kot pri nas,edina razlika je na hitrosti,ne komplicirajo in ne zahtevajo nekaj kar ne bi vedeli zakaj rabiš in kaj rabiš.

- Für gewisse Gewerbe muss ein Befähigungsnachweis erbracht werden.
Dies ist Nachweis der notwendigen fachlichen Kenntnisse. Er ist für die
Ausübung von diversen Gewerbearten notwendig. Er kann entweder durch
Prüfungen oder spezielle Ausbildung an berufsbildenden Schulen erlangt
werden. Die Anerkennung erfolgt durch Bundesministerium für Wirtschaft,
Familie und Jugend.

- Voraussetzungen für Gewerbeberechtigung:

o Mind. 18 Jahre alt

o Staatsangehöriger eines Vertragsstaates (EU, EWR) oder
Aufenthaltstitel

o Wohnsitz in Österreich (außer wenn Verwaltungsstrafen durch
entsprechende Verträge mit dem Herkunftsland gesichert sind)

o Beratung: http://www.gruenderservice.at/startseite.wk
o Gewerbeberechtigung: http://www.bmwfj.gv.at unter Gewerberecht
o Novelle der Gewerbeordnung: http://www.bmwfj.gv.at unter
Gewerbeordnungsnovelle



Weitere Auskünfte gibt die Internetseite www.bmwa.gv.at .
Nähere Informationen finden Sie unter www.awsg.at.
Default avatar

Barca

Verjemi, tudi pri nas imaš s.p. odprt v par urah...

Nemščine pa, čeprav sem blizu A meje in čeprav sm se jo učila 4 leta v SŠ, ne govorim in skoraj nič več ne razumem.. žal.

In sama ustanovitev s.p. ali pa d.o.o. še ne pomeni, da smeš spregledat še davčne zakone in mednarodno obdavčevanje (ki velja povsod, ne samo pri nas).
Default avatar

LeyaPrive

Kako pa se obravnava, če npr.odprem podjetje v Avstriji in se v njem zaposlim? Narava dela pa je taka, da se ga lahko opravlja od kjerkoli, torej bi delala od doma v Slo.
____________________________________________________
Only the stupid need organization, the genius controls the chaos! A.E.
Toplotne črpalke | Alterish.com - Let's cook
Default avatar

kačji jezik

Barca je napisal/a:
Verjemi, tudi pri nas imaš s.p. odprt v par urah...

Nemščine pa, čeprav sem blizu A meje in čeprav sm se jo učila 4 leta v SŠ, ne govorim in skoraj nič več ne razumem.. žal.

In sama ustanovitev s.p. ali pa d.o.o. še ne pomeni, da smeš spregledat še davčne zakone in mednarodno obdavčevanje (ki velja povsod, ne samo pri nas).


Ja kdo pa tle navaja kakšno utajo?

S.p. D.O.O. se pri nas splača odpret samo zarad tega,če ga enkrat ali desetkrat zafuraš,še vedno lahko enajstič odpreš naslednjo firmo,v drugih državah EU pa ga boš le enkrat,ker ni šans,da dobiš še eno dovoljenja,niti tvoja ožja družina.

lp
Default avatar

Barca

kačji jezik je napisal/a:
Barca je napisal/a:
Verjemi, tudi pri nas imaš s.p. odprt v par urah...

Nemščine pa, čeprav sem blizu A meje in čeprav sm se jo učila 4 leta v SŠ, ne govorim in skoraj nič več ne razumem.. žal.

In sama ustanovitev s.p. ali pa d.o.o. še ne pomeni, da smeš spregledat še davčne zakone in mednarodno obdavčevanje (ki velja povsod, ne samo pri nas).


Ja kdo pa tle navaja kakšno utajo?

S.p. D.O.O. se pri nas splača odpret samo zarad tega,če ga enkrat ali desetkrat zafuraš,še vedno lahko enajstič odpreš naslednjo firmo,v drugih državah EU pa ga boš le enkrat,ker ni šans,da dobiš še eno dovoljenja,niti tvoja ožja družina.

lp
Nihče ne govori o utajah, vendar je poleg zakonodaje, ki prepisuje pogoje za odprtje dejavnosti, treba upoštevati tudi zakonodajo o davkih za čezmejne lastnike in konvencije o izogibanju dvojnega obdavčevanja in pogoje ...
Default avatar

ERWW

Bistvena razlika med s.p. in d.o.o. je tudi v tem ,da pri d.o.o. ne razpolagaš s svojim osebnim premoženjem. Pri d.o.o. je denar od firme in ne tvoj, kot pri s.p.
Denar lahko dobiš ven iz firme v obliki plače, potnih stroškov, regresa itd....
Ustanovitven i kapital 7500 EUR je denar podjetja.