Starševski čvek

Zakaj delodajalci skrivate delovna mesta, ki baje obstajajo?

Default avatar
Glede na to, da je na tem forumu popularno širiti teorije, da so brezposelni lenuhi, ki nočejo delati in da bodo sposobni vedno imeli službo in podobno, bi mene zanimalo, zakaj delodajalci oz. podjetja tako skrivnostno skrivajo okoli 100 tisoč delovnih mest. Ta delovna mesta morajo obstajati, samo tako je smiselna teorija o lenobi brezposelnih. Zakaj delodajalci razpisujete samo okoli 900 delovnih mest, druga pa tako ljubosumno skrivate?
Default avatar
Že nekaj časa delodajalcem in sicer od 1.1.2013 ni potrebno objavljati prostih delovnih mest na ZRSZ (to ne velja za JU in JS). Oni so dolžni javno objaviti razpis na ZRSZ.
Default avatar
S katere češnje si pa ti telebnil?
Default avatar
Tudi mene zanima, čemu te skrivalnice skritih delovnih mest, ravno tako me zanima, zakaj ko se npr na delovno mesto prijavi 200 kandidatov, imajo razgovore, vseeno ne izbere nobenega...da ima kadrovska služba kaj za delat ali v čem je "catch" ?
Default avatar
Jaz sprašujem nekaj drugega. Delodajalci kar naprej jamrajo, da imajo delo, da nimajo kadra, da brezposelni lenuharijo doma...Torej bi moralo biti v interesu delodajalcev, da objavljajo svoja skrivna prosta delovna mesta. V Sloveniji očitno obstaja preko 100 tisoč skritih prostih delovnih mest, za katere brezposelni ne vedo. zato se nanje tudi prijaviti ne morejo.
Default avatar
ZDR-1 je napisal/a:
Po mojih izkušnjah se vsaj polovica delodajalcev tega ne zaveda , ker še vedno vztrajno objavljajo delovna mesta za katere že imajo izbrane kandidate vnaprej. Tudi za brezposlene bi bilo bolje da vsaj takih delovnih mest ni objvaljenih, kerso samo izguba časa. Logično pa je da je bolje pošiljati ponudbe kot pisati prijave, ker je prvič manj konkurence, drugič pa lahko prehitiš razpis in si ti tisti s katerim bodo zapolnili novo delovno mesto.

Pa ja teorija je lažje izvedljiva od prakse;)
Default avatar
[center][/center]
Dorfy je napisal/a:
Tično tako. Sploh ne vedo, ker ne berejo zakonov in se s tem ne ukvarjajo. Vsekakor je pa bolje tako, da se objavljajo samo tista delovna mesta, kjer se išče kader.
Default avatar
realist... je napisal/a:
Del teh ''skritih'' delovnih mest se skriva v delu na črno, drugi del pa v študenstkem delu. Nobenemu pa se delodajalci ne bodo odpovedali, če za isto opravljeno delo plačajo veliko manj.
Default avatar
Ker se danes zaposluje samo še po vezah in poznanstvih. Poglej katerokoli firmo v Sloveniji, ki še zaposluje. Kdo je tam zaposlen? Nekaj predhodno zaposlenih, za njimi pa samo sinovi, hčerke, nečaki itd. Cele familije v isti firmi. Potem pa socialna bomba, ko firma propade.
Nič drugače ni v državni upravi, tam kjer še zaposlujejo. Vse razpise, ki so trajali max 3 dni, bi morali razveljavit, tako zapsolenim posameznikom pa dat odpoved. Se dogaja od začetka leta 2011. Cel kup folka zaposlili na strukturnih skladih, da bodo črpali EU denar za razne projekte. Zdaj že nekaj časa poslušamo, kako zelo "uspešni" so bili v tem! Ni čudon, ko pa zaposlujejo po vezah! In isto je tudi drugje, po raznih občinah, zdravstvenih domovih, vse veze in poznanstva! In noben jim nič nw more, nobena revizija ne zazna tega pojava kot PROBLEM ali zlorabo položaja!
Kaj delajo zasebne firme, mi je vseno. Sami nosijo dogovornost za to, če bodo prek vez zaposlili nesposoben kader. V državnih službah tega ne bi smelo bit! Pa se dogaja točno to, vse odkar se kao od začetka leta 2011 ne zapsoluje. Itak da se. Sorodnike in znance! Pa otroke od ljubic in drugih posameznkov od katerih ima kdo kakšno korist. Banana republika!
Default avatar
banana republika je napisal/a:
Se strinjam,najprej naredite tukaj red in se usajajte na naše preljube voditelje,ki že 20 let visijo na enih in istih stolčkih od njih pa nobenega efekta,le tratenja in kraje našega denarja
Naredite red tam, v raznih javnih ustanovah,ki nimajo svojega kapitala in ga ne ustvarjajo in vendar imajo redne plače.
Dovolj imam tega,ki vedno tukaj odpira teme in blati privatnike,daj prej počisti na raznih občinah,Javni sektor,ki živijo in se dela norca iz zasebnikov,ter delavcev.
Default avatar
Ja no, kateri delodajalec pa si želi izbirati med 800 poslanimi prijavami? Rajše vpraša znance in prijatelje, če koga poznajo, ki je primeren. Jaz vem, da bi tako naredila.