Forum.Over.Net

Starševski čvek

okvara kardana Honda CRV

Default avatar

honda22

Pozdravljeni.

Imam eno vprašanje: na hondi CRV je prišlo do okvare sredinskega dela kardana. Nov seveda stane 1800 EUR, zato iščemo neko alternativo, možnost obnove, popravila...

Ima mogoče kdo kak nasvet na koga naj se obrnem?

Najlepša hvala vsem za nasvete in pomoč.
Default avatar

mehanik

honda se ne kvari, vsaj tako pravi vsaj 99,9% lastnikov hond, pa tudi dele se dobi povsod in so napol zastonj. tudi to pravi 99,9% lastnikov hond.

ok...malce bolj resno....kaj je šlo narobe pri kardanu? se je zvil? ste kam nasedli? ali je dobil luft v križu, ležaju itd? skoraj ne verjamem, da je potrebno menjat cel kardan...čeprav pri japoncih nikoli ne veš, ker delajo vse iz enega kosa oz. nerazstavljivo.

ker je to japonc, je verjetno tudi odpad slab predlog...mogoče poišči kaj po bolhi med razbitimi avti.
Default avatar

asx

mehanik je napisal/a:
Se opravičujem avtorici, ker si sposojam njeno temo.

Mehanik, če se razumeš v avtomobile, daj mi prosim odgovori na moje vprašanje nekaj tem spodaj.
Tema mitsubishi asx.

Hvala ti.
Default avatar

honda22

Mehanik, hvala za odgovor.
Problem je v križnem ležaju - na tem križu so 3 ležaji in te bi bilo potrebno menjat. Na servisu pravijo, da naročilo posameznih ležajev ni možno, da je potrebno menjati cel kardan.
Default avatar

hondašica

Eh, odgovor ni šel skozi, ker sem dala link na avto pika net. Tam imaš par karmboliranih crvjev.
Default avatar

mehanik

preden kupuješ nov kardan, išči rabljene dele oz. pojdi h kakemu mehaniku, ki ni samo zamenjevalec delov, ali pa komu, ki se spozna na strojništvo in se ukvarja s kakimi popravili storjev itd...da ti pregleda kardan in vidi, kako se da menjat ležaje, kakšni ležaji so (standardni ali kaj levega), kako so ležaji fiksirani na kardanski zglob (verjetno so vprešani in trajno zarobljeni v ohišje...v takih primerih ti kakšen mojster lahko tudi predela vpetje ležajev in se jih da zamenjat ( v primeru do so to kakšni kolikor toliko standarni ležaji)

moj predlog je še vedno, da poskušaš najprej rabljeno dobiti...(bolha, avto odpadi...iz kakega karamboliranega....malce telofon uporabi in povprašaj.) šele potem pojdi v iskanje nekkoga, ki bi lahko zamenjal ležaje.

servisi ponavadi radi samo menjajo cele komponente.....pred leti so meni hoteli zamenjat kompresor klime, ker je bil ležaj fuč....na koncu sem sam zamenjal ležaj, ki je stal nekaj evrov, namesto kompresor, k je bil nekaj sto evrov..
Default avatar

honda22

Ja, avtoodpade, avtonet smo že preklicali in ni nič. :(
Default avatar

hondašica

Kako ni nič, a pri vseh teh karamboliranih/v okvari avtih so kardane že prodali?
Default avatar

hondašica

Ja, zamenjaj mehanika za kakega garažarja, ki šraufa stare avte in se znajde. Marsikaj se da, tudi tisto, kar se ne da :)
Default avatar

mehanik

http://www.ebay.com/itm/PROPELLER-DRIVE ... 0934483044

če je na tvoji hondi tak kardan, kot na linku, potem se da ležaje na križu enostavno zamenjati. vsak kmet to zna, ker jih na enak način zamenjuje na vsah traktorskih kardanih.

ko se sname ležaj, se povpraša v kaki profi štacuni z ležaji, ali jih imajo....sicer naročiš preko ebaya ipd....
Default avatar

honda22

prilagam sliko
Slika
Default avatar

mehanik

če jaz prav vidim, je tu kar en lep kos odlomljen, ne samo okvara v ležaju. po tvojem prvem opisu napake, sem si predstavljal, da ima kardan luff zaradi zračnosti v ležajih, ampak glede na videno, bi rekel....išči drug kardan. na voljo imaš ebay itd, ne se omejit samo na slo.
Default avatar

Sisisi

Kaj še čakaš, avtor? Pojdi k Seliču, ti bo vse popravil kot je treba! Ne pa da tu blatiš Hondo! Če iščeš rezerven dele po odpadih, ni čudno, da je tvoja Honda v takem stanju! Sram te bodi!
Default avatar

subaru3

Če ti lahko kaj pomagam se obrni g.Gojznik-popravilo kardanov,Podlog pri Šempetru v sav.dolini.Meni ga je obnovil za subaruja-križe,res pa ni tako zdelan kot tvoj,Lp.
Default avatar

subaru3

Prehitro sem ti napisal,bolj natanen naslov je-Gojzdnik,Gotovlje 137.Lp.
Default avatar

honda22

Hvala, ampak tudi pri Gojzdniku ne bo šlo. Sva bila najprej pri njemu, pa je rekel, da ne more popravit. :(