Pri prvem porodu so mu prerezali presredek. Kaj lahko naredim, da pri drugem ne bo tako, se da sploh kaj narediti? To mi je bilo res najhuje pri porodu, vse bolečine takoj pozabiš, to me je pa zelo bolelo še nekaj tednov.
Postavite nemogoče vprašanje in dobili boste neverjetne odgovore! Anonimno in brez registracije. Največje slovensko virtualno mesto. Če ni objavljeno v tem forumu, se ni zgodilo!
prvič vs. drugič
MaJaMa
olje in masaža
gfdgfd
In to v bistvu čisto nič ne pomagaolje in masaža je napisal/a:Kdaj boš rodila, drugi teden?
Pol je prepozno.
Jaz sem se masirala z oljem za presredek in uporabljla pripomoček za raztegovanje presredka epi-no delphine. Nisem bila ne rezana, ne raztrgana
monka'
nič posebnega
enkrat ja, drugič ne
olje in masaža
In zakaj potem babice v materinski šoli priporočajo masažo?gfdgfd je napisal/a:In to v bistvu čisto nič ne pomagaolje in masaža je napisal/a:Kdaj boš rodila, drugi teden?
Pol je prepozno.
Jaz sem se masirala z oljem za presredek in uporabljla pripomoček za raztegovanje presredka epi-no delphine. Nisem bila ne rezana, ne raztrganaSamo v tvoji glavi !
Avtorici pa: ti čisto nič. To je odvisno od babice, ona ti med poroodm naj bi raztegovala in masirala presredek. Ampak večini je itak vseeno in se jim ne da . Zmeni se z babico
Bbbcccv
nemasirana
fsdfd
Oh draga moja kaj vse babice priporočajo pa to ne pomeni da držiolje in masaža je napisal/a:In zakaj potem babice v materinski šoli priporočajo masažo?gfdgfd je napisal/a:In to v bistvu čisto nič ne pomagaolje in masaža je napisal/a:Kdaj boš rodila, drugi teden?
Pol je prepozno.
Jaz sem se masirala z oljem za presredek in uporabljla pripomoček za raztegovanje presredka epi-no delphine. Nisem bila ne rezana, ne raztrganaSamo v tvoji glavi !
Avtorici pa: ti čisto nič. To je odvisno od babice, ona ti med poroodm naj bi raztegovala in masirala presredek. Ampak večini je itak vseeno in se jim ne da . Zmeni se z babico
Ker v nosečnosti nimaš kaj bolj pametnega za počet?
Cinzia
olje in masaža
Ja ja, poznam pušenjakovo mnenje. Resnica je, da ginekologom pač dol visi za presredek in pridejo, če ga je treba zašit, sicer pa se s tem ravno ne ukvarjajo. Preprečevanje pretrganja jih nikoli ni niti zanimalo.fsdfd je napisal/a:Oh draga moja kaj vse babice priporočajo pa to ne pomeni da držiolje in masaža je napisal/a:In zakaj potem babice v materinski šoli priporočajo masažo?gfdgfd je napisal/a:
In to v bistvu čisto nič ne pomagaSamo v tvoji glavi !
Evo od nekoga,ki zna veliko več od babic:
http://med.over.net/forum5/read.php?19,1001906
če so babice tako pametne zakaj potem je v sloveniji toliko rezanja presredka ?? ne veš kajne
ker so pač babice prelene in se jim ne da. Ljubše in lažje cca 1 sekunda in cvik prerezat presredek,kot pa med porodom raztegovat nožnico
še enkrat ti se lahko mažeš koliko želiš,to nima veze in masiraš tudi ne v. V 98% je vse odvisno od babice
nemasirana
Žal podobno velja tudi za veliko babic, zato je pri nas tako velik delež prerezanih presredkov.olje in masaža je napisal/a:Ja ja, poznam pušenjakovo mnenje. Resnica je, da ginekologom pač dol visi za presredek in pridejo, če ga je treba zašit, sicer pa se s tem ravno ne ukvarjajo. Preprečevanje pretrganja jih nikoli ni niti zanimalo.fsdfd je napisal/a:Oh draga moja kaj vse babice priporočajo pa to ne pomeni da držiolje in masaža je napisal/a:In zakaj potem babice v materinski šoli priporočajo masažo?
če so babice tako pametne zakaj potem je v sloveniji toliko rezanja presredka ?? ne veš kajne
ker so pač babice prelene in se jim ne da. Ljubše in lažje cca 1 sekunda in cvik prerezat presredek,kot pa med porodom raztegovat nožnico
še enkrat ti se lahko mažeš koliko želiš,to nima veze in masiraš tudi ne v. V 98% je vse odvisno od babice
ztrzt
saj zato pa pravim spoznat babice in se dobro pogovorit o presredku,saj je to vaša pravicanemasirana je napisal/a:Žal podobno velja tudi za veliko babic, zato je pri nas tako velik delež prerezanih presredkov.olje in masaža je napisal/a:Ja ja, poznam pušenjakovo mnenje. Resnica je, da ginekologom pač dol visi za presredek in pridejo, če ga je treba zašit, sicer pa se s tem ravno ne ukvarjajo. Preprečevanje pretrganja jih nikoli ni niti zanimalo.fsdfd je napisal/a:
Oh draga moja kaj vse babice priporočajo pa to ne pomeni da drži
Kar je pohabljenje, vsaj v mojem primeru je tako. Jaz še vedno čutim šiv in neko nelagodje, kadar sem veliko na nogah in utrujena. Po samem porodu me je pa močno bolelo dva tedna, tretji teden srednje in šele potem je bilo znosno. Popolnoma primerljivo torej s CR. Pa so tako brezbrižni glede presredka, češ, to je res še najmanj. Ampak zakaj, če sploh ni treba?
nemasirana
Ne, pri nas te pravice ni - da bi torej vnaprej vedel, katera babica bo pri porodu. Vseh po vrsti pa vendar ne moreš nadlegovat, da bi se spoznale. Si predstavljaš, da to naredi vseh 20.000 nosečnic na leto? Saj se babice potem lahko samo z njimi ukvarjajo namesto s porodi.ztrzt je napisal/a:saj zato pa pravim spoznat babice in se dobro pogovorit o presredku,saj je to vaša pravicanemasirana je napisal/a:Žal podobno velja tudi za veliko babic, zato je pri nas tako velik delež prerezanih presredkov.olje in masaža je napisal/a:Ja ja, poznam pušenjakovo mnenje. Resnica je, da ginekologom pač dol visi za presredek in pridejo, če ga je treba zašit, sicer pa se s tem ravno ne ukvarjajo. Preprečevanje pretrganja jih nikoli ni niti zanimalo.
Kar je pohabljenje, vsaj v mojem primeru je tako. Jaz še vedno čutim šiv in neko nelagodje, kadar sem veliko na nogah in utrujena. Po samem porodu me je pa močno bolelo dva tedna, tretji teden srednje in šele potem je bilo znosno. Popolnoma primerljivo torej s CR. Pa so tako brezbrižni glede presredka, češ, to je res še najmanj. Ampak zakaj, če sploh ni treba?
bolje tako
kgbjšs
zuiop
če ti tega ne veš,potem ni treba pisati da ne smeš spoznati babice in se dogovoriti z njo da bo pri porodunemasirana je napisal/a:Ne, pri nas te pravice ni - da bi torej vnaprej vedel, katera babica bo pri porodu. Vseh po vrsti pa vendar ne moreš nadlegovat, da bi se spoznale. Si predstavljaš, da to naredi vseh 20.000 nosečnic na leto? Saj se babice potem lahko samo z njimi ukvarjajo namesto s porodi.ztrzt je napisal/a:saj zato pa pravim spoznat babice in se dobro pogovorit o presredku,saj je to vaša pravicanemasirana je napisal/a:
Žal podobno velja tudi za veliko babic, zato je pri nas tako velik delež prerezanih presredkov.