Forum.Over.Net

Gradimo, opremljamo in urejamo dom

Odgovarjajo: Alenka Tomori, univ.dipl.inž.arh • Andrej Strgar, krajinski arhitekt • Luka Tomori, univ. dipl. inž. arh

Kako pristopiti h gradnji, adaptaciji stanovanja, hiše ali poslovnega prostora, kako izberete arhitekta, kaj od njega lahko pričakujete, o urejanju dokumentov, pridobivanju raznoraznih soglasij, vse o prispevkih, o dobrih slabih materialih in še veliko več.

Alenka Tomori , univ.dipl.inž.arh

AlenkaTomori

Andrej Strgar , krajinski arhitekt

AndrejStrgar

Je ljubitelj lepega. Posebno skladno urejeno bivalno okolje ga navdaja z navdušenjem. Zaveda se, da ljudje lepoto ne ustvarjamo naključno. Zato poskuša svoje znanje in izkušnje prenesti tudi drugim. Po poklicu je krajinski arhitekt. Od očeta je leta 1991 prevzel podjetje, ki ga je ustanovil že davnega leta 1968. Ukvarja se z ureditvami vrtov in parkov. Tako povezuje oblikovalska znanja s praktičnimi izkušnjami že več kot 25 let. Je član različnih strokovnih in poslovnih združenj, en mandat bil tudi predsednik Društva krajinskih arhitektov Slovenije. Znanje in izkušnje deli preko strokovnih in poljudnih člankih v različnih revijah, je reden gost na radiu in televiziji v oddajah, ki se dotikajo oblikovanja odprtega prostora, ima pa tudi licenco Zbornice za okolje in prostor za projektiranje in nadzor na področju urbanizma in krajinske arhitekture. Kot zapriseženi sodni izvedenec in cenilec kmetijske stroke pomaga sodnikom pri razreševanju vprašanj povezanih s hortikulturo. Sicer pa rad poje (v zboru), pozimi smuča (najraje po svežem snegu), poleti surfa (bolj piha, bolj leti), skače s padalom (prosti pad) in bere. Je srečno poročen in ima tri odrasle otroke.

Luka Tomori , univ. dipl. inž. arh

LukaTomori

cena PVC okna

Default avatar

tologija

Prosim za vaša mnenja in sicer glede cene okna in vhodnih vrat. Namreč včeraj sem dobila predračun znanega ponudnika PVC oken za naša okna in vhodna vrata za hišo. Cena enega okna je prišla 373 eur, kar se mi zdi kar veliko. Gre za dvokrilno okno, velikost 140*108 cm, 3 slojna zasteklitev (debelina stekla 4mm), Trocal- profil, "...okvirji in krila so iz več komornih profilov ter ojačani s pocinkanimi jeklenimi ojačitvami..."; okovje proizvajallca G-U,
v okovju vstavljen privzdigovalec krila;
varnostna pololiva Secustic;
znotraj bela, zunaj v barvi zlatega hrasta.

Medtem ko cena aluminijaste rolete- podometna + komarnik se mi zdi sprejemljiva= 176 eur.

Klasična vhodna PVC vrata pa so prišla 1193 eur (široki profil 88mm, debelina polnila 36mm, varnostno okovje secury automatic, 3x zapah, zunaj kljuka, znotra bučka, v barvi zlatega hrasta.

Hvala za mnenja.
Default avatar

majkeljanuar

hm, za roleto se ti zdi cena ok za okno pa ne, pa čeprav je le 200 € dražje? Ne vem, meni se zdi vse čist sprejemljivo, saj okna niso ravno navadna. Če vzameš eno krilo, te bo zagotovo prišlo ceneje, Lej, zraven želiš še varnost, če pa vzameš okno, ki ti varnosti ne bo nudilo, bo pa ceneje, aja, pa še na lepoto ne smeš gledat. Mogoče dobiš zato kje cenejšo opcijo, ampak le v primeru, da za varnost ne bodo skrbeli.
Default avatar

born2bewajld

Jaz sem kvalitetna in precej ugodna okna dobil pri roletarstvu bayer http://www.roletarstvo-bayer.si/okna/, zdaj jih uporabljam že dobro leto in zaenkrat nimam nobenih pripomb.Nekaj so mi zašuštrali le obrtniki pri vgradnji, vendar smo napako odpravili.
Default avatar

Matej123

Kar se tiče cene oken ne vem ravno, vhodna vrata lesena pridejo 1180 eur z davkom. Nam so jih delali mizarstvo oblak. Če imaš bolj specifične želje po trdih lesovih je pa dražje. Mi smo vzeli smreko in je vrhunsko tesnenje, preveri ponudbo saj te nič ne stane.