ABC ginekologije in porodništva

Odgovarjajo: mag. Stanko Pušenjak, dr. med., specialist ginekolog in porodničar

vnetje nožnice

Default avatar
Moj problem je stalno vnetje v nožnici.

Zaradi svoje bolezni redno jemljem kortikosteroide. Mož me je v času zakona preveral in prinesel domov okužbo virusa papiloma, tako da sem imela operativni poseg odstranitve genitalnih bradavic.
Najin stalen problem pa so moja vnetja nožnice. Pojavlja se hudo srbenje in pekoča nožnica. Ginekolog mi predpiše svečke Canesten, a je to dobro samo za en ciklus med menstruacijama. Vnetje pa se pojavi samo po spolnem odnosu. Če nimava spolnih odnosov, teh težav ni.

Zanima me vzrok za moje težave in kako jih naj dogoročno odpravim, če je to sploh možno?

Hvala za odgovor.
Default avatar
Spoštovani,

če si preberete katerega od mojih daljših odgovorov na temo "glivice" vam bo jasno, da se glivic ne moremo znebiti za stalno, lahko le poskušamo najti življenjski slog, ki nam bo z glivicami čimvečkrat prizanesel. Predvidevam, da vaše stalno jemanje kortikosteroidov zelo otežuje stvar, saj deluje na naravno odpornost organizma za boj proti klicam, predvsem takim kot so virusi in glivice. Verjetno boste morali kar dolgo časa ali kar stalno uporabljati sredstva za boj proti glivicam, bolje preventivno kot šele takrat, ko nastopijo težave.
mag.Stanko Pušenjak, dr.med.,specialist ginekolog in porodničar

Lepo prosim uporabljajte iskalnik!

-----------------------------------------------------------------------------------
Samoplačniški UZ pregledi v nosečnosti: GSM 051 321224
nuhalna svetlina, morfologija ploda, preverjanje plodove rasti in ocena stanja pri tvegani nosečnosti, merjenje pretokov skozi različne žile ploda in popkovino, merjenje materničnega vratu, posveti v nosečnosti, npr. o porodu pri medenični vstavi, dvojčkih.
-----------------------------------------------------------------------------------

Moderatorji

mag. Stanko Pušenjak , dr. med., specialist ginekolog in porodničar
Stanko Pušenjak E-posvet