Starševski čvek

Vrednotnice za delo 9 euro

Default avatar
Imam vprašanje a vrednotnice so že v prodaji in kje jih kupiti.Zanima me tudi koliko vas je šlo delat preko vrednotnice.
Default avatar
Zakon se ni bil objavljen v Uradnem listu..
Default avatar
To pa nisem vedel.Govorijo in pišejo kot da je že vse urejeno.

Hvala
Default avatar
To pomeni da bo drugo leto ODD dražje še za 9 evrov? Plus seveda davek na vsak nabran kilogram ali vsako uro opravljenega dela. Torej lahko dobiš letno 12 dni pokojninske dobe?! Ja, zelo veliko, res... Pričakovala sem, vsaj kakšna 2 meseca na leto. :(
Barca, če tole bereš, morda veš, ali se tudi nekaj sprejema,(slišala že, da je celo sprejeto,če je - link mogoče) da ne boš smel nabirati gozdnih sadežev,da te bodo res lahko lastniki nagnali itd...Hvala.
Default avatar
A ste vi sploh poslušali, kaj je ta vrednotnica? To je prostovoljni prispevek brezposelnih za našo razpadlo in zadolženo držav, ki s kakšnim priložnostnim delom zaslužijo za življenje. Ta vrednotnica ima poleg polnjenja državne blagajne naivnežev, več funkcij. Ena vrednotnica za 9 eur na mesec pokriva en dan delovne dobe na mesec, tudi če delaš prav vsak dan do zneska 450 eur na mesec (cca). Za 7 eur imaš krito delovno dobo, za 2 eur pa zdravstveno zavarovanje, ki ga itak imaš že urejenega pred tem.

Naslednja funkcija je malo zvita. Gre za samoprijavo dela na črno. Če bi vlada rekla, da se naj vsi tisti, ki na črno delajo, prijavijo, bi se vsi samo posmehnili. Zato so ponudili vrednotnice, s katero bodo dobili imena delojemalcev in delodajalcev na fini način. Ko bodo imeli register teh imen, pa udri po njih, kar naprej jim bodo stali za ritjo in preverjali, če res vse prijavijo. Seveda se bodo tarife povišale. Naša vlada bo našla "zlato jamo" v ljudeh brez zaposlitve. Da bi delali na odprtju delovnih mest, to pa ne, pobrat tistim, ki komaj preživijo mesec. Inšpekcije tako nimajo pristojnosti vstopati v zasebne prostore in preverjati, če kdo tam izvaja delo na črno. Pa še to bi ga morali zalotiti pri prejemanju denarja, delo samo še ne pomeni delo na črno.
Default avatar
Vsi imate glede na mnenje prav.Ampak če je nekdo brezposelen in nima denarja za SP oziroma ne upa iti v SP lahko proba s tem.Kupim vrednotnico in nudim delo.Če me davčna obišče jim povem in pokažem svoje stališče.Seveda lahko še vse preverijo preko telefonskih klicev in oglasov.

Danes noben ne upa dajat oglas preko spleta ker ga takoj dobijo in položnico na dom pošljejo.

Na nekaterih portalih se najde ogromno forumov kako so udarili po prekmrcih,ker je tam največja brezposelnost.Ljudje so nudili delo na črno in so jim samo položnice z obvestilom domov poslali.
Default avatar
Sami bodo vrednotnice kupovali tisti, ki bodo izdelovali izdelke domace in umetnostne obrti in jih prodajali, za ostala dela jih bo kupil narocnik dela in izvajalca tudi izbral iz seznama prijavljenih na Ajpesu (kamor se bodo vpisali tisti, ki bodo prijavili ODD). In mesecno bo lahko imel nekdo vec teh vrednotnic in z vsako en dan dobe.. seznam del, ki se jih sme opravljati prek ODD,'pa bo se zmeraj dolocen in vseh ne bo mogoce opravljati, prav tako, kot to ni mogoce sedaj.
Default avatar
Več vrednotnic boš imel edino,če boš imel več "delodajalcev na mesec.A kako bi bilo izvedljivo?Drugače je to res samo spet en velik nateg države za brezposelne oz. za tiste ,ki se borimo za preživetje.Bolje bi bilo,da bi zarubili premoženja in vse kar imajo spravljeno na tujih bankah ,tisti ki na veliko kradejo,tako kot naredijo v drugih država!!!!
Default avatar
Barca je napisal/a:
Eno vprašanje: ali vsak lahko kupi vrednotnico, tudi če je že kje zaposlen? Pa ali moraš vseeno prijaviti ODD?
Default avatar
Morag je napisal/a:
Za delo pri pravnih osebah bodo vrednice kupovali narocniki, izvajalca pa izbrali iz seznama pri Ajpesu, kjer bodo navedeni tisti, ki imajo prijavljeno ODD. Prijavijo se lahko tudi ze zaposleni.