Zelenjava mi je naravnost OGABNA!!!!
Mislim, da se motiš in se strinjam z Barco. V restavracijah (res da odvisno, katerih) težko najdeš užitno zelenjavno jed, ker je vse spajcano, postano in mlačno. Če jo še doma razkuhavaš do mrtvega, kot je delala mama in pred njo njena mama (in je bila doma vsem zelenjava fuj, le zakaj), potem res prideš do ugotovitve, da je zelenjava ogabna.
Sicer težko razumem tudi to: meso se vedno specificira – piščančje bedro, goveji zrezek, svinjska rebra… Zelenjava je pa vedno “zelenjava” in sem noter menda paše vse, od cvetače, razkuhane v džem (ki je seveda nihče ne bo jedel), do bučke na žaru in surove paprike.
Avtorica, kaj pa surova zelenjava? Na palčke narezano korenje, na primer? Pa solate nobene ne ješ?
Imam vrt in pridelujem vse sorte, za otroke in moža. In tudi domača zelenjava mi je ogabna.
Restavracije sme izpostavila zato, da veste, da mi ne boste rekli, da jo verjetno ne znam pripravit in naj poskusim profesionalno pripravljeno.
Niso me nikoli silili z zelenjavo.
Enostavno mi je ta hrana sluzasta in ogabnega okusa.
In zdaj se še sekiram, ker bom verjetno zbolela in umrla prej kot vi, ki jeste zelenjavo!
Sluzasta je zato, ker jo kuhaš na mrtvo. In pika. :-)))
Umrla boš pa takrat, ko bo čas, pa če ješ zelenjavo pa nekaj tretjega. A misliš, da če poješ 3 kile paradajza na dan, da te ne more zgazit kamion, ali kaj? :-)))[/quote]
Tudi če jo jem pri Kitajcih, ki jo na hitro popražijo v voku mi je sluzasta in nagravžna.
Sluzasta je zato, ker jo kuhaš na mrtvo. In pika. :-)))
Umrla boš pa takrat, ko bo čas, pa če ješ zelenjavo pa nekaj tretjega. A misliš, da če poješ 3 kile paradajza na dan, da te ne more zgazit kamion, ali kaj? :-)))[/quote]
Tudi če jo jem pri Kitajcih, ki jo na hitro popražijo v voku mi je sluzasta in nagravžna.[/quote]
Pol je pa ne jest, a ne.
Sluzasta je zato, ker jo kuhaš na mrtvo. In pika. :-)))
Umrla boš pa takrat, ko bo čas, pa če ješ zelenjavo pa nekaj tretjega. A misliš, da če poješ 3 kile paradajza na dan, da te ne more zgazit kamion, ali kaj? :-)))[/quote]
Tudi če jo jem pri Kitajcih, ki jo na hitro popražijo v voku mi je sluzasta in nagravžna.[/quote]
Poskusi svežo.
Praviloma se zelenjava je na hitro pokuhana, tako da je še hrustljava. Sicer pa se je presna: solata, paradižnik, paprika, korenje, zeljna solata, kislo zelje, itd. itd. Če je lepo začinjena, ni boljšega.
Vsekakor pa prekuhana, pretlačena, smrdljiva zelenjava res ni užitna. Zato preberi dobre recepte, po katerih se pripravlja sveža zelenjava pa se jo boš navadila in jo z veseljem jedla.
trdi tja v svoje bučke – jaz jo pa povsem razumem. Tudi meni je ta norija okoli tega perja hecna. Določenih stvari ne bi dala v usta, pa če mi jih pozlatite – bučke so že ena taka zadeva, tudi korenje, cvetača, brokoli, šparglji…brrr, me kar strese. In zakaj bi se potem silila s tem? Če ti ne potegne, kuhana, pečena ali surova, se pač ne sili. In, kot praviš, umrla boš tako ali tako.))))
Če ti ne paše zelenjava, je ne jej.
Jej pa nonstop sadje, meso, sladkarije, konzerve, salame, sire, pašto, polento, riž, pico ipd.
Ja, ni kaj, ljudje smo različni. Pri nas doma so pa vsak dan razne mineštre, gore solate, radiča, krompir, ipd. Ja, tudi meso jemo. Se mi zdi pa grozno, če je en član v družini “problematičen”, ker potem se mi zdi, da nimam kaj kuhati. Mi jemo vsi vse in sem kljub vsemu v dilemi, kaj naj sploh skuham. Še tako se mi zdi, da se ponavljam in kuham eno in isto.