Forum.Over.Net

Starševski čvek

Stresna inkontinenca

Default avatar

aluminati

Evo, sem diagnosticirana. Pa še 40 nimam. Zdravnik mi je priporočil TVT operacijo, sama bi šla raje na laserki poseg. Zanima me kaj je botrovalo vaši odločitvi, da ste dali prednost TVT operaciji, ali ste imele kakšne težave po posegu, kako je bil uspešen, koliko časa ste okrevale ..
Je bila katera na laserskem posegu? A je prednost tudi ta, da zoža nožnico? Kakšne iz kušnje imate?
Koga mi priporočate za poseg (zdravnik in ustanova)?
Default avatar

laser--

laser je samoplačniški, kombinacija ožanja nožnice in zdravljenja inkontinence pride 800 eur, s tem, da ni nujno, da ti poseg lahko sploh opravijo.žna tvt pa čakaš kako leto...
tvt je dosti bolj rigorozen poseg z narkozo, laser se naredi ambulantno...
okrevanje pri tvt je daljše...
Default avatar

bina239

aluminati je napisal/a:
Te lahko vprašam kakšne težave si imela in koliko časa? Hvala. Meni včasih uide, ko kihnem ali se močno smejim. je to že znak za alarm?
Default avatar

lansko leto na laserju

ni res...... bila sem na laserju...juna d.o.o., savska 10, lj. izvrstni ginekologinji. cena 700 eur, na 5 obrokov-vsebuje 2-3 posege, 5 pregledov, vsakič UZ, na prvi laser sem bila naročena 7 tednov po tel.klicu, na drugega 6 tednov po prvem. čez 4 mes se mi je nožnica zožala za 3 cm. pred tem sem bila že naročena za op in mi hvala bogu ni potrebno iti. sedaj po leti dni sem čisto pozabila kako mi je uhajala voda, kako nisem čutila odnosa in mogla delati keglovih, kako nisem mogla hitro stopiti ali se zasmejati.

ni mi žal, ne denarja ne posega. sploh pa je razlika terapija brez bolečin in noža in masaker
Default avatar

že bila in je ok

bila na laserskem posegu (samoplačniško) in izboljšanje je veliko - zdaj lahko normalno živim.

dobra naložba!!
Default avatar

laser--

lansko leto na laserju je napisal/a:
ni res kaj?
pač cene so različne, jaz sem imela v glavi tole

http://www.estetika-medartis.si/cenik

sicer pa laserskega posega ne morejo opravit, če imaš popoln prolaps materničnega vratu in inkontinenco zaradi tega.
Default avatar

rabim točne inf ne kr neki

laser-- je napisal/a:
v mislih je nekaj, opraviti poseg pa je drugo
Default avatar

laser, laser

Pojdi najprej lasersko poskusit (če si pač kandidatka), zgubit nimaš kaj, razen denarja, no (tele cene gledam, da te kap - v NM je 500 eur za dva obiska, v Lj. dr. Meglič tudi 500 eur).Še vedno greš lahko potem na operacijo. Seveda zoža tudi nožnico (avtomatično, saj laser deluje preko nožnice). Rezultati so, samo različno dobri, vedno pa ja. Ker TVT operacija ... nikoli več potem ne bo tako, kot je bilo (pri seksu, mislim).
Default avatar

laser---

rabim točne inf ne kr neki je napisal/a:
Si vedno tako pasja do ljudi, ki so ti samo želeli pomagat?
V tem primeru, upam da ti poseg ne uspe.
Default avatar

tvtjka

laser, laser je napisal/a:
Mene pa zanima, kaj po TVT operaciji pri seksu ni več tako, kot je bilo?
Sama sem jo namreč dala skozi, uspeh je še po 7 letih 100%, in o "nikoli več ne bo tako, kot je bilo" nimam pojma. Meni je TVT povsem rešila problem, ki je bil prej izjemno neprijeten in sem hvaležna zdravniku, ki jo je opravil.
In ni res, da jo delajo v narkozi, ker moraš sodelovati pri posegu (napeti mišice, ko ti reče,.). Dobiš lokalno anestezijo (po domače, našpika te z anestetikom tam, kjer dela), pol urce je res treba potrpeti in tudi nekaj okrevanja je, a v primerjavi z izboljšanjem kvalitete življenja potem je to mačji kašelj.
Default avatar

zelo različno

tvtjka je napisal/a:

Posegi so različno invazivni, manj potekajo pod lokalno anastezijo, bolj pa kar pod klasično narkozo. In izkušnje so različne, rezultati tudi. Enim sploh ne prinese izboljšanja in tudi večina ni ravno popolnoma zadovoljna, ene pa ja. Ene preprosto tujka v telesu ne prenesejo. Hvala bogu, da tudi so in da si ti med njimi.
Default avatar

aluminati

bina239 je napisal/a:
Pri meni je isto (ko kiham, ampak ne vedno, ker skušam zadržati tako da stisnem mišice). Problem je bil, ko sem se vpisala na aerobiko in ugotovila, da mi pušča tam doli ;-) ko skačem. Poskusi še ti z bolj polnim mehurjem skočiti npr. 30 x.
Default avatar

aluminati

laser, laser je napisal/a:
V katerem smislu nikoli več ne bo pri sexu tako kot je bilo po TVT operaciji?
Default avatar

za avtorico

lansko leto na laserju je napisal/a:
avtorica, ssem popolno enakega mnenja kot "lansko leto na laserju" in grem na poseg letos septembra - sem že naročena na termin.

ker vse ostalo je le zavlačevanje ( vaje, vstavki, pripomočki), operacija pa je preveč rigorozna, dostikrat neuspešna, potreba je splošna narkoza narkoza - žal ZZZS ne krije stroškov laserskega posega, ker smatra laserski poseg najprej kot "kozmetično pomlajevanje nožnice", v bistvu gre pa še za kako koristno funkcionalno korekcijo tkiva, da "zategne in privzdigne" mišice pod mehurjem. Hudo, je ko ne čutiš med uriniranjem, kdaj je sploh mehur prazen, ker ne čutiš mišic, hudo je, ker ne moreš normalno športati, med seksom lahko nenadzorovano šprica ven urin, neprijetno, sramotno, neprestano nosiš ta vonj urina s seboj v nosnicah. Aha, moja starost je malo po 40-em, po vsakem porodu je bilo z inkontinenco še slabše ( povešena maternica).

Meni ne bo težko odšteti teh 700 eur, ker poznam 5 oseb, ki so opravile laserski poseg in so enostavno, kot prerojene- nobene inkontinence več. Že 2 leti po posegu.
Default avatar

lansko leto na laserju 1

za avtorico je napisal/a:
da še to dopišem....sex je postal fantastičen. zdaj ga čutim, prej ga pa nisem in mi sploh ni bilo več do sexa.zveza ja začela malce škripati, ker sem se izogibala sexu...sploh pa, ker sem imela ves čas mali vložek v hlačah in vsakič k je bil zainteresiran sem imela jaz kup predpriprav.vložek ven, vonj po urinu...bljak itd

uglavnem res ti ne bo žal
Default avatar

laser--

za avtorico je napisal/a:
sabinasencar je napisal/a:
s sosednjega foruma....
niso vse primerne za laser, žal
Default avatar

napačne informacije trosite

nobene anastezije ni, ker nič ne boli
Default avatar

tvt

evo še jaz dodam svoje mnenje...

stara sem 32 let in oktobra lani sem imela tvt poseg. Zakaj se nisem odločila za laser? Ker sem premlada, da bi se hecala okrog in tako maldo tkivo, ki ima pred seboj še 50 let, izpostavljala laserju.
Tvt je bil opravljen v lokalni anesteziji. Kot opisuje ena zgoraj, traja cca pol ure. NI prijetno, daleč od tega, pri posegu je treba sodelovat in tudi okrevanje ni 14 dni kot marsikdo oglašuje, je pa vredno vsakega atoma potrpljenja.

Pri mojih letih in s temi težavami sem bila na robu obupa. Do posega sem prišla preko zasebne ambulante (prvi pregled in diagnoza) do operacije v enem mesecu. Na napotnico. Tako da pojdite privat, daste tistih 70 eur in imate takoj dignozo. Čakalne dobe pri nas so na prve pregelede in diagnstiko, ne na posege.

Danes je moje življenje neprimerno lepše in bolj sproščeno. Ponovno lahko tečem, se smejem, kiham, kašljam... In spolnost je povsem enaka kot je bila. Prav nobene spremembe. Kvečjemu bolj sproščena.

Jaz, po pogovoru s primarijem, ki me je kasneje tudi operiral, na laser niti pomislila nisem. Po izkušnjah ki jih je našteval kakšne prihajajo ženske na posege, potem ko so bile že na dveh, treh laserskih terapijah, in da po tistem več čudežev ne morejo delat.

Ne zagovarjam rezanja in posegov, če res niso potrebni, a v tem primeru sem prepričana, da sem se odločila prav.

srečno!
Default avatar

za avtorico

laser-- je napisal/a:
Nimaam take lot jama, moja nožnica ni ohlapna, mišice odlično stisnejo, nimam nobene srednje ali težje povešenosti maernice, moja rodila niso zmahana - če si to hotel-a poudarit.
Default avatar

Kitka

Še ena izkušnja z laserjem in tvt: čista stresna inkontinenca, diagnoza: hipermobilna sečnica (niha ob vsakem naporu, poskoku, kihanju... in takrat uhaja urin).

Bila na laserju 3x , učinek: 0%. Urolog mi je rekel, da je za tako slabo vezivno tkivo, kot je moje, laser kot pljunek v morje. Verjetno bo kar držalo. Mišice imam pa sicer zelo dobre.

Ker sem izčrpala vse neinvazivne tehnike, mi je ostal le tvt. Od takrat (2 meseca) sem brez vložka... No, imam najtanjšega, ampak bolj zaradi navade. Ni pa mi ušla niti kapljica. Seveda pa se moram paziti še nekaj časa predvsem pri dvigovanju bremen, tek je prepovedan še pol leta... Ampak se splača zdržati...

Z laserjem torej velja poskusiti pri blagih oblikah. Za srednje in hujše pa je metanje denarja proč.