Forum.Over.Net

Starševski čvek

simptomi raka

Default avatar

simptommka

A katera ve kakšni so simptomi raka na rodilih? Jaz imam že četrti mesec zaporedoma nekaj dni ali pa en dan prej nekakšno krvavitev med sluzjo (te krvi je čisto malo, potem konec), kot bi se nekaj čistilo. Menstruacijo sem imela na 25-26 dni, sedaj pa že dva meseca na 23 dni. Včeraj je bil šele 15 dan od zadnje menstre, pa sem spet zasledila malce krvi med sluzjo na wc pa papirju. Je to kakšen simptom za raka? A moram na resni ginekološki pregled? Bom takoj na vrsti?Upam, da bo katera kaj vedela.
Default avatar

fg

namesto da pišeš tule,če bi vtipkala v google bi dobila preverjene informacije.
Sploh vas ne razumem :/
Default avatar

Lima

Rak materničnega vratu

Rak materničnega vratu (RMV) je posledica okužbe s humanim papilomskim virusom (HPV), ki lahko pri majhnem deležu okuženih žensk, ki imajo hkrati še druge, ne povsem znane dejavnike tveganja, povzroči spremembo zdravih celic v rakave. Te celične spremembe potekajo počasi in postopno več let. V tem obdobju se zdrave celice najprej spremenijo v predrakave, ki imajo že nekatere rakave lastnosti, vendar se ne delijo nenadzorovano, ne rastejo invazivno in ne zasevajo. Iz njih se, če jih ne zdravimo, postopno razvije rak. Ginekolog lahko s testom PAP (brisom materničnega vratu) predrakave celice odkrije in pravočasno zdravi.

Simptomi

Zgodnjih simptomov, ki bi opozarjali na nevarnost raka, ponavadi ni.

Prvi simptomi in znaki se pojavijo pozno:

krvavitev ali rjav izcedek po spolnem odnosu oz. med dvema menstruacijskima krvavitvama;
krvavitev v pomenopavzi;
dolgotrajen smrdeč izcedek iz nožnice;
boleč spolni odnos;
stalne bolečine v križu (če niso posledica sprememb v hrbtenici);
pogosto in boleče uriniranje ali krvav urin (če ni posledica vnetja mehurja).
Default avatar

simptommka

Teh simptomov ni. Spolni odnosi niso boleči, uriniranje ni boleče. Včeraj je bil 15 dan zadnje menstruacije in se je pojavilo malo krvi med sluzjo, potem konec. Najbolje, da pokličem jutri ginekologinjo in ji to povem.
Default avatar

112-113

Lima je napisal/a:
več kot pol stvari imela pa glej ga lomka nimam raka :)
Default avatar

Diana Ross

Če te skrbi, pojdi k zdravniku/ginekologu, takoj! Jutri pokliči za pregled in povej sestri kaj te skrbi. To je edini pameten odgovor... lp
Default avatar

Borat

Na vsakem od organov v rodilih se lahko pojavi rak in simptomi so različni. Zgoraj našteti so najbolj tipični in ob pojavu enega (ki ne izgine ali se celo stopnjuje) ali več od njih je potreben temeljitejši pregled, sploh če je v družini večja nagnjenost k raku, še posebej na rodilih. V primeru, da je simptom (ali več) povezan še s slabim počutjem, nenamerno izgubo teže ali kakšnim drugim na videz nepovezanim simptomom je treba ukrepati še prej in bolj temeljito. Enako tudi, če gre za zrelejša leta in predhodne ginekološke težave ali obolenja. Se pa v večini primerov izkaže, da gre le za hormonske motnje (ki pa jih je tudi potrebno zdraviti) ali kakšno milejšo težavo. Torej - kar na pregled, že zato, da boš mirna.Srečno!
Default avatar

simptommka

Težo pridobivam, ne izgubljam. počutim se ok. Sem pod hudim stresom, je to lahko vzrok?
Default avatar

Borat

simptommka je napisal/a:
Precej verjeten vzrok. Stres in psiha zelo vplivata na hormone. A vseeno stopi do zdravnika. Skrb ti povzroča še dodaten stres in tu je začaran krog.
Default avatar

6579

Če si 37+ greš počasi proti meni in se nekaterim že začnejo taki znaki.
Default avatar

simptommka

Sem 37. Apol je to to?
Default avatar

Progesteron

Lahko imas premalo progesterona. Vsekakor pojdi h ginekologu.
Default avatar

bn678

simptommka je napisal/a:
tako je !

To je to. Raka imaš ,umrla boš