Forum.Over.Net

Starševski čvek

Bolj nevarna kot debelost

Default avatar

ne morem si pomagati...

Da ne bi napisala... To temo je ziher objavila ena zavaljena gospodinja, ki se s tem člankom tolaži in je vesela, da ima družbo tečne tašče, zanikrne snahe in varajočega moža, o katerih redno poroča na mon?
Default avatar

nbmzj

ne morem si pomagati... je napisal/a:
Saj od hrane sigurno ne umre ampak od stresa se tako baše, ker si noče priznati, da ji gresta tašča in mož na živce. In da je edina zmaga v njenem življenju ta, da pusti to življenje za sabo.
Default avatar

Robi...

Odpreti temo na SČ, pa je idealen način, kako doseči občutke "ljubljenosti".
Default avatar

ne morem si pomagati...

nbmzj je napisal/a:

Pa ne pozabi na zmago, ko je videla ta članek. Ali pa kakšnega, kjer piše, da moški raje vidijo zavaljene.
Default avatar

lenka2014

Ste tu gor vedno tako ozki? Komentirate, kdo je odprl temo in ne vsebine članka.

To kar navaja članek, ni za vsakogar. Enim ljudjem ustreza, da so čim več sami (gneča, hrup, kraval ipd dviga pritisk), so pa tudi drugi, ki ne zdržijo niti eno uro biti sami.
Je v vas več "mizantropa" ali manj? Se to stanje spreminja tekom starosti?
Default avatar

ne morem si pomagati...

lenka2014 je napisal/a:
Ti pa prebereš članek, pa še vedno ne veš o čem govoriš?

Osamljenost ni enako samoti. Tistim, ki paše samota, pač niso osamljeni.
Tisti, ki bi rad, pa ne more/sme v družbo, je osamljen.
Default avatar

lenka2014

ne morem si pomagati... je napisal/a:
Vem o čem govori, sem prebrala - številni imajo v sebi stereotip, da če je nekdo veliko sam, da je avtomatično osamljen (pa ni), na tem temelji moj post.
Default avatar

Neon_Cube

Robi... je napisal/a:
To velja za redno in njej podobne fuknice
Default avatar

ne morem si pomagati...

lenka2014 je napisal/a:

Pa o tem ti tudi govorim! Če ima debeluh družbo, bo drugi debeluh brez družbe umrl hitreje? Mislim, tako kaže naslov članka. Brala ga pa nisem, ker skuri možgane ob prebranih bedarijah. Raje sem sama, kot v družbi z i*dioti.
Default avatar

za crknit tale članek

Osamljenost je bolj nevarna samo zato, ker osamljeni posamezniki sedijo doma in se bašejo s hrano. Kakšne bedarije, no...
Default avatar

Sam-sam

O, ljudje naivni in tupi glupi ko točak. Jaz se ful režim, saj sem moški, saj je razvidno iz mojega nicka. Ja, sem sam, pa ne osamljen. To je ogromna razlika. In javljate se taki, ki pojma nimate, enio ste pa res omejeni in sto let za luno.
Default avatar

Robi...

Neon_Cube je napisal/a:
Temo je odprl moški. :)
Default avatar

Lep dan!

Osamljenost je veliko bolj uničujoča kakor težka bolezen. Osamljenost ubija počasi, a gotovo. Lahko da ne uniči telesa, dušo pa gotovo.
Default avatar

Neon_Cube

Robi... je napisal/a:
A si siguren? =)
Default avatar

Opazim

Bom povedala samo svoja opažanja, glede na to, da sem v skupini 50+.
Torej, vidim, da imajo največ zdravstvenih težav med mojimi znanci ravno ljudje, ki so predebeli. Zanimivo se mi zdi, da jih nimajo kadilci, ko se tako govori. Tu nimam v mislih debelih kadilcev.
Pa lahko omenim težave od ožilja, sladkorne, srca, kamnov, žolča itd ampak res gre samo za debele, vitki so še vedno zdravi.
Ta debeli so tudi dosti bolj brezvoljni, depresivni, nič se jim ne da.
Je pa res, da se to začne poznati šele tam po 45 letu, pa takrat se še bolj zredijo, pa je tudi to mogoče še dodaten razlog.
Tako, da če bi izbirala, bi bila raje vitka kadilka, kot debela nekadilka, se mi zdi, da jo bolje odnesejo. Seveda pa je vitka nekadilka najboljša izbira.
Default avatar

preberi članek

Opazim je napisal/a:
In kaj ima to veze s člankom, ki ga sploh nisi prebrala?
Default avatar

Opazim

preberi članek je napisal/a:
Bom povedala samo svoja opažanja. Ni dovolj jasno?
Glede samskosti bom pa rekla tole, da tisti, ki jih poznam in so samski, so debeli ali pa zapiti oz. oboje. Tako, da sama samskost verjetno glih ne ubija, ubijajo posledice samskosti.
Default avatar

preberi članek

Opazim je napisal/a:
Ampak, saj ni problem v samskosti. Problem je osamljenost. In tu je ogromna razlika, ki jo kot vidim ti ne ločiš. Pa to nima nobne veze s samo težo. V članku je samo navedena primerjava z debelostjo. Seveda je prekomerna teža lahko (in ponavadi tudi je) odraz velike notranje praznine, nezadovoljstva s samim seboj in osamljenostjo. Zato se oseba kompulzivno prenajeda, da zatre svoja boleča čustva. To je začaran krog. Hrana ji služi kot tolažba. Še zdaleč pa ne velja enačiti debelost z osamljenostjo, ker v večini primerov ne drži. Osamljeni ljudje še zdaleč od tega, da so debeli. Nekateri so celo izredno privlačni. Osamljenost je bolezen vedenja, ki usmerja naše vedenje stran od preživetja, nikakor pa nas ne bi mogla tako zagrabiti, če del našega vedenja ne bil bil že prej samouničevalen.
Upam, da ti je sedaj malo bolj jasna razlika.
Default avatar

jaz vem

Temo je odprla Redna, izdala se je s slogom pisanja.