Forum.Over.Net

Starševski čvek

letalo lek

Default avatar

jafahgz

a lahko v letalo vzamem zdravila
antidepresiv, lexavrin in tramundin.Ali moram imeti kako potrdilo, da jih potrebujem oz jemljem.
hvala laepa
Default avatar

zakaj že

Pa od kod vam te ideje, da lahko zdravila v tabletah nesete na avion samo s potrdilom?
Default avatar

Loty

Ne rabis potrdila. Daj jih v manjso prozorno vreckico in v rocno prtljago. Vzemi pa jih s seboj toliko kot jih potrbujes na potovanju, ne poberi vso zalogo, ki jo imas. Lp
Default avatar

zakaj že

Loty je napisal/a:
In zakaj v "vrečkico"? Saj tablete niso tekočina...
Seveda imaš zdravila lahko v ročni ali oddani prtljagi, je letališčem in letalskim prevoznikom čisto vseeno.
Default avatar

niso tekočina

Loty je napisal/a:
Pa zakaj v prozorno vrečko? Da bo vsem na očeh okoli sebe dala vedeti, da je na tabletah? Kaj jih pa to tujce tam briga - to je njena zasebnost, njen svet.

Tablete niso tekočina in jih imaš lahko brez težav v torbici, nahrbtniku in gre skozi skener in kamero brez težav in kazanja naokoli. Sploh pri tistih, ki so na antidepresivih.

Avtorica, problem bi bil samo, če bi imela s seboj spakiranih npr. 5 polnih škatel s po 30 tabletami v ročni prtljagi ali pa prtljagi, ki gre v bunker letala, na pot greš pa samo za en teden ( sploh zato, ker gre za zdravila, ki so trigoniki, ( vijačnica, trikotnik na škatli narisan) in so aktualna tudi pri narkomanih in jih na ulici lahko kljerkoli preprodajaš) - to je pa lahko sumljivo in morajo v takih primerih odreagirat. Imaš lahko s seboj le za osebno uporabo, preračunano nekje na količino dni, kot boš na poti, pa ene par za rezervo.