Forum.Over.Net

Starševski čvek

Antony Bordan žaljiv do Slovenije!!!!

Default avatar

na 24 kitcen

Glihkar sem gledala na TV tega moškega, ki potuje po svetu in probava hrano je bil na obisku na Dunaju in je naštel vse sosednje države od Avstrije RAZEN SLOVENIJE!!!!

Kaj Slovenija za njega ne obstaja?????

To me je zelo raskurilo saj jaz plačujem kabelsko TV in ta program in se mi zdi zamalo, da na programu kateri se predvaja v Sloveniji za njih Slovenija ne obstaja!!!!!

Mi pomagate kam lahko pošljem pritožbo?

Da ne govorim o tem, da so pred kamero zaklali kozo in ji vlekli ven čreva in vse ostalo. In njemu se je to zdelo fino. Za bruhat!!!! Sredi dneva pa brez opozorila, da ni primerno za otroke!!!!
Default avatar

2711

Kaj se sekiraš, ta epizoda te oddaje je že stara. Tudi mene je takrat, ko sem jo videla, malo "pogrelo", ker je izpustil Slovenijo kot mejašico Avstrije - pa kaj? To ni čisto nič važno. Glavno je, da (za enkrat še!) mi vemo, da obstajamo. In če se bomo sami spoštovali in kljub težavam ljubili svojo domovino, nas bodo tudi drugi poznali. Samo skup moramo držati in se imeti radi med seboj.
LP
Default avatar

ah še huje je.

ah, še huje je.
jedel je kranjsko s sirom in jo poimenoval gnojna palčka.. (pus stick)
Default avatar

Kensington

Saj se marsikdo drug ne ve za Slovenijo. Ko slisijo Slovenija jim avtomatsko usta vlece na Slovakia aaaha...

Za Slovenijo vedo samo redki izbranci, ki so bili dobri v zemljepisu, saj zal ni prepoznavnosti. Ce bi imeli kaksno posebnost (npr. hrano), ki bi jo trzili kot slovensko pa jih pac ne...
Default avatar

aaaah, pliiiiiz

Rudolph je pa pekel potico in hvalil lepote Slovenije in Slovence. Ne se sekirat, dragica ;-)
Default avatar

pOtiKa

aaaah, pliiiiiz je napisal/a:
Če že navajaš, je pekel pOtiKo (s poudarkom na O in s K-jem), kar mu ni ravno v čast. Bi se vsaj pozanimal, kako se slaščici reče pravilno, ne?
Drugače pa sta vseeno carja, tako rudi kot Tonček.
Default avatar

stercus tauri

na 24 kitcen je napisal/a:
1. Ti ne znaš njegovega imena napisat, on ignorira tvojo državo, pa sta si bot.
2. Za tvoje otroke je skrajni cajt, da izvedo, da meso ne raste v supermarketu, in da je treba kozo zaklati, preden ji ven vlečejo čreva. Ali pa mogoče pri vas jeste žive živali?
Default avatar

Kensington

Sicer pa, ce bi malo bolj trzili bi bili lahko prepoznavni prav po Kranjski klobasi.

...
Kranjska klobasa is known as Kransky in Australia, to where it was introduced by post-war immigrants from Slovenia in the late 1940s and 1950s. The Kransky is very popular in Australia and New Zealand. The Waiters Club in Melbourne, Australia, is renowned worldwide forits wide range of Kransky dishes.

vir:
http://en.wikipedia.org/wiki/Kranjska_klobasa
Default avatar

jm,

Slovenci smo znani ozkemu krogu ljudi. Torej ljudje, ki se ukvarjajo z vinogradništvom, kmetijstvom, znanostjo....pač ti krogi se poznajo in točno vedno, kje je Slovenija.


Nismo pa prepoznavni za medije in potem niti za ljudi to pa sigurno. Naši državi je pa itak ta zadnja briga, da bi kaj naredila na tem področju in tržila.
Default avatar

aaaah, pliiiiiz

pOtiKa je napisal/a:
Tebi se pa da, dlakocepka, cccc
Default avatar

joj pa no

Me zanima, koliko Slovencev s prve pravilno postavi baltske države, ali pa skandinavske, da o razliki med Irsko in Severno Irsko niti ne začnem. Veste tudi, kako so razporejene razne Ukrajine, Belorusije, Gruzije?

Srednja in južna Amerika sta pa itak eno in isto ... Nehajte se že no smešiti. To, da nekdo ne ve za dvomilijonsko državo, res ni nič takšnega. Kje je New York, na vzhodu ali zahodu ZDA? Kaj pa Chicago in Washington?
Pa so večji od Slovenije.
Država oz. vlada bi se lahko raztrgala za našo promocijo, pa bi to zaleglo za točno par dni, potem bi pa spet utonili v pozabo. In zakaj že bi moral ves širni svet vedeti, kje je Slovenija? Bi potem vsi laže in bolje živeli? Bi bilo konec globalnega segrevanja?

Je pa res, da če nekdo našteva avstrijske sosede, da je rahlo grdo, če eno izpusti, ker navsezadnje ima Avstrija z nami precej dolgo mejo.
Default avatar

Ctrl

Glede na miselnost povprečnega slovenca me niti ne preseneča, da je država in njena kuhinja in podobno čisto neopazna. Pri taki miselnosti v stilu kaj boš hodil v tujino, tam ni ničesar zate, moraš ostati doma v rodni deželici ne bo ravno ogromno odziva in promocije niti prepoznavnosti zato naj vas ne čudi, če nas ljudje iz tujine ignorirajo ali ne poznajo ali omenjajo.
Default avatar

Kensington

joj pa no je napisal/a:
Ce ne bo razpoznavnosti ne bodo vedeli. Zdaj se pa odloci kaj zelis, ker v zacetku sporocila trdis eno na koncu pa drugo. Kje pa lezijo drzave oz. nasteta mesta pa vem in ni neka umetnost vedeti, ce le hoces...
Default avatar

Kensington

Ctrl je napisal/a:
Tocno tako, ker ravno v tujini se dela promocija in ne v medijih. Ampak saj kot drugi pravijo saj ni treba biti prepoznaven, da trzis svoje blagovne znamke in pridejo v drzavo vlagatelji...
Default avatar

pOtiKa

aaaah, pliiiiiz je napisal/a:
Ravno toliko, kot tebi, cccc.
Default avatar

ah ah in oh

Ko boš pisala pritožbo, napiši, da te razkuri...
Default avatar

hrg

Joj, mi gredo na živce babnce tvojega kova. Žaljiv je (zame ni) in kaj potem?! A ne sme biti, če se tako odloči?! Mene to ne gane!
Default avatar

resaak

pojdi v tujino, recimo v UK ali Skandinavijo in vprašaj par naključnih mladih, izobraženih, kao razgledanih ljudi, kje približno je Slovenija

po mojih izkušnjah smo v 95% tam nekje pri Rusiji
Default avatar

banana njam

Saj ima prav,ta zavozena dezela ni vredna omembe.
Default avatar

Kensington

resaak je napisal/a:
Tam nekje pri Ceski umm Slovaska? Vsaj tako drugi pravijo...