Kam in kako na počitnice

Odgovarjajo: Potovanja.Over.Net

Kam na izlet, ko dežuje?

Default avatar

vandrovčki

Očitno bo cele počitnice bolj ali manj deževno. Kar bo vsaj malo suhih obdobij bomo zagotovo izkoristili za izlet v naravo, na kakšen hrib, kamorkoli - Slovenija je lepa. Pa malo bomo tudi doma lenarili, je luštno:-)

Kar bo pa dežja, bi radi porabili za ogled kakšne zanimive reči (pod streho). Kjerkoli v radiju recimo 300 km okoli Slovenije.

Dajmo si malo idej, kam se da iti in kaj zanimivega videti v Sloveniji in okoli nje z otroki.

Mi smo v osrednji in zahodni Sloveniji že marsikaj obiskali; otrokom je zanimiv Prirodoslovni muzej v LJ, Muzej Bistra, Snežniški grad, Železniški muzej v LJ, Kajžnkova hiša v Ratečah, Železarski muzej na Jesenicah, Hiša eksperimentov v LJ, Šolski muzej v LJ.

Malo okoli Slovenije pa Minimundus (OK, tole ni ravno za dež), živalski vrt v Roseggu, park dinozavrov pri Gradcu. Ampak vse tole je bolj za lepe dni. In seveda Dunaj s Pratrom, ZOO, palačami itd. Ampak ta je že malo daleč...

Ali pozna kdo še kaj zanimivega?
Default avatar

ticca

Ja in kako naj jaz vem kok maš ti velike otroke in kaj zmorete. Dej poguglaj in boš sama najdla in ne mori kje ste že vse bili.
Default avatar

štajerec12

Zelo lep je živalski vrt v Lignanu (Italija). Ni tako daleč od meje.
Default avatar

pomlad/2

Hisa eksperimentov v Lj, obisk Kekceve dezele v Kranjski gori, pa cez Vrsic do Kobarida, bolnica Franja ... je pa res odvisno tudi od starosti otrok. Uzivajte!
Default avatar

selnica

Lep izlet- Bela krajina, posebej Metlika. Na Gorjancih se obvezno ustavite v gostiscu Prepih, kjer imajo ogromno zunanjih igral za otroke. Res priljubljeno postajalisce za vse- stare in mlade. Ne ustavite se na Jugorju, ampak naravnost v Metliko. Iz Metlike, mimo belih brez na kaksno turisticno kmetijo. Priporocam v Rosalnicah, pri Petrhalcu. Ce bi malo radi nekaj drugacnega, priporocam izlet v Karlovac, ki je iz Metlike slabe pol ure. Cudovito mesto, s prekrasnimi obalami, na reki Korani...Cudovita narava in smesne cene obeda v gostilnah. Ob poti gnezdijo storklje na drogovih- res lepo....
Milena
Default avatar

idrija M

AKVARIJ M IDRIJADefault avatar

piki3ca

In pol bo spet jamranje, da ni denarja za šolo in podobne stvari, šli bi pa vsi nonstop nekam.
Default avatar

hahahaa

ticca je napisal/a:
Foušija. :D
Default avatar

honeey2

Živalski vrt v Zagrebu je čudovit - velik in drži ogromno živali. Pa akvarij v Piranu (malce majhen, a na sredini imajo velik bazen z morskimi biči in če vprašaš ti dajo školjke, da jih hraniš. Pustijo se tudi pobožati:) super izkušnja!)..Rada obiščem tudi muzej 1. svet. vojne v Kobaridu ( v okolici pa imaš tudi veliko bunkerjev, partizansko bolnišnico itd. - lahko je tak poučen in zanimiv dan)..
Default avatar

selnica

honeey2 je napisal/a:
Milena
Default avatar

bizirizi

kakšne topilice,recimo rimske? obisk muzejev...
Default avatar

Zanimivo

Enako bi razbral iz vašega odgovora zgoraj :)

Lep dan.

Moderatorji

Potovanja.Over.Net
Potovanja.Over.Net