polenta
Jaz edino jem polento samo zraven golaža. Nikoli nikjer drugje,. Z ocvirki mi je zanič,bljek,ocvirkov sploh ne jem,čeprav jih fotr sam dela,z mlekom mi je zanič,kot priloga drugje mi pa ne gre. Namreč kot vrhunec kulinarike gurmanski kuharji jo pripravljajo tako da jo skuhajo,malo ohladijo da je napol trda,zložijo v kvadratek,dajo v hladilnik. Potem naslednji dan jo narežejo na kvadratne šnite kot zrezki,in popečejo na ponvi in dajo kot prilogo. Sem jedla na tak način uff meni je zanič. Zraven golaža pa mi je TOP!
Pripravim jo tako,pač razmerje 3 proti 1 dam v vodo,notri pikico soli,pa pikico olja da se gladko meša,zavre jo mešam,in potem ko je mehka,še malo tekoča ugasnem in odstavim da se napije. Počakam ene 20 minut da se strdi če ne se kar razleze po golažu in to je to. Very einfach!
malo pobrskaš pa je
http://www.ringaraja.net/forum/m_1830347/printable.htm
http://prehranainzdravje.si/index.php?option=com_content&view=article&id=51{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}3Azapecena-polenta-z-mletim-mesom-in-zelenjavo&catid=59&Itemid=333
Načeloma polente ne maram, razen ob dveh priložnostih oziroma načinih priprave. Ena je navadno skuhana polenta (voda + sol + konkreten kos masla), ki je na nek način priloga jajčkom na oko. ta kombinacija mi je odlična. In drugo, polenta skuhana kot polenta, s tem da v vodo dam sol + maslo + poper + čebula v prahu + parmezan. Pri naštetem ne šparam.
Ja, pa preveč gosta, trda ne sme biti.
Otrokom jo pa skuham, prelijem v pekač, da lahko delno ohlajeno narežem na kvadratke.