Starševski čvek

obisk novorojenčka

Default avatar

svakinja1

brat in sestra (moj mož) in njegova sestra sta sicer v super odnosih, si pomagata itd.
veselili smo se novorojenčka, sedaj pa pravi da lahko pridemo na obisk po enem tednu. počutje je bp.
saj mi ne bi bilo vse tako nenavadno, če ne bi imela že prej toliko za povedati kako bomo lahko takoj na obisku in kakšni so nekateri, ki te ne spustijo blizu.

kako ste imeli pa kaj pri vas obiske za najožje člane?
Default avatar

DRUGA LEKCIJA

Verjetno nisi še rodila, ker če bi že, bi vedela, da to ni tako enostavno in da tako mama kot tudi novorojenček potrebujeta malo miru.
Svakinja ima čisto prav. Otročička boš lahko še videvala. Mogoče bo svakinji celo ustrezalo, da ji ga kdaj popaziš. Kar sprijazni se, nič ti ne bo ušlo.
Default avatar

o hudo.

En teden bo treba pocakat in ti si uzaljena???
Menda ti je jasno, da prvi dnevi po porodu niso glih zabavni, da zenska mogoce komaj sedi, da se ni ujela z dojenjem in je otrok celi dan na joski itd itd... eni pa res mislite samo nase...

Eni cakajo mesec ali dva, preden dovolijo obiske, ne pa par dni
Default avatar

prve dni

Babice in dedki niso zdržali in prišli po 4 dneh za točno 10 min. Pogledali otroka , čestitali mamici in očku in odšli. Ostali obiski so pričeli prihajati (tako sem se zmenila z njimi ) po treh tednih.
Default avatar

nekaj normalnega

Se pridružujem mnenju predhodnic, teden dni ni nič. Dajte malo razumeti, da porod in rojstvo ni isto, kot če greš v trgovino po žemlje! Meni so se že prvi dan vsi "nasrali" v stanovanje, otrok je hvala bogu spal, ampak sem jih pa imela poln kufer, ker sem rodila s CR, 4.dan so me že domov dali in sem bila utrujena do konca, da ne govorim o bolečinah.. sva rabila nekaj časa, da sva naredila red, ker to bi nas egoisti oblegali cele dneve, otroka vlačili kot norci, prav grebli so se zanj! Tako obnašanje je nesprejemljivo, to je sebično in vsiljivo.

Bodi vesela, da lahko greš že po enem tednu, če jaz še kdaj rodim, jih prva dva tedna nočem videt, nobenega!
Default avatar

Topsy

DRUGA LEKCIJA je napisal/a:
Podpis pod tole. Sploh, ce je recimo imela tezji porod ali pa se je celo koncal s CRjem.
Default avatar

easy

ej, veseli se dne, ko boste dojenčka videli in bodite veseli za novopečeno mamico in očka, ne pa da iščete neke "zarote"
Default avatar

mamma....

Uf, nekoč so rojevali na njivi... Dobro, širok krog znancev ne rečem da se ti vrti po hiši ampak najožji... če ni nekih problemov, komplikacij ipd pri porodu še razumem,drugače pa veselje, ponos... - no, moje mnenje. Sem mati treh otrok, dva od teh dvojčka in nsem štela koliko dni po porodu je kdo prišel pogledat...
Default avatar

fdghdh

Ja in nekoč je veliko mamic in otrok umrlo on in po porodu....

En teden pomeni takoj ...mi nismo sprejemali obiskov en mesec in to pri prvem in drugem otroku. to je bil naš čas in ne čas za firbce. Prvič ssem imela CR drugič pa težak porod in veliko šivov. Raje sem skrbela zase kot za goste
Default avatar

no no --------------------

Prijateljica je rodila in prvi dan ko je prišla domov res nisem upala k njej, sem rekla malo počakam kakšen dan in ker me ni bilo je klicala in rekla ja kje pa si,dej pridi.Hiša je bila polna obiskov, dedka, babici, tete, strici in jaz, ja res ni nič komplicirala pa tudi mi nismo prišli zato, da bi nas stregla, bilo je veselo in dojenček je pridno spančkal, mamica pa počivala v dobri družbi!! Ko sem sama rodila sem videla, da to res ni tako zakomplicirano in predvsem nič komplicirati ene res malo preveč pretiravate. Dojenčka se pogleda od daleč se ne tiši vanj. Razunme se pa, če je bil porod težek, šivi ....
Default avatar

leyli

K meni so prišli ko sem bila 5 dni po porodu in se mi je mešalo. Ko bom drugič rodila bom izrecno prosila da obiskov ne sprejemam do 14 dni vsaj! Dojenje ni steklo tako kot bi moglo, večkrat sem bila lačna. Moj partner je okoli skakal za žur ob rojstvu. Drugič to vse črtamo-hočem mir , da si odpočijem in se spravim k sebi-po porodu.
Default avatar

preden...

Preden sem rodila, je mož zahteval, da povem celi zlahti, da prvih 14 dni noceva obiskov. Da babice in dedki lahko pridejo v porodnisnico, potem pa mir.


No, ze na poti domov iz porodnisnice smo se ustavili pri tasci na kosilu, potem pa sem cez par dni sama rekla mozu, da bi rada videla ozjo zlahto... ker sem se kar ok pocutila, brez sivov, samo malo v depri sem bila...
Default avatar

svakinja1

no saj nisem ena tistih, ki misli samo nase. Glede na to, da me je sama pri vseh treh mojih pričakala pri nas doma, medtem ko je šel mož po mene v porodnišnico in nato kampirala pri nas bi pa vseeno pričakovala tudi sedaj malo drugačen odziv
Default avatar

47-letnica

Pri nas so bili vsi iz najožje družine: bratje, sestre, babice, dedki, svaki in svakinje, že v porodnišnici in to pri vseh otrocih. Ostali obiski so pa prihajali od prvega dne, ko sem bila z novorojenčki doma. Pri skoraj vseh mojih sorodnicah, prijateljicah in znankah je bilo povsem enako, razen pri tistih, ki so rodile s carskim rezom.
Default avatar

Primorkaborka

Kdor hoče prit takoj na obisk naj se takoj loti pospravljanja, pucanja, kuhanja in likanja pri meni doma.
Take obiske sprejemam takoj... takih, ki jim bom pa še stregla, pa nočem vsaj 1 mesec.

Sestrična in teta, babica so prišle takoj drugi dan... Sestrična je skuhala rižoto, babica je ukazovala in organizirala delo, teta pa mi je pomagala dojit.
Default avatar

ojeje

Primorkaborka je napisal/a:

hahahahahahah
Default avatar

stvar je zelo preprosta

Pa kaj je tu sploh za debatirati? Obiski potekajo tako, kot želijo novopečeni starši. Imajo vso pravico do tega, da se sami odločijo, kdaj želijo obiske in koga.

Če bi mene svakinja ali kdorkoli drug brez mojega privoljenja pričakal doma, ko sem prišla iz porodnišnice, bi jo/ga/jih brez slabe vesti odslovila. In tudi sama ne hodim nepovabljena na obiske oz. se ne povabim sama, ampak počakam, da me povabijo, ko sami to želijo.
Default avatar

Takoj iz porodnisnice

Moji starsi so me ze pri nas doma cakali, da vidijo mene in dojencka, ostali sorodniki pa so pol po 3,4 dneh prisli pogledat, do sedaj je bilo to 3x in vedno sem se ful dobro pocutila, so bili lahki porodi in bila sem tako ssrecna in vesela, da je vse ok, da smo vsi zdravi, da je koncno konec nosecnosti, ne vem no jst sem hotla to veselje in sreco deliti z ljudmi, ki jih imam rada in ki so veseli za nas....komaj sem cakala, da s ponosom pokazem novega druzinskega clana......dojencki pa itak skoz spijo, prve mesece po 20 ur na dan, tako da kva ene komplicirajo , ne vejo kaj jih se pol caka, ko mal zrasyejo
Default avatar

moka kocka

Pri nas je taka navada, da vsakega, ki pride pogledat dojenčka, mallce postrežemo s kakšnim narezkom.

No in , ko sem jaz prišla z dojenčkom iz porodnišnice, sta bila svakinja in njen mož takoj prvi dan pri nas. Prišla sta ob 19.uri in ostala do 22.30. Zakaj? Ker sem jaz tupa od vsega napora pozabila postreči s hrano. Moj mož, pa se tudi ni spomnil.
Moj dojenček je bil zelo naporen že v porodnišnici, saj je večji del noči prejokal, kar se je nadaljevalo tudi doma. komaj sem čakala, da pridem domov, da se vsaj malce naspim, saj tam ponoči nisem spala, čez dan pa je skoz in skoz bilo kaj, da zaspati ni bilo možno...pa še dojenčka sem imela pri sebi.

No, ko sem se tam malo pred 22. uro spomnila na narezek, sem ga šla pripravit in ko sta se gosta najedla, sta šla.
In po pravici povem, komaj sem čakala, da odideta, ker sem hotela samo počivat, počivat, počivat,....vsaj en dan da se spočijem, potem bi že šlo. Pa da ne govorim, kako težko sem hodila, še sedeti nisem mogla zaradi šivov. Svakinja je vse to že vedela, saj je prišla na obisk v porodnišnico drugi dan po porodu. Ampak je kljub temu pridrsala takoj, ko sem prišla iz bolnice.

Zaradi takih in podobnih zadev, ne bodi nič užaljena, če so te naročili šele čez en teden. Pusti mladi družinici, da se spočije, da si organizira čas, ker dojenček s svojim prihodom podere ves ustaljeni ritem.
Ko jim bo kolikor toliko klapalo z organizacijo, pa jih povprašaj, če te sprejmejo na obisk.

Po moje je to edino pametno, kar lahko storiš.

Me pa zanima, če ti že imaš otroke? Ker če ne, mi je jasno, da si ne predstavljaš, kako je to, če pa že imaš otroke, bi pa morala vedeti, da prve dni rabiš malo več počitka, saj dojenček zahteva svoje in mu moraš birti na razpolago, ko on to hoče.

Zate pa ostane čas na koncu. Ja, tako je to....