Starševski čvek

Med menstraucijo - tamponi, vložki, lunetke

Default avatar
Berem, da vas precej ne uporablja tampone med menstruacijo. Pa sem radovedna ali je kje kaka analiza kaj se najbolj uporablja vložki, tamponi? Lunetke se menda izredno malo.
Tiste, ki ne uporabljate tamponov me pa zanima zakaj ne?
Jaz sedaj uporabljam oboje. Včasih sem pa uporbljala le vložke, ker se mi je zdelo grozno nekaj vase tlačit. Potem pa sem ugotovila, da je to super zadeva in zdaj pretežno tampone uporabljam. Lunetke pa še nisem probala. Menda je pa fajn.
Default avatar
Tampone uporabljam bolj izjemoma, za na plažo/kopanje, če imam res kaj takega oblečeno, da bi se vložek mogoče "slutil". Sicer uporabljam vložke. Menstruacijo imam normalno, ni premočna.
Default avatar
Po zadnjem porodu mi je menstruacija precej ošibila, zato zdaj uporabljam le vložke, tampon morda le pol dneva, takrat ko se pojavi in je toliko močna, da je tampon ok. Sicer mi je popraskal sluznico, ker je bila prešibka. Prej pa ja, sem uporabljala tampone ali vložke
Default avatar
Ma daj nehaj s to tardečo! Vsak dan 3 teme o tej krvi in pintah in lunetkah....pa krvave gate, pa rjuhe pa vam curi ........

Kaj koga briga, kaj ti uporabljaš? Kaj te briga, kdaj druge? Pa AneLize pa klinac palac!

Probaj kar češ!! Enim je to boljše, drugim drugo. MRŠ!
Bruh!
Default avatar
Samo tampone, pač prilagajam velikost tampona od mini do super. Že od srednje šole naprej samo to..

Pazim pač, da jih menjam dovolj pogosto, a vseeno ne prepogosto.
Default avatar
vložki,vložki. od istega proizvajalca zvestoba do groba:))
Default avatar
frača je napisal/a:
Uf, tebe pa daje danes hud PMS.
Default avatar
Vložke, samolepljive navadne, bombažne. Tamponov ne maram, ker se mi zdijo nehigienski. Vložek vpije, se umiješ, menjaš...pri taponu pa vse ostaja noter...ne vem, jz jih ne maram.
Default avatar
kaj uporabljate je napisal/a:
hahaha!
lepo piše v temi za kaj gre, tako da ti ni treba odpirat kaj šele komentirat, če ti gre na bruhanje. to je pač ena taka ženska tema o kateri je vedno kaj za dorečt...
Default avatar
Uporabljam tampone - od prve menstruacije dalje, sedaj ob šibkejših krvavitvah tudi menstrualno skodelico. Vložki niso zame - mi je prav obupen občutek, ko vstaneš, pa se ulije iz tebe. Verjetno pa za tiste s šibkimi krvavitvami to ni noben problem. Skratka - sem za kombinacijo tamponov (za močnejše krvavitve) in menstrualne skodelice (šibkejše krvavitve).
Default avatar
tampončki, kako se ti pa zdi menstrualna skodelica? Jo je enostavno vstaviti in izvleči?
Sliši se fajn, ko jo reklamirajo. Ampak tudi o vložkih intamponi govorijo vse čudo pa je potem čisto drugače. So pa te skodelice kar fejst drage tako, da ni, da jih potem ne bi uporabljala.
Default avatar
Skodelica ni za res močne M in ni ravno primerna za praznjenje v službi npr., kjer nimaš takoj zraven wc školjke tudi umivalnika. Imam jo za doma in za dneve šibkejpe krvavitve. Vstvljanje? Hm, se zverziraš, ravno tako za jemanje ven. Sicer pa lunetka meni ni ok - je čisto premehka in se ne odpre v nožnici, zato sem kupila trš varianto - meluna sport (z rinčkom, ki ga ni treba krajšati), ki je precej boljša. Aja, sem pa dvakrat rodila, tako da vstavljanje ni ravno problem. :-)

www.meluna.org
Default avatar
Jaz lunetko, zraven še še en mini-vložek, da presteže prve kapljice krvi, ki mi naznanjajo, da moram izpraznit. Ponoci pa tista dva dni, ko imam res močno M, vložek.
Tampone skoraj ne več, vložke pa sploh ne. SPloh ne prenašam tega filinga v gatah.
Default avatar
Jaz uporabljam vložke in lunetko. Vložke, ko imam močno, lunetko na začetku in na koncu cikla, ko jo imam lahko notri cel dan, ker mi tamponi preveč izsušijo sluznico. Ko imam močno menstruacijo, pa ne maram preveč šarit tam noter, zato uporabljam vložke.

Lunetka se mi zdi super za šibko menstruacijo ali šibke dni, za močnejše je ne priporočam. Vstavljati in odstranjevati je meni ni problem, po par ciklih že čisto obvladaš.
Default avatar
Imam tako močno menstruacijo, da moram uporabljati tavelik tampon in največji vložek in to menjati na 2 uri..
Default avatar
Pozdravljene! sama sem dolgo let uporabljala tampone, pa so mi zelo izsuševali nožnico in povzočali vnetja. že okoli 6-7 let nazaj sem iz anglije naročila menstrualno skodelico firme mooncup. takrat mislim, da jih pri nas še sploh niso prodajali, ali pa so jih ravno začeli. v sedmih letih sem jo zamenjala samo 1x, pa še to zato, ker mi je šlo na živce, ker se je malo obarvala. vsak mesec jo pred in po menstruaciji prekuham, drugače pa jo le umijem z intimnim milom, pa včasih še razkužim. prva dva dni jo praznim 3x na dan, ker imam kar močno, potem pa mi jo sploh nebi bilo treba, ampak seveda jo, zato da jo očistim. skratka meni je zelo fajn, počutim se, kot da sploh ne bi bilo nič drugače (razen prvi dan ko imam krče-ampak so se zelo zmanjšali ob primerjavi z obdobjem, ko sem uporabljala tampone), včasih celo razmišlam: a mam "šalčko not al ne?!" ker je dejansko ne čutim. men je fajn. se je pa od začetka res treba privadit na vstavljanje in čiščenje, ampak potem ni problema. LP