Forum.Over.Net

Starševski čvek

Horoskop in prej rojeni otrok

Default avatar

Gamgan

Ali nekomu, ki se je rodil v zacetku januarja lahko recemo, da je tipicni Kozorog ali mu lahko prepisujemo tudi lastnosti Vodnarja, saj bi se moral roditi februarja in je bi pet tednov prej rojen. Kako je s tem
Default avatar

eee4

Rojen je, ko je rojen.
Default avatar

jaz mislim da

Jaz mislim da se gleda rojstvo in ne kdaj bi moral biti rojen.
Sem pa zasledila, da je pri otrocih bolj izpostavljen podznak.
Default avatar

Ni cisto tako

Soncno znamenje je le za casopisne horoskope. V resnici so bolj pomembni drugi faktorji in njihove kombinacije.
Default avatar

bluu

V začetku januarja, je kozorog nekje na sredini, vodnarji so proti koncu januarja. Zdaj pa razmisli. ;)
Default avatar

Gangam

bluu je napisal/a:
Ne razumem. Kaj naj razmislim?
Rojen je 12. januarja, moral bi biti 19. februarja.
Default avatar

piki3ca

Eni pa res nimate kaj drugega delat v življenju kot pa komplicirat. Nima veze, kdaj bi se nekaj moralo zgoditi, ampak je dejstvo, kdaj se je zgodilo. A zase veš, kdaj bi se mogla roditi? Si zaradi tega morda kaj druga po horoskopu? Ženska, poglej malo okoli sebe po stanovanju/hiši, pusti računalnik pri miru in idi pomivat posodo, okna, prat perilo,... samo vstran od računalnika, ker ti škodi zelo.
Default avatar

Gamgan

piki3ca je napisal/a:
Ja, je videti, da imas ti veliko bolj pametno delo kot jaz. Zakaj pa sploh odgovarjas, ce imas toliko proti. Pa ti, si ze vse pospravila, da imas cas viseti na racunalniku?
Default avatar

Barca

No ja, z bratom sva isto po horoskopu, pa si po znacaju nisva zelo podobna in se nama niti slucajno ne dogajajo isto/podobne stvari.. tako da je po mojem mnenju horoskop le rubrika, s katero zapolnijo del casopisa in ne nekaj, v kar bi verjela.
Default avatar

renny.

Gleda se trenutek rojstva in ne nekih potencialnih in možnih rojstev...ni važno, kdaj je bil otrok 'napovedan', šteje trenutek, ko je uzrl luč sveta:) Horoskop je odsev zunanjih planetarnih okoliščin v trenutku rojstva osebe. Ni važno, kakšne so okoliščine rojstva. Gre za vstop v svet, iz maternice v samostojni fizični obstoj.

To tudi predstavlja ascendent oz. tako imenovani 'podznak' - je ura rojstva, vstop v svet in tudi govori o tem, kako bo oseba 'vstopala v situacije', kakšno vlogo bo v svetu zavzemala, itd.

Sončno znamenje (to kar rečemo, da 'smo po horoskopu) je bolj notranja, duhovna kvaliteta, ki se zares razvije šele okoli 40 leta, razvijamo pa ga itak celo življenje.

Tisti, ki pa sploh kaj da na časopisne flance oz. astrologijo sodi po tem, naj se pa raje malo razgleda ali pa utihne in prizna, da nima pojma o pojmu.
Default avatar

u2

renny. je napisal/a:
Tako je.
Default avatar

piki3ca

Gamgan je napisal/a:
Ja imam vse pospravljeno in pošlihtano, ker se ne ukvarjam s takimi bedarijami kot ti.
Default avatar

piki3ca

Barca je napisal/a:
Horoskop je preveč splošen in javno dostopen. Vsak človek je fenomen in tudi če sta dva človeka rojena na isti dan, še ne pomeni, da bosta ista v vseh pogledih. Je pa žalostno, da nekateri vzamejo horoskop kot nekaj svetega. Pravi horoskop za določeno osebo je samo eden in edinstven, tak ki odraža vse elemente časa ko se je rodil.
Default avatar

vskok lastnosti

se pravi takrat, ko se rodi, skočijo v otroka določene lastnosti. po domače povedano, za vsak dan v vesolju čaka določen zbirek lastnosti, ki čakajo, da glavico pogleda iz vagine in hop vanjo?
Default avatar

renny.

vskok lastnosti je napisal/a:
Nihče ne 'skoči' v nikogar, ampak gre za sinhroniciteto, sinhrono pojavljanje, sovpadanje. Energijski položaj, ki ga odslikavajo planeti (ki so simboli za energije) ustrezajo položaju psihe in psihičnim konstelacijam. Ja, to je misterij življenja, da smo del celote in da se zunanje in notranje medsebojno odsevata. Samo ker moderna družba vidi človeka kot center, ki vse uravnava in kontrolira, je seveda takšno sovpadanje notranjega in zunanjega popolnoma nerazumljeno - nevedni se pa pač posmehujejo, ker zadev ne razumejo.
Default avatar

vskok lastnosti

renny. je napisal/a:
ampak sinhroniciteta se dogaja potem ves čas, ali samo bo rojstvu hop v možgane? Če smo del celote, potem se ta celota prepleta tudi v trebuhu, tudi po rojstvu. Po vaše pa samo v trenutku rojstva.
Nevednost ali indoktrinacija?
Default avatar

renny.

vskok lastnosti je napisal/a:
Brez zamere, bo treba kaj več preštudirat, da boste potem lahko tudi pametna vprašanja postavljali. Sploh ne razumeš, kaj govorim, ker sem jasno rekla, da ne gre nič 'hop' v možgane. To so infantilne in nevedne izjave, ki kažejo na zelo ozek in nedojemljiv um. Astrologija opazuje posameznika, ko je fizično rojen. Določene veje astrologije se ukvarjajo tudi z vtisi, ki jih posameznik prejema v času bivanja v maternici, tudi to se da razbirati, pravzaprav cel čas od spočetja naprej - vendar s ciljem, da ozavestijo morebitne travme in prejeti vzorci, ki so pustili sledi na psihi.
Ja, seveda se sinhroniciteta dogaja ves čas, zato astrologija opazuje tranzite in progresije, ker je karta 'živa' stvar, ki ima svoje spremembe in rast.

A trenutek rojstva, fizičnega vstopa v svet, pokaže osnovne konstelacije psihe, ki se bodo v življenju manifestirali na različne načine, kako, je pa odvisno od posameznika, njegovega nivoja zavesti, razvoja, dela na sebi, itd. Niti en horoskop ni enak drugemu in niti ena oseba ne uteleša horoskopa enako kot druga, tudi če sta dvojčka, rojena skorajda ob istem trenutku, v istem kraju. Ravno dvojčki si horoskop po navadi 'razdelijo', en dvojček živi ene lastnosti, drug druge. Kako in zakaj je pa predmet poglobljene samoanalize - in ne butastih člankov v rumenem tisku!

Horoskop je 'fotografija' duše - kako globoko pa vidiš in sežeš ter kaj s tem narediš, pa je odvisno od vsakega posameznika. Gre za tehniko samospoznavanja - in samospoznanje je nekaj, kar je povprečnim množicam strašansko daleč. Poleg tega niti slučajno posameznik ne živi vseh delov horoskopa, vsaj ne naenkrat in ne v vseh obdobjih oz. mora za določene dele dokaj dozoreti, da jih sploh zazna in ozavesti. Veliko delov ostane neozaveščenih, sprojiciranih navzven, ali pa čisto v temi.

Zato je astrologija resno delo, pripomoček za psihoanalizo in nobena 'indoktrinacija'. Brez zamere, samo na takem nivoju se mi več ne da debatirat, ker so provokacije preveč neumne. Kogar zanima in ima kaj pameti, si bo stvari ogledal in jih skušal doumet, nevedni pa pač blatijo stvari, o katerih se jim niti sanja ne, in ob tem seveda mislijo, kako strašansko pametni so:))

lep dan
Default avatar

vskok lastnosti

renny. je napisal/a:
to kar ti pišeš bi veljajo za čisto vsako pot samospoznavanja in v bistvu nima prav nobene veze s tem, kdaj je človek rojen. s svojim zapisom v bistvu negiraš vse horoskoparje.
Default avatar

renny.

Še tole odgovorim, potem pa res konec brezplodne 'debate' - ne polagaj mi besed v usta! Nisem nikjer trdila, da je astrologija edina pot - sem jasno rekla, da je PRIPOMOČEK. Pripomočkov je cel kup, vsak si izbere tistega, ki mu ustreza. Astrologija je ena izmed možnosti, bogat simboličen sistem. Priznava ga celo znameniti slovenski psiholog Musek - in cel kup intelektualnih avtoritet, kot eno glavnih orodij jo je uporabljal na primer Jung, če si kdaj sploh že slišal zanj.

Tako da tvoj posmehljivi ton, s katerim govoriš o 'horoskoparjih', samo odraža tvojo omejenost in nerazglednost - da o tem, da še zdaj ne dojameš, kaj sem sploh hotela povedati s časom rojstva, niti ne govorim. O tem se mi pa sploh ne da več razpravljat.

Sicer je jasno čutit, da te stvar zanima, samo si preveč poln predsodkov in premalo razgledan, da bi si dovolil spoštljivo in konstruktivno zanimanje in spraševanje. Kot sem že rekla, inteligenten človek zadeve razišče, preden izjavlja omejene in posmehljive sodbe. Neumneži pa samo klamfajo brez osnov, na podlagi rumenega tiska, popularnih površinskih neumnih mnenj in butastih tv oddaj, do katerih bi v resnici morali imeti kritičen odnos.

Zato, kot rečeno - škoda sape. Če koga to resno zanima, bo že našel poti, da se izobrazi, neumni pa naj uživajo v svojih klamfah, saj s tem smešijo le sebe.

lp
Default avatar

vskok lastnosti

s svojim zapisom ravno nisi primerek kakšne visoke poduhovljenosti, razen če pod to smatraš zaverovanost vase in posmehljiv pogled na po tvoje nerazgledane človeške primerke. V prvem zapisu si napisala, da je točno rojstvo tisto, ki določi podznak in način, kako bo nekdo vstopal v druge odnose, sfere, način rojstva pa ni pomemben. Dejansko veliko ali celo večina ljudi v Sloveniji verjame horoskopom in to najbolj poenostavljenim, bolj kot vsej znanosti. Saj je konec koncev tako enostavno sredstvo za predalčkanje.