Med.Over.Net

Maksilofacialna in oralna kirurgija

Odgovarjajo: David Dovšak, dr. med, specialist maksilofacialni kirurg

Onkološka kirurgija glave in vratu. Obrazne poškodbe in rekonstrukcije. Laserska kirurgija. Oralna kirurgija in implantologija. Posvetujte se s strokovnjakom.

David Dovšak , dr. med, specialist maksilofacialni kirurg

DavidDovsak

gummy smile

Default avatar

aanjam

Pozdravljeni,

Sama trenutno nimam vprašanja, ker je za menoj že čeljustna operacija nepravilnega ugriza in korekcija "gummy smile", ter še kasnejša korekcija gummy smila (podaljšanje kliničnih kron) v lokalni anasteziji. Temo gummy smile bi rada odprla predvsem z namenom informiranja in v pomoč drugim, ki jih teži ista stvar, kot je obremenjevala mene. Sama namreč v preteklih letih nikjer v Sloveniji nisem dobila informacij, da se je z operativnim posegom mogoče rešiti te težave. Da je takšen poseg možen v Sloveniji (na Stomatološki kliniki: Oddelek za maksiofacialno kirurgijo), niso vedeli niti (priznani)ortodonti, niti zobozdravniki, ki so mi zagotavljali, da je pač moj "gummy smile" možno omiliti le z laserskim posegom, kjer bi mi z laserjem odstranili par mm dlesni. V mojem primeru pa je bila nepravilnost tako velika (ob smejanju je bilo videti dlesni skoraj dvakrat toliko kot zob), da s takšnim posegom seveda ne bi rešila svojih težav.

Vse se je spremenilo z obiskom pri odlični ortodontki, ki mi je že ob prvem pregledu razložila postopek, ter mi povedala, kaj lahko stori ona z ortodontskim zdravljenjem, in kaj lahko storijo na Stomatološki kliniki. Oktobra 2014 naj bi dala ortodontski aparat iz zob, in takrat bo točno 2 leti, od takrat, ko sem 1. dobila fiksni zobni aparat in se je začelo moje "zdravljenje". Zelo kratka doba napram vsem preteklim letom, ko sem skrivala svoj nasmeh in bila zakompleksana ter žalostna zaradi svoje podobe. Priporočam vsem, ki imajo podobne težave. Splača se:)
Default avatar

DavidDovsak

Bom posredoval vašo pohvalo še na kliniko. Lepo vas pozdravljam, David Dovšak
*********************************************
David Dovšak, maksilofacialni kirurg
Dentalni kirurški estetski D center
Šmartinska 152, BTC Hala 9
SI – 1000 Ljubljana
T: 030 643 693
E: [email protected]
http://www.d-center.si
Default avatar

Gost

Ali bi lahko še bolj natančno opisala postopek?

Imam namreč podoben problem.

Pri katerem ortodontu pa ste bila?
Default avatar

sarzo

Kaksna je bila pa kaj cena tega aanjam?
Default avatar

Sarzo14

Neven koliksna je verjetnost da bo avtorica teme to prebrala pa vseeno bom probala. Ce bi lahko dobila vas mail ker se sama zanimam za celjustno operacijo (naslednje teden imam pregled se pei maksiofacialnem kirirgu) pa imam se nekaj vprasanj. Ker ne pounam nikogar v sloveniji ki bi se zaradi istega razloga podajal v to, bi bila kakrsna koli informacija dobrodosla.
Hvala in LP