Starševski čvek

Razočarana nad Turčijo

Default avatar
Prišla s Turčije pred kratkim in sem razočarana nad njihovo kulturo in neurejenostjo. Nikoli več v Turčijo.
Default avatar
Hej, nick si mi ukradla, jaz sem Turistka :-) sem pa tudi ravno nazaj s Turcije in komaj cakam, da gremo spet. Meni je bilo zelo vsec.
Default avatar
Mene je Turčija pustila ravnodušno;nisem bila ne navdušena,ne razočarana.Če si bila pa v Turčiji razočarana nad njihovo kulturo in neurejenostjo,ti pa ne svetujem,da greš kdaj v Egipt ali kamorkoli drugam :)
Default avatar
Odvsino od tega, kje si bila in kaj si pričakovala. Sama sem prebredla Turčijo po dolgem in počez, sploh vzhodni del, in sem navdušena.
Če si bila v turističnih delih, npr. Antalija, si seveda lahko razočarana, čeprav se tudi tam kaj najde, npr.. rimsko-grška mesta.
Default avatar
Meni je bila všeč Kapadokija, na nek način (čar velikih mest) tudi Instanbul in Ankara, drugo niti ne.
Do prebivalcev sem že prej imela malo predsodkov, posledica dolgoletnih izkušenj z nadležnimi Turki na portalih za dopisovalce, kjer sem veliko tičala kot najstnica. Turška mentaliteta mi ni všeč. Tudi turško morje ne, vsaj ne v Alanyi, močni valovi, hitro globoko. Pa vsa umazanija, kaotičen promet, nepitna voda, vročina... ni zame.
Default avatar
Ja, so pa nadležni, sploh moški, odsvetujem, da greste same, sploh na vzhod, Istambul ni problem. Mene so že hoteli dobesedno kupit, ko sem bila še rosno mlada.
Default avatar
Ima pa dežela en poseben čar, po mojem pogojen z dolgo zgodovino, ki sega tisočletja pred nastakom krščanstva, samo občutite ga moraš in prebrati marsikaj ter odmisliti umazanijo, nemarnost ljudi ter sedanjo miselnost.
Default avatar
Za prvomajske sem bila v Istanbulu in sem zelo navdušena. Že iščem poceni karte, da zadevo ponovi. Moram reči, da se lahko London in Paris skrijeta pred Istanbulom.
Default avatar
tina t. je napisal/a:
Se strinjam, vzhod je še lepši.
Default avatar
Tudi jaz sem bila večkrat v Turčiji. In sem navdušena.

Navdušena na dopustu v obalnem hotelu z otroki, navdušena nad potovanjem z agencijo, z manjšo družbo. Posebej še obisk Istambula in enkrat Istanbul kombiniran z Burso.

Pa še Kapadokija posebej, pa Istanbul, Galipoli.

Vzhod me še čaka. Zdaj mi ravno bližina Sirije ne diši preveč.

Turčija in Turki so zame super ljudje.
Default avatar
Ja, verjetno je res odvisno s kom potuješ. Jaz sem bila dvakrat, enkrat z mamo in sestro, enkrat s prijatelji, v pretežno ženski klapi. Turki so obup.
Default avatar
menituf je napisal/a:Kako Turki obup? A niso to pravi moški, ki pecajo, ne pa samo gledajo kot slovenski sončki? A niste navdušene nad moškimi lovci?
Default avatar
O Alanyi, all inclusive in peščenih plažah okoli Beleka ne bi zgubljal besed. Toda v Likijo in na ogled arheoloških ostalin bi se vrnil kadarkoli.
Default avatar
Good fella je napisal/a:
Ne, nad vsiljivimi moškimi "lovci", ki mislijo, da si lahko pri zahodnjakinjah privoščijo vse (in imajo do nas manj spoštovanja, kot do lokalnih žensk) nobena normalna ženska ni navdušena.

Ko sem bila stara 12 let, smo bili z družino na dopustu v Turčiji. Šli smo tudi v neko prodajalno zelišč. Mama vsa navdušena, ona se nikoli ni počutila ogroženo, zanjo je bila vsaka ostudna komunikacija del spoznavanja drugačne kulture. Prodajalec se ponudi, da nam demonstrira kako neka začimba zdravilno deluje, če si jo vtreš v kožo. Mama takoj za, niti trznila ni, ko je dedec meni vtiral tisto mešanico po vratu, dekolteju in tudi pod modrček, sem kar okamenela od šoka. Mama je očitno ni bila pozorna, ali pa sploh ni registrirala. Nato je hotel dedec narediti isto tudi moji 7 letni sestrici, k sreči sem prišla tako k sebi, da nisem pustila, pa začne mama začne težiti kaj mi je, da sva nesramni do domačinov. Mi je skoraj odneslo pokrovko.

Vem, da bi se to lahko zgodilo v katerikoli državi, a perverzna nadležnost Turkov je res abnormalna.
Default avatar
V Turčiji sem bila kake 10-krat, v vseh možnih kombinacijah, raziskovalno-popotniško, agencijsko, turistično, v zelo turističnih krajih in v povsem odročnih, na vzhodu do jezera Van.
O Turkih samo najboljše. Krasni ljudje so, prijazni, gostoljubni, pristni. Dežela pa ima vse, kar si lahko samo želiš, bogato zgodovino, krasno naravo. Edino prodajalci v turističnih krajih, pa tudi v Istanbulu, so lahko nadležni, ker pač vidijo v gostih predvsem potencialne kupce.
Povsod drugod pa samo kapo dol.
Default avatar
nasprotno mnenje je napisal/a:


Nobeden te ni pecal?
Default avatar
cicibici je napisal/a:
S tem se pa strinjam 100 %. Turčijo je treba videti po dolgem in počez in je človek zelo zelo navdušen, ne pa samo turistične destinacije. Je pa tako, da to ne velja samo za Turčijo. To je isto kot bi šel v Slovenijo samo v Portorož ja verjetno bi jih bilo veliko razočaranih, če pa jo udariš po dolgem in počez pa si prijetno presenečen kaj vse skriva Slovenija dobrote, ljudi, znamenitosti in itd.........
Default avatar
Good fella je napisal/a:

Bom odgovorila jaz. Pecanje kot praviš ti je seveda bilo prisotno in na primeren način tudi zatrto.

Tako kot se mi to dogaja v Egiptu, Grčiji, Dalmaciji, Ljubljani, Postojni, Nemčiji, Italiji, Franciji....................pa zaradi tega ne bom rekla da so francozi nekulturni, ker me je en modelček malo na silo hotel na pijačo povabit ( in moje mnenje j4e da so dallllllllllllleč pod turki glede kulture )
Default avatar
11511 je napisal/a:


Sunce jarko! Tebe po celem svetu pecajo. Kakšna si ti riba, da ti ne pridejo nikoli do živega?
Default avatar
Saj ne morš verjet, ja kar hodite dol, turki vas čakajo