Med.Over.Net

Nosečnost

Želimo si dojenčka 2014 -tema za spodbudo tistim v načrtovanju

Default avatar

ursula22

Pozdravljene!
Če je že kje kakšna podobna aktualna tema me prosim preusmerite tja.
Če ne, pa odpiram temo, za vse tiste v načrtovanju.
Malo za spodbudo, za razne nasvete, malo za hec, da nam čas ob klepetu hitreje mine.
Upam, da se mi kmalu pridruži kakšna sotrpinka.
Default avatar

qaysw

Tudi midva delava na tem, pa še nič ni ratalo :(
Default avatar

ursula22

gaysw koliko časa, pa že delata na tem in koliko si stara, če ni preveč osebno vprašanje?
Default avatar

iiiii

A mislite 2015? Ker če je spočet zdaj, bo rok poroda februarja 2015. Tako da jsz si želim februarčka :)
Default avatar

ursula22

Ja 2015, oziroma, da se najavi v 2014 in pride na svet 2015 :)
Jaz bi tudi februarčka :) lahko tudi februarčko :)
Vem, da je bila včasih tema, kjer so klepatale punce v načrtovanju, pa nevem več kje in na katerem forumu, če sploh še obstaja.
Default avatar

qaysw

že tretji mesec,pa še nič...:( pa ve?
Default avatar

uršaaak

Se spomnim te teme. Mislim, da je bila na forumu neplodnost (Ginekologija in porodništvo) z naslovom "zanositev, nosečnost... kdaj bo uspelo?" ali nekaj takega. Pa še ena je bila "kdaj ne pričakujemo" - menstruacije namreč.
Take teme so vedno dobrodošle, da si dajemo pogum!
Default avatar

ursula22

Uršaak tudi jaz se spomnim, teh dveh tem, zdaj pa jih ne najdem oziroma nevem če sploh še obstajajo.
Gaysw vse kaže, da bom šla kmalu v drugi krog. V parih dneh bi moglo bit jasno, ker so že vsi znaki napovedujejo, da tečka prihaja.
Pa ti Urša?
Default avatar

qaysw

ursula, ali jemlješ folno kislino kakše vitamine....? če ja, kaj jemlješ in koliko časa že?
Default avatar

ursula22

Gaysw jemljem Elevit Pronatal že dober mesec, baje je dobro začet že pred nosečnostjo, ker prvi mesec itak ne veš, če si ali nisi noseča, vsaj tako so mi svetovali v lekarni. Drugače že dobro leto res zdravo živim, izgubila sem nekaj odvečnih kg, več športam, ne pijem alkohola, zdravo jem... v glavnem sem se kar precej pripravila na morebitno nosečnost. Pa ti?
Default avatar

qaysw

Jaz že od 1.1. jem folno kislino in dr.Ritter B6,B12 + folna. Mislim, da sem malo pretiravala. Plan je bil jemanje 3 mesece prej in marca po tečki probati. Res sem bila obtimist, ko sem mislila, da bo kar takoj ratalo.
Sedaj pa še vedno nič...:(
Default avatar

srečnanosečka

Pozdravljene!
Sama sem že zanosila, ampak vseeno bi se "vmešala" v vaš pogovor. Tri mesece delat na otročičku je zelo malo. Le redkim se prime takoj, ponavadi pa traja malo več časa. Bolj se boste obremenjevale da še ni, kasneje bo. Vsaj pri meni je bilo tako. Ko sem cele mesece premišljevala ali je ali ni, ni nikoli bilo uspešno. Ko sem to nekako pozabila in se zaposlila z drugimi stvarmi, je bil takoj +.
Tako da, zaposlite se s stvarmi, ki vas veselijo, zunaj je lep sonček, izkoristite ga, boste videle da bo hitreje.
V primeru, da pa res dolgo ne bo +, pa začnite opazovati svoje telo, ugotovite kdaj je nastopila ovulacija in ni vrag da ne bi bilo sreče :)
Le pogumno in čimprejšnjo zanositev vam želim.
Default avatar

ursula22

Srečna nosečka čestitke za otročička in hvala za nasvet.
Jaz sem malo poseben primer, ker zaradi bolezni obstajaj veliko možnosti, da bo trajalo malo dlje kot pri zdravih ženskah. Tudi ovulacijo težko napovem. Tako, da ne bom razočarana, če nebo takoj uspelo. Sem se nekako psihično pripravila, da bo uspelo, ko bo za to pravi čas. Vseeno pa sem optimistična in vrjamem, da bo ta čas prišel :).
Default avatar

qaysw

srečnanosečka po kolkem času pa je vama ratlo? si prej jemala kontracepcijske? jaz jih namreč nisem, to kaj vpliva? kaj mislite?

Čez približno 10 dni bi morla dobiti m, pa sem že sedaj vsa neučakana, da vidim kaj bo...
ste tudi ve ostale tako neučakane? enostavno ne morem kar odmisliti vsega :)
Default avatar

ursula22

Gaysw baje je normalno, če rata v roku do enega leta, pa še kakšen mesec več. Se pravi se res ne splača sekirat, če tebi ni v prvih 3 mesecih. Pri mladih ženskah počakajo tudi do 1,5 leta preden jih pošljejo na preiskave, pri starejših pa malo manj.
Jaz se po eni strani sploh ne sekiram, ker glede na moje zdravstveno stanje niti ne pričakujem, da bo šlo kar tako hitro. Po drugi strani pa sem vseeno malo neučakana, tako kot ti.
Za razliko od tebe niti nevem kdaj naj naredim test, ker nimam rednih menstruacij. Jutri bo minil en mesec od zadnje. Pred parimi dnevi sem imela vse znake, da bo tečka prišla, zdaj pa so izginili.
Default avatar

srečnanosečka

qaysw nama je uspelo v 4 mescu. Nisem jemala kontracepcijskih tablet, tudi folne kisline nisem jemala prej. Ko sem zvedla da sem noseča, šele takrat sem.
tudi sama sem bila neučakana, vsaki mesec predčasno delala teste tako, da sem včasih naredila 4 teste :) potem zadnji mesec pa sem sama sebi rekla, da tako naprej ne bo šlo in sem se nekako umirila, se zaposlila z drugimi stvarmi in sem si mislila, ko bo pač bo.
povsem odmislit ne moreš, to je normalno, ne se pa preveč preobremenjevat. Je pa res, da je potrebno poskušati vsaj eno leto, preden te kam naprej pošljejo.
Default avatar

zri

Pozdravljene,

se vam bom pridružila, z možem se trudiva zanosit že skoraj dve leti, imela sva že nekaj pregledov, nikjer niso ugotovili nič posebnega. Jaz jemljem klomifen in dabroston, v tej kombinaciji sem sedaj drugi cikel.
Default avatar

ursula22

Pozdravljena zri!
Če ni preveč osebno, koliko si stara? Iskreno ti želim, da tudi ti dočakaš želen plusek.
Vrjamem, da je v tvojem primeru res težko odmislit to veliko željo, a vseeno upam, da se preveč ne obremenjuješ.
Default avatar

zri

ursula, stara sem 28 let in možek je star 26, vem da nama enkrat bo uspelo, in odločila sem se da nama bo uspelo in da bo uspelo po naravni poti. V to dejansko verjamem, in na začetku sva se ful obremenjevala, sploh ker so naju zdravniki samo prenaročali in nič naredili, zdaj sva pa rekla, bo k bo. Lahko še ni prišu najin čas in je nama zdaj namenjeno biti še sama in mogoče kam odpotovat kamor ne bi mogla z dojenčkem. Vem da se tako samo tolažim samo se vseeno bolje počutim po takem razmišljanju :)

Kako ste ostale?
Default avatar

ursula22

Zri zgleda, da se samo midve pogovarjava tukaj :) Kje ste gaysw, uršaaak, srečnanosečka?
Jaz sem stara 24 let, možek ( všeč mi je tvoj izraz) pa 29.
Zri če je drugače vse OK z vama in so živčki edini moteči faktor, potem sem prepričana, da vama bo uspelo. Prav je, da tako razmišljaš, jaz se tudi vedno trudim uživat v tem, kar mi življenje da in iskat razloge za srečo, ne za nesrečo. Jaz imam drugače sindrom policističnih jajčnikov, pa tudi vrjamem, da bo uspelo po naravni poti.