Forum.Over.Net

Starševski čvek

Življenje v bloku je NOČNA MORA!!!!!

Default avatar

zavidam bajtarjem

Nikoli ni miru!!!! Sami pacienti vsenaokrog!!!!!!

Levo vrtajo, desno se froc dere, spodaj cucek laja, zgoraj razbijajo. Ni za zdržat!!!!!!


Tisti, ki imate svoje hiše z vrtom ste največji srečneži!!!!!
Default avatar

mansarda-

živim v najvišjem štuku in ne slišim nobenega okoli, lahko pa da sliši kdo mene
Default avatar

Good fella

Ja, dokler te pohlepni sosedje ne zvlečejo v kakšen zemljiški spor. Potem pa sledijo leta pravdanja po sodiščih.
Default avatar

ilons

Bolj malo smo v stanovanju ne slišimo druge...
Default avatar

senta3

V novih blokih se manj slisi sosedov. Skoraj nic
Default avatar

Pri nas pa tišina

V našem starem bloku ne slišiš žive duše. Še se ceste ne, ker je dovolj stran. Mene je na začetku ta tišina prav motila. Imate pač srečo s sosedi in neizoliranimi stenami.
Default avatar

p_y

Mene tudi včasih zelo moti hrup v bloku. Na srečo je še za zdržat...zaenkrat...

Najboljše pa je, ko te boli glava ali pa si bolan in en začne vrtat! :P
Default avatar

tkoooooo

zavidam bajtarjem je napisal/a:
Če bi prišla za 1 teden v moje stanovnje, bi spoznala, da imate pri vas pravzaprav mir. Če še kdaj kupim stanovanje, bo to samo mansardno, da nad seboj nimam nobenega nevzgojeneg, primitivnega kurca... do takrat pa tv na max, glasba naglas, da pač preglasim te primitivce.
Default avatar

maaah'

Tudi mi smo na vrhu in nikogar ne slišimo. Pa še izolacija je dobra. Se ni šparalo. Blok je pa iz 80-tih.
Default avatar

Rok-1

senta3 je napisal/a:
V resno starih se tudi nič ne sliši. Zidovi so skoraj takšni kot v starih gradovih.
Default avatar

mejnike

Good fella je napisal/a:
je treba postavit pravočasno-pred gradnjo. To je zlato pravilo za mir.
Default avatar

ju3

p_y je napisal/a:
Kaj pa vem, na tvoj glavobol se res ne morejo ozirat, ..... kot tudi ne na to, da sem vso noč v službi, in bi želela dopoldan dokler so otroci v šoli/ vrtcu,... se naspat. Nič si ne morem če soseda vrta, zabija,.... saj ne mote javnega reda in miru.
Default avatar

Dorfy

Tisti, ki se v blok preselite je najbrž življenje tam res nevzdržno. Jaz sem bila rojena v bloku in ko sem prišla k možu v hišo nisem mogla spat ker je bilo preveč miru. Hvala bogu so ob sobotah zutraj vsi sosedje naokoli gnali kosilnice in takrat sem najbolj spala;)

Sicer ima pa vsako življenje tako v hiši kot v bloku svoje prednosti in slabosti.
Default avatar

pri nas je čisto uredu

Stanujem v 5.nadstropju (od 10.), blok grajen v zgodnjih 80-ih. Imamo vogalno stanovanje,sosedov na eni strani ne slišimo, zgornji je nekaj časa sicer vrtal, izgleda da je končal....drugega se ne sliši.
Cesta (prometna) je blizu. Če so okna zaprta, se ne sliši nič. Če so odprta, se , seveda, sliši. Mene to ne moti. Imamo dva precej velika balkona, tako da smo v lepem vremenu zunaj. Čisto normalno je vse.
Tudi razgled je lep; ni blokov v neposredni bližini.
Default avatar

ne zavidaj

zavidam bajtarjem je napisal/a:

Najprej svoj vrtiček pognoji levi sosed, čez dva tedna še desni, potem čez en teden še ta nasproti, čez par dni še ta za nami... Se ne morejo zmenit in gnojit vsi v parih dneh, ne pa da cel mesec in več smrdi?
Potem spet košenje po enakem principu, vsak po svoje, tako da komaj zadnji pride do konca, spet prvi začne in od aprila do oktobra poslušaš samo kosilnice.
Prav tako od aprila do oktobra poslušaš vpitje otrok, kreganje sosedov, žurke in piknike, da o raznih gradbenih delih niti ne govorim, non stop se nekaj dela, obnavlja, dograjuje ipd.
...

Prej sem živela v bloku. Ko sem prišla v hišo, sem potrebovala dolgo časa, da sem se navadila na hrup. Tistega v bloku sem bila navajena, tale pa je bil nov in je trajalo nekaj let, da ga ne slišim več, da ga preslišim.
Tako je povsod, v bloku ali v hiši, sosedje pač delajo hrup. Še ko gremo na vikend, ki je sredi nowhere, me kak dan ali dva tisti zvoki gozda in narave delajo živčno, ker nisem navajena, potem jih pa preslišim.
Če ne znaš preslišati zvokov okoli sebe, ti ne pomaga ne hiša, ne nobena vukohebina daleč od sveta, ker te bo vedno kak zvok motil. Nauči se preslišati.
Default avatar

mi je boljše v bloku

Saj je lepo sedeti na vrtu pri hiši, ne rečem. To je pa tudi vse, kar je boljšega. V hiši se ubadaš s kurjavo, raznoraznimi popravili, pa pušča streha, tudi s sosedi, če hočeš imeti urejen vrt, je kar naprej polno dela....pa še , pa še. V bloku vsega tega ni, si bolj komot. Seveda, če nimaš ravno nemogočih sosedov. Mi jih nimamo in smo popolnoma zadovoljni.
Default avatar

novogradnja je zakon

Smo v pet let starem bloku, nirvana. Dejansko moram vse ugasnit pa fino vlečt na ušesa, da v daljavi mogoče slišim nekaj, kar je podobno zvoku. Brez heca.
Default avatar

k.......

Sam tale mon pa je eno leglo nakladačev :))) Živela sem že v res starih blokih in novogradnjah zadnji letnica 2006 v savskem in ni ga bilo bloka kjer se nebi nič slišalo predvsem zgornje z njihovo hojo , glasbo in pa tuš....
Da v blokui iz. 80-ih nič ne slišiš hahah neme smejat no!
Default avatar

mi je boljše v hiši

mi je boljše v bloku je napisal/a:
Verjamem, da ima tako hiša, kot stanovanje svoje pluse in minuse, čeprav moram priznat, da jaz v hiši vidim same pluse in nič od tega, kar si ti opisala zgoraj.

1. kurjava na elektriko - temperaturo si nastavljamo po želji

2. popravil nimamo nikakršnih - hiša stara cca 10 let

3. streha ne pušča

4. s sosedi se super razumemo in smo uvidevni eden do drugega

5. vrt urejamo za hobi, da se brezplačno malo razgibamo in ne potrebujemo fitnesa, pa še lepo imamo


Tako da ja, avtorica posta se mi smiliš in želim ti, da se nekoč rešiš tega kausa v bloku in si ustvariš bolj mirno življenje v hiši, ker to je res privilegij, če lahko zaživiš umirjeno in srečno v svoji hiški.
Default avatar

ma tko je to

Blokarji zvoka ne slišijo. To sm opazu pr punci, ki se je že vse življenje v blku. Ko začne kdo nabijata glasbo gre men pritisk do 200 ona pa baje niti ne šli če jo ne opozorim pa čeprav se po mojih občutenjih že skoraj šajba trese :P jaz zase vem, da nisem za v blok in ob prvi priliki grem v bajto! jebeš blok in te pofukane sosede, sploh zornje, k hodjo k sloni, kurci pofukani nesposobni!!!