Starševski čvek

naredila test s slino

Default avatar
Težave imam z napihnjenostjo, utrujenost...slabe prehranjevalne navade. Naredim tale znan test s slino v kozarcu vode. Po pol ure je bila slina še vedno na vrhu vode, nespremenjena. Ko pa sem kozarec dvignila, da zlijem vodo stran pa se je slina spustila na dno kot zavesa. Je to sedaj kandida da ali ne?
Default avatar
kandida je napisal/a:
To je test za kandido za budale- evo po domače sem ti povedala !!!
Default avatar
Ne se kregat prosim!


Test s slino je neumnost, ki je se nekaj let nazaj zelo razširila po internetu in danes obstajajo celi forumi o tem. Nekaj podobnega kot zarote.

Candido imamo v telesu vsi, ker je del naše normalne mikroflore. Brez kandide telo ne bi delovalo pravilno in je ne smemo uničiti v celoti. Seveda pa kandida lahko povzroča tudi težave.

Moj nasvet je, da ne išči odgovora na to ali imaš kandido ali ne ampak poišči odgovor na to kaj tvojemu telesu škodi. Gluten, mlečni izdelki ali kaj tretjega. Tisto kar telesu ne paše izloči.
Default avatar
savrinka je napisal/a:
Obstaja pa krvni test za pametne seveda :)

Poskusi
Default avatar
hgfhgfhf je napisal/a:
Zakaj bi delala nek krvni test, če sem na preprost način ugotovila točno kaj mi škodi in točno to izločila iz jedilnika. Kar mi ne škodi jem ne glede na to kaj neki neznani stručkoti po forumih svetujejo.
Default avatar
savrinka je napisal/a:
zato ker je pač težko izločit kajne :)
lahko je samo ne eno sestavino,konzervans itn :)
Ampak ok,si extra pametna .
Zase sama že veš.
Default avatar
hgfhgfhf je napisal/a:
A se zafrkavaš ali resno misliš? Kakšen krvni test? Če imaš kandido v krvi, pomeni, da imaš glivično sepso in da imaš dobre možnosti, da boš vsak hip umrl.

Za avtorico: savrinka se sicer malo preveč vtika v medicino, čeprav o njej nima dosti pojma, a v tej temi je njen odgovor popolnoma pravilen in se z njim lahko le strinjam. Pozabila je dodati le, da kandida povzroča težave povečini ljudem z zelo oslabljenim imunskim sistemom. Takšni bi bili recimo rakavi bolniki na kemoterapiji.
Default avatar
se zafrkavaš? je napisal/a:
ha ha ma kaj res? A se poznava, da lahko trdiš o čem imam pojma in čem nimam? Pa šavrinka se nič ne vtika v medicino na splošno ampak samo na področje, ki ga čisto slučajno pozna. Izobrazbo imam pa temu primerno. Ja kmetje imamo tudi medicinsko izobrazbo ne morš verjet.
Če se z mano ne strinjaš je pa to čisto ok. Forum je namenjen tudi temu...različnim mnenjem.
Default avatar
savrinka je napisal/a:
Verjetno ima avtorica, ki ti je to napisala, medicinsko izobrazbo in kot kaže, te redno spremlja in vidi tvoje odgovore iz med. stroke, pa najbrž ve ona več o tem...ne vem, predpostavljam, da je to možno :-)

Jaz sem bila ravno včeraj pri zdravniku (druge težave) in se je zdravnica pač posmehnila, ker je kandida zdaj dejansko modna smernica in ker pacienti z razno raznimi resnimi, manj resnimi ali namišljenimi težavami prihajajo k njej in že imajo diagnozo "kandido imam" in seveda vsi vejo več kot ona, ki je dr.spec. in tako dalje. Mogoče avtorica meni enako o tebi.
Default avatar
Samo komentar na zadnje sporočilo - dr sc dr mrd so se svoje cajte posmehovali tudi probiotikom, ki so jih priporočali kao alternativci. No, zdaj ti jih pa tudi ONI priporoçajo, sploh če ti prej predpiše antibiotike, drmed.
Default avatar
internetna diagnoza je napisal/a:
No saj pravim, da me ne pozna.