Forum.Over.Net

Starševski čvek

avtomobili vaših otrok, ko imajo že vozniški izpit., (kakšen avto)...

Default avatar

avto.

Ali imajo vaše hčerke oz sinovi že izpite za avto, pa koliko so stari, kakšen avto vozijo, ali so ga kupili sami, ali so ga starši, ker ko vidiš kje ne cesti imajo mladinci res dobre avtomobile, audije, bmw, vw, vglavnem same dobre avte
ali jih prislužijo z lastnim denarjem, ali so od staršev avtomobili ali ga mu kupijo starši.
Default avatar

tinatana

Čudno da še nisi vprašal kakšne gate nosijo?Vejetno so jim že starši kupili,sicer pa od kod drugod.Razen če so zadeli na lotu ali kaj jerbali,drugače ne gre.Jaz sem obema kupila avte že pri 18 letih ,ker sem imela to možnost .Nista pa divjale po cesti in afne guncale tako kot nekateri mulci.Če bi pa imela sina pa vprašanje kaj bi bilo,saj fantom se rado sfuzla in pritiskajo na gas.Drugače pa res ne vem kako si lahko kdo pri teh letih kupi avto.
Default avatar

STROKOVNI NASVET

Ko se vaš 'otrok' prigrebe do vozniškega izpita - jim to v 75% skeširate starši. Stari so okoli 20 let.

Vsaj pol leta se z njimi vozite v trgovino, na izlet, na banko..! On vozi, vi ste sopotnik!

Pri hiši imate vsaj dva avtomobila. Vedno mu posodite najboljšega! Izpadel bo frajer in pazil bo na njega bolj kot na maminega cliota!! Kamorkoli greste, naj vozi on!

Po enem letu mu posodite avto, izključno za to, da gre urejat nujne stvari - izpit na faksu ipd. Točno se dogovorite, do kdaj bo doma!

Ves čas naj sam špara za svoj avto¨! Itak ga danes kupiš za 300 €! Naj kupi nekaj 'fensy' z vašo pomočjo!
Tako naj bi izgledal vpeljan šofer! Če komu to (od staršev) uspe......... - klobuk dol!
Default avatar

tinatana

No moje so se vozile same,pa v copatih ravno niso hodile v njega,ker avto je prevozno sredstvo ne pa stvar za frajerišenje.Res pa je to stopilo v glavo njihovim mulcem.Eni pač znajo cenit drugi ne.Niso vsi otroci isti in tudi starši ne.
Default avatar

xvbxv

Ko sem sama pred 15 leti naredila izpit sem še isti dan celo družino peljala na izlet. S sestro sva si avto delili. Kupili so nama ga starši, res pa je da je bil to precej star vendar relativno varen avto. Takoj naslednji šolski dan sem se vsedla vanj in odpeljala v šolo. Nikoli me starši niso omejevali in tudi jaz ne bom svojih otrok. Nikoli jih ni skrbelo z a pločevino ampak za naju s sestro.
Avto je zato da služi nam in ne mi njemu.

Poznam pa primer ko sta sestri hodili na štop žurat ker so starši imeli raje avto v garaži parkiran....
Default avatar

tinatana

Tocčno tako eni starši se grebejo kot da bodo v grob kaj odnesli.Potem pa se čudijo kakšni so otroci.
Default avatar

STROKOVNI NASVET

tinatana je napisal/a:
Si prebrala moj nasvet? Si dojela?

Koliko si stara? Si trezna? Si upaš trdit, da je tvoja napisana izjava tako pametna, da jo je potrebno obelodanit? Upaš to gobcat po drugih forumih?
Default avatar

tinatana

Malo več kulture pa bo kar se pa tiče treznosti-ne pijem.Pa kaj mislite da je vsa mladina defektna ali kaj.?Jaz opažam da se starejšim bolj meša na cesti pa še pod vplivom alkohola vozijo več kot mladi.Vsak starš pozna svojega otroka ali mu je za zaupat prevozno sredstvo ali ne.Pa kaj mislite da je res vsa mladina na psu ali kaj?Poznam dosti mladih ki imajo več možganov v glavi kot njihovi starši.Ali mislite da če mu daš avto da bo znorel?Znori tisti ki je na ketni na koncu pa jo utrga.
Default avatar

nimata svojega

Oba sta naredila vozniškega ko sta bila stara 18 let. Še vedno se oba vozita z družinskim avtom. Tistim, ki je pač doma.

Je pa res, da smo v Ljubljani, da smo 4 in imamo samo dva avta, pa 4 vozniki. Jaz hodim v služo peš, sin ima faks pred nosom, hči se vozi s kolesom do faksa, mož pa ponavadi z avtom.
Default avatar

slovenc

Ja najbolje, ko naredijo izpit jih avto že čaka pred vrati.Fajn je, če greste z mlajšim kakšen krog, da vidite kako vozi, pa ne na AC, ker tam se ne pokažejo odlike, ampak kakšen manjši prelaz, ovinkasta cesta,.... In tam vidi kakšen voznik je, se ob tem kaj naučite in imate lahko tudi izlet. Najslabše pa je, če dobi močan avto 2.0, nima pa pojma, kako se to vozi. Uglavnem veliko staršev misli, saj moj pa ne divja, oz. moj pa ni tak.
Default avatar

tren utno

nimata svojega je napisal/a:
Samo? V Ljubljani, kjer je vendar vse pri roki?
Default avatar

matt_14

slovenc je napisal/a:
Zakaj ne 2.0? Sestra je glih naredila izpit pa vozi 2.0 TDI jaz vozim Vectro 2.0 dizel, prvi je bil 1.8 bencinar.
Default avatar

melisssa

Jaz izpit naredila pri 20ih letih. Starši so mi že za izpit dali vsega skupaj cca 10% vse ostalo sem plačala sama pa fant mi je še nekaj dal. Avta mi tudi niso kupili. Za zavarovanje mi tudi niso dali. Avto mi je tudi fant dal enega starega pa zmatranega, ki je po pol leta šel na odpad. Sošolki so starši plačali cel izpit ter ji kupili nov avto za 10.000€. Marsikdo si je pa sam kupil enega za 500€. Kje pa sploh piše, da morajo starši otroku kupiti nov avto?
Default avatar

minirožica

Naredila izpit pri 18, se potem vozila z maminim samo nujne zadeve, pri 23 sem se zaposlila in kupila avto za 2000€. Ni pa avto bil nič posebnega, mašina 1.1, imam ga še sedaj in mi odlično služi.
Default avatar

slovenc

matt_14 je napisal/a:

Le zakaj?? Tudi sam sem še mlad, vozim v službi vse vrste avtomobilov, se vozim tudi z kolegi,ki so jim starši kupili avto, in pač ne obladajo tako močne zveri, nimajo občutka. Mogoče zate ne, ampak nekateri pa komaj čakajo, da jim starši kupijo močan avtomobil in da divjajo, ampak ko pride do kakšne nepredvidene situacije neznajo odreagirat, ker je premočna mašina in nimajo občutka, ne za volan, ne za avto, kako bo odreagiral. Nekateri so bili 20let sopotniki pri starših, ki jih vožnja ni zanimala niti malo in potem po cca30h v avtošoli, mislijo, da če imajo sedaj močan in varen avto, pa znajo vse, ampak temu še zdaleč ni tako.
Default avatar

vožnja.

koliko je za vas že močan avto, koliko je to npr če ima 105KM 1.9 motor, a je to že močan avto, dost.
Default avatar

matt_14

Hja tukaj je potem odvisno od vzgoje. Saj ni potrebno vseh konjev uporabljat.
Primer, verjemi da zna biti zelo naporno in moteče vožnja 2-3km v hrib v 1. prestavi. Poleg tega imajo malo močnejši avtomobili ponavadi že malo več serijske opreme. Misliš, da bo znal začetnik po zasneženem klancu brez ABS, ESP pravilno zavirati in speljati ovinek? Misliš, da je za začetnika bolj varno prehitevati v enem avtu z 40-45 konji ali z 100 več? Da zna pravilno oceniti hitrost nasproti vozečega....

Jaz pravim, da vse je v glavi. Ne predstavljam si, da bi se mogu včasih vozit 400km dnevno z eno čebelico, ki ima pri 130km/h 4000 obratov.
Default avatar

slovenc

Lej ni važna moč avtomobila, če nezna precenit razdalje in hitrosti se približajočega vozila, naj rajši ne prehiteva nikogar, tudi ostalih elektronskih pomagal, če nezna uporabljat mu nepridejo nič prav, en mu more pokazat, ponavadi v avtošoli zveš res samo osnovno vožnjo avtomobila, in če ti nekdo ne pokaže potem oz. pove, kako vozit ovinke, se spuščat po ledenem klancu dol, vozit hitro in pravilno skozi ovinke. Saj ne rečem veliko se jih pripelje na cilj brez problemov samo kakšna je pa ta vožnja za druge sopotnike in ostale udeležence je pa drugo vprašanje. Pa sigurno imaš kakšenga frenda, ki misli da zna vozit, ubistvu, pa je vožnja ko si kot sopotnik katastrofalna.
Default avatar

tinatana

Mislim da je tu bolj prisotna škodoželjnost kot kaj drugega.