Forum.Over.Net

Starševski čvek

Mračnjaška mati ?

Default avatar

Desa Mucek

Ne spomnim se prav dobro, ampak že kar nekaj časa nazaj, sem v parih časopisih prebirala neke definicije o zavoženih Slovenkah in Slovencih.
Med drugimi krivci so bili za neuspeh in razočaranja otrok, krive MRAČNJAŠKE MATERE ?
Morda med vami katera ali kateri ve, kakšna oseba naj bi bila to. Mračnjaška ?
Default avatar

mračnjaška mati

Desa Mucek je napisal/a:
je poplna mona
Default avatar

ne vem...

Stroga, zahtevna, ki ves čas hoče več in več. Pravzaprav počne tisto, kar bi moral početi oče.
Takšna mora biti, ker očetov ni, skrijejo se v mišje luknje in nočejo vzgajat.
Moški so na žalost krivi, da mati, ki bi morala biti nežna in ljubezniva, prevzame njihovo vlogo.
To je potem mračnjaška mati.
Default avatar

jaz tud ne

Ugibam.
Da leta okoli s cunjo v roki, skrbi za vse fizične zadeve, razen za vzgojo, je zaradi te vloge, v katero se je sama vrgla, zatežena in zagrenjena in se smili sama sebi in se mora smilit tudi vsem ostalim, drugače naredi halo.

Kje je zdaj un, ki ves čas Ruglja oponaša, da bi nam razložil?
Default avatar

mračnjaška mati

jaz tud ne je napisal/a:
z gospo mati kako pruko greje ;)
Default avatar

Desa Mucek

Mračnjaška mati :

" Z gospo mati kako pruko greje. ; ) "Desa Mucek: " Ne razumem, kaj je to pruka ? "
Default avatar

mama003

Mračnjaška mati je po mojem ženska, ki hoče biti popolna na vseh področjih: v službi, doma, super žena, super gospodinja, hoče imeti vse urejeno v nulo, hoče imeti super otroke, je preveč natančna, redoljubna, skratka, hoče imeti vse pod kontrolo.
Ker se vsega ne da, tudi, če se še tako trudiš, potem si mračnjaška mati. Popolnosti ni, ker nihče ne zmore biti popoln na vseh področjih. Od otrok zahtevajo preveč in potem tudi pri vzgoji spodleti. Mračnjaška mati postane potem še bolj zagrenjena, črnogleda in obupana. Velikokrat še od moža ne dobi podpore, je za vse sama, ali pa moža sploh ni.
Ja, tako je življenje.
Default avatar

opalla

Ma kaj opisujete, ljudje božji?

Ena opisuje gospodovalno mater, druga obsedeno s čistočo, tretja pa perfekcionistko. Kaj ima to veze z mračnjaštvom? Niti to ni zagrenjenost, kot si eni predstavljate.

Iz SSKJ:

mračnjáštvo -a s (ȃ) ekspr. miselnost, ki nasprotuje svobodi, napredku, kritičnemu mišljenju:

Torej mati, ki zatira otroke, ki so bolj svobodomiselni in napredni, nagnjena k nazadnjaštvu.

Po moje je to psovka tistih, ki zagovarjajo permisivno vzgojo. Zanje so matere, ki otrokom ne pustijo grdega obnašanja in jim postavljajo meje - mračnjaške matere.
Default avatar

" cankarjanska mati ", izraz v psihologiji

Gre se za takoimenovano " cankarjansko mater "; ki se pred otroci dela žrtev in ne vem kaj, zato se sinovi ( slovenci ) nanjo psihopatsko navežejo.
Default avatar

butl babji

[quote="" cankarjanska mati ", izraz v psihologiji"]Gre se za takoimenovano " cankarjansko mater "; ki se pred otroci dela žrtev in ne vem kaj, zato se sinovi ( slovenci ) nanjo psihopatsko navežejo.[/quote]

Kako moreš bit tok butasta?? Dej nam razloži?!!!!

Pa v okence [avtor] napiš največ sedem črk! Primer; M A T I L D A

Jasno??
Default avatar

slovenceljstan

Cankarjanska mati je izraz ki se uporablja v psihologiji in označuje slovensko posesivno mater ki sina prilepi nase, da postane nesposoben imet lastno ženo nekje in otroke.
Default avatar

jaooooooo

slovenceljstan je napisal/a:
A ste danes na MON-u sami nepismeni mogoče? Je bilo vprašanje kaj je Cankarjanska mati?
Default avatar

posesivna mater ki v sinu išče moža

" cankarjanska mati " je psihoanalitičen izraz, BERI ČLANKE, budala, pa ti bo jasno
Default avatar

summerr

Po moje gre za zatiranje otroka in njegovih resničnih želja. Ponavadi so to dominantne mame, ki otroku ne pustijo dihati in odločajo o vsemu, tudi o stvareh o katerih se zna otrok že sam odločati. Spodbujajo, da je otrok nesamostojen zato, da bodo imele večji vpliv v njegovem življenju. Tiste, ki pa še načrtno ne pustijo, da se njihov sin odseli in načrtno odženejo vsako njegovo spremljevalko, ker ni dovolj dobra so pa sploh ta prave mračnjaške posesivne matere.
Je pa v Sloveniji še vedno preveč prisotna misel, da smo matere kakršnekoli že smo krive prav za vse.
Default avatar

mjćđ

summerr je napisal/a:
In taki starši so potem, ko otroci pridejo v 30,40 leta tako razočarani nad njimi, da jih še naprej zbadajo in kritizirajo, da so nule. Zato pa je Slovenija ena izmed prvih držav na svetu, kjer družine živijo skupaj generacijsko ampak so uničujoče same do sebe. Ne zavedajo se pa, starši, da so s svojo mračnjaško vzgojo sami pripomogli, da je tako malo Slovencev uspešnih in da svoje želje ne znajo uspešno peljati naprej. Ker povprečen Slovenec nima žalja, nima ambicij nič nima. Ker jih starši od malih nog naprej zatirajo pri željah pri vsem. Žalostno. Žalostno. Slovenija bi morala dobiti človeka, ki bo naredil črto in vzgojo, ki jo zdaj furajo starši in so jo in jo še odločno prepovedati, ker je taka vzgoja vrsta zločina. Saj vem, da starši niso krivi, ker so dobili enako vzgojo od svojih staršev zato pa pravim prekiniti to uničujočo vzgojo in miselnost, da mora bit 2,3 letni otrok podaljšek želja svojih staršev. Otrok mora biti samostojna osebnost. Ne osebnost staršev. V Sloveniij se redko kdaj sreča človeka, ki živi svoje sanje, želje. In da je uspešen in moralen.
Default avatar

kr ena m

to je tista mati, ki v življenju ni doživela nič lepega, najsi bo po lastni ali tuji krivdi in tega tudi svojim otrokom ne privošči.