Starševski čvek

Kakšna je ženstvena ženska?

Default avatar
Se mi zdi, da nisem kaj preveč ženstvena.
Kaj je tisto, kar dela žensko ženstveno oz. kaj je tisto, kar moške odbija in rečejo ta pa ni ženstvena.
Default avatar
Če vohaš svoje prdce potem si ženstvena.
Default avatar
Taprava ženska mora imeti obilnejšo rit in velike joške.
Default avatar
Možakar je napisal/a:
Debela ženska je ženstvena?
Večina moških ima raje suhe, vitke ženske.
Default avatar
rada bi bila je napisal/a:
Obilnejša rit me pomeni debelost.
Nires. Večina moških ima raje žensko z oblinami. Tisti, ki hoče kumarne ženske, tisto sploh ni noben moški.
Default avatar
Če začnemo kar pri oblačilih. Mojega vem da odbijajo trenirke, ki jih nosim za doma in pa razne športne hlače s širokimi hlačnicami.
Okrog tega imava stalne debate, ker jaz enostavno ne morem nositi ozkih hlač in krajših kril, ker sem majhna s kakimi 10 kg preveč. Se občasno oblečem tako, ampak počutje je odvisno od splošnega počutja - se mi zgodi da grem v službo v petkah in krajšem krilu in nazadnje me je sram po službi iti v trgovino taka... Se zavedam, da je to samo v moji glavi...
Tako da, moraš se počutiti ženstveno, da se lahko oblečeš in urediš ženstveno in potem to gotovo izgleda ženstveno.
Meni osebno je ne-ženstveno imeti kratke lase, če nisi ravno lepotica.
Default avatar
nirkatre je napisal/a:

Meni so pa rekli, da sem z dolgimi lasmi še bolj grda kot s kratkimi, zato nosim kratke :(.
Torej je bistvo predvsem v stilu oblačenja?
Kaj pa obnašanje?
Default avatar
evo.. zadnjič sem šla na zmenek z enim fantom.. s katerim se sicer že nekaj časa poznava.. in sem hotela biti seksi in sem si dala nase ene seksi kavbojke in oprijeto majčko.. Ok, imam kakšnih 10 kg preveč. .ampak sama sebi sem se zdela full lepa. In mi tip reče, da sem mu lepša v krilu oziroma v trenirki, ker kavbojke še bolj povdarijo moje "napake" oziroma malo večjo rit. :)
Default avatar
le kdo bi razumel moške je napisal/a:
Hm, večina moških, ki jih jaz poznam, gleda za suhicami. Suhice pa nimajo velikih riti in prsi. So pa očitno tudi izjeme tule gor :).
Jaz imam na žalost preveč kg in s tem preveliko rit :(.
Default avatar
le kdo bi razumel moške je napisal/a:
Po moje drži. Jaz se najbolj debelo počutim v kavbojkah in tudi dejansko je tako.
V črnem oprijetem krilu in petah in črni trenirki oprijeti okol riti definitivno bolje izgledam. Ampak to mislim tako trenirko iz gladkega materiala ki lepo pade, brez kakih žepov. Hlačnice enako široke ali spodaj malce širše, da lepo pade čez športne copate. Kako se sploh taki trenirki reče? Se mi zdi da sem zasledila, da so to "hlače za jogo" ?
Default avatar
Aha, našla, to so menda jazz hlače, za jogo in pilates... :-( A se v tem spodobi potem hodit okoli? Jaz jih stalno nosim vsepovsod :-(
Default avatar
uglajenost,prefinjenost,čari...je to to?

Tole kar je gor( kao da debele niso ženstvene, oz.da je fizična oblika žensk premosorazmerna moški pozornosti ) je bulšit.
Vsaka ženska je lahko dama.Pravi kroji,udobna oblačila,prijetna pričeska in nevsiljiv makeup( tudi za "debeluške").
Pravzaprav se (prava)ženstvenost skriva v vsaki ženski.
Ženska nosi in rodi otroka, ženska je mati, zraven dela kariero in lahko bolje služi kot njena druga polovica.To je lahko ena izmed možnih razlag ženstvenosti.

Taka ali drugačna- to je ženska.
Default avatar
Ženstvena si ali pa nisi. To je v tebi, prirojeno. Nima veze s kilažo, z obleko, frizuro, makeupom.
Default avatar
rada bi bila je napisal/a:
Punca, nikoli, ampak resnično NIKOLI se ne oziraj na druge, ko bo šlo za tvoje počutje, tvoje želje, tvoje življenje! OK? Kaj pa se to pravi, nekomu reči, da je grd. Haloooo?????

Lase, frizuro imej takšno, da se boš TI z njo dobro počutila. In potem boš delovala samozavestno in boš ženstvena. :-)
Default avatar
Zame je ženstvena ženska urejena, umirjena in nenarjena. S tem mislim to, da vidim ženstvenost tudi v casual oblačilih, če ji ta oblačila stojijo lepo, ker enostavno so ženske postave take, ki so bolj za klasične kostime ali pa drugačne, ki so bolj za korenčkaste hlače in take, ki jim izrazito pašejo krilca na A in kakšna luštna romantična srajčka, čez pa jopica.
Za sebe vem, da lahko oblečem obleko za 500 eurov, pa bo na meni stala da gorje, medtem ko naprimer moji prijateljici, ki je manjše postave in dostikrat dobi kakšne XS jopice, srajčke ipd za malo denarja na razprodajah, celo v košarah brska, pa si obleče in pride iz garderobe uštimana tako, da jo je veselje pogledat.
Ženstvenost je tudi v kretnjah. Ko gledam sodelavko kako hodi kot nekakšen gestapovec, se vedno vprašam kako se počuti njen mož, ko tako koraka in maha s tistimi rokami. To ni ženstveno. Prav tako ni ženstveno glasno govorjenje in želja preglasiti vse in vsakogar, naravnost odurne pa so te glasne s seksističnimi opazkami in namigovanjem ko vidijo kumarico ali banano...
Default avatar
Tudi moški imajo različne okuse in ne moremo posploševati. Mogoče je res kakšen več nor na suhice (že zaradi "mode") večini pa paše normalen stas - torej tudi kakšna kg več, ki je lepo razporejena.
Ženstvenost mislim da res izžareva iz ženske in ni toliko odvisno od oblek.
Default avatar
anoankice je napisal/a:
Anoankice, to si pa zelo lepo opisala. Sploh s ta zadnjim odstavkom se popolnoma strinjam.

Ob tem zapisu sem se takoj začela počutiti zelo ženstveno. :-)
Default avatar
Ja, zdaj sem se spomnila, meni je strašno odbijajoče preglasna ženska. Ki stalno govori, je najbolj glasna in najbolj pametna, mora biti povsod in vedno zraven in v osnovi hiperaktivna.
Poznam eno tako in mi je grozljiva. Ker je samozavestna da kar poka, se tudi oblači kot maškara, vse možne barve in kroje in tone barvastega doma narejenega nakita.
Mogoče narobe razmišljam, ker sem sama bolj umirjena in tiha, ampak meni je to odbijajoče.
Default avatar
Bi rabila kak tečaj ženstvenosti :(. Se mi zdi, da je več v obnašanju kot v videzu.
Default avatar
Kaj sploh msliš s pojmom ženstvenost? Da te drugi vidijo kot žensko, da te moški opazijo ali da te celo ženske opzijo.
Če izhajam iz sebe lahko rečem, da je vse odvisno od mojega počutja, mojega notranjega zadovoljstva, izžarevanja neke energije ... Lahko se oblečem športno ali elegantno, pa če se ob tem dobro počutim, imam za sabo dober dan, dober sex, neka pozitivna doživetja, ki me obogatijo, se potem počutim bolj samozavestno, polno in to se kaže navzven. In to tudi drugi vidijo in začutijo.
Lahko pa je ravno obratno.
Kot tudi pri moških.