Forum.Over.Net

Starševski čvek

Parkirna dovolilnica Lj-center

Default avatar

BananaNjam

Zanima me sledeče: en avto v centru Ljubljane parkiran na dvorišču (se pravi ni na nobeni od con), drugi potem lahkodobi dovolilnico ali ne?

Zaenkrat vem le to, da pride ena na stanovanje, ne vem pa, če velja to zgolj za parkiranje po conah in so dvorišča iz tega izključena ali zajema vse.

Če kdo od stanujočih ve, hvala!
Default avatar

jep

Ja, lahko imaš tako, dvorišča se ne štejejo. Samo pazi, da bo tisti avto, ki bo na dovolilnico, res od nekoga, ki stanuje tam.

Oz. ne štejejo se, če na njih ni dovolj parkirnih mest za vsa stanovanja, če je pa parkirnih mest na dvorišču toliko kot stanovanj, pa ne vem, kako je.
Default avatar

po logiki

Dvorišče najbrž ni javna površina in torej za parkiranje na dvorišču ne potrebuješ dovolilnice?
Default avatar

BananaNjam

Zaenkrat ne vem, kakšno je stanje na dvorišču, kot družina imamo dva avtomobila, najemamo stanovanje, tako da ne vem, kaj pride v poštev in kaj ne.
Default avatar

BananaNjam

Dvorišče ni prav lastno od ene same hiše, ampak je znotraj, obkroženo s hišami (tega je v centru dosti).

Ker pa nekaj vseeno rabiš, da prideš mimo potopnega stebrička, sem mislila, da je to že dovolilnica?
Default avatar

Jep

BananaNjam je napisal/a:
Aha. To pa najbrž pade že pod dovolilnico, ja. V našem primeru je prav dvorišče, imamo sicer eno rampo, ampak to je hiša sama organizirala. Ne vem, vprašaj upravnika, a je to javna površina ali ne.
Default avatar

Dovolilnice

tukaj boš sam našel nekaj informacij o dovolilnicah v Ljubljani: http://www.ljubljana.si/si/zivljenje-v- ... etail.html

drugače pa je odvisno, v kateri coni živite, če ste najemniki, v prvi coni sploh ne morete dobiti niti ene dovolilnice... Dvorišče pa je verjetno zasebna lastnina in jasno, da zanj ne rabiš dovolilnice... V drugih conah pa lastniki lahko dobimo se mi zdi tudi do tri dovolilnice na stanovanje... je pa vsaka naslednja dražja...
Default avatar

Topsy

Morate biti lastniki stanovanja. In avtomobila. Cena se pa razlikuje od cone in katera dovolilnica je. Ker je za drugi avto na isti nepremicnini, vecja. Ce se ne motim, lahko dobis tudi tretjo