mestno redarstvo-kazen
No ja, tukaj parkiram že od nekdaj, če ne gre drugače. Ni prepovedi ni prometna cesta ampak le dovoz do garaž in potem tudi ob strani parkiramo.
Pa se je zgodilo in sem imela plastiko za brisalcem- MESTNO REDARSTVO. plačilo kazni za napačno parkiranje.
Res ni table in ne oviraš nikogar.Pa nič zato.
Bom plačala. Torej polovička 20evro v 8 dneh. Kdaj žečne teči rok…kako se teje po zakonu. Recimo da sem danes dobila listek gor???
A ve kdo točno.
p.s. Pa še eno resno vprašanje. Kaj se zgodi če ti bi nekdo sunil listek dol. Resno. Pa sploh ne veš da si dobil kazen. Zamudiš ta rok za polovičko zneska in valjda so še kakšni stroški. To je noro.
hvala
Na voziscu je dovoljeno parkiranje pod dolocenimi pogoji, glej 65.clen Zakona o pravilih cestnega prometa https://www.uradni-list.si/1/content?id=101702
Na voziscu je dovoljeno parkiranje pod dolocenimi pogoji, glej 65.clen Zakona o pravilih cestnega prometa https://www.uradni-list.si/1/content?id=101702%5B/quote%5D
Hvala za link. Pa še res je…
Za teh par prostorov smo se kar grebli za parkirat. Ne ni prepovedi in men je jasno da nisem v prekršku, niti koga ovirala. Komu pa naj to razlagam.
Jaz bi kar plačala teh 20 evrov. se bom pač čemu drugemu odrekla. Kaj pa vem.
Kaj pa praviš barca na rok plačila. Na listku piše v 8 dneh od dneva izdaje tega obvestila. če je bil listek danes. kdaj je potem rok.
pa na listku piše tako,
Pravno sredstvo zoper to obvestilo o prekršku ni dovoljeno, kršitelj pa ima pravico do plačila polovice predpisane globe v osmih dneh od dneva izdaje obvestila na račun….
V primeru pravočasnega plačila globe se bo štelo, da je bil plačniku izdan plačilni nalog za prekršek, ki je označen na tem obevestilu in da je ta postal pravnomočen, ker se je plačnik odpovedal ugovoru zoper plačilu….
Verjetno si dobila predhodno obvestilo o prekrsku..
Prejel sem Predhodno obvestilo o prekršku. Do kdaj imam možnost polovičnega plačila globe?
Predhodno obvestilo o prekršku s področja ustavljanja in parkiranja vozil omogoča takojšnje plačilo globe oz. polovice predpisane globe v osmih dneh brez naknadne izdaje plačilnega naloga, brez plačila stroškov postopka in vpisa prekrška v evidenco o prekrških. V primeru, da globa v 8 dneh ni plačana to nima posledic za kršitelja, pomeni le, da se izvede običajni prekrškovni postopek z izdajo plačilnega naloga.
Evo sem zdaj citirala zakon.
10. na delu ceste, kjer bi bil prost prehod med ustavljenim oziroma parkiranim vozilom in neprekinjeno ločilno črto ali usmerjevalnim poljem na vozišču ali nasprotnim robom vozišča ali kakšno drugo oviro na cesti širok manj kot 3 m;
Jaz sem dobila tole kazen; 65.člen, 10.odstavek
Parkirano pa imam 65.člen 1.člen prvi stavek in 2.člen
(1) Ustavitev ali parkiranje na vozišču je dovoljeno le na desni strani vozišča v smeri vožnje. Če so na desni strani vozišča tirnice, je dovoljena ustavitev ali parkiranje na levi strani vozišča. Na enosmerni cesti je dovoljena ustavitev ali parkiranje na obeh straneh smernega vozišča.
(2) Na vozišču ustavljeno ali parkirano vozilo mora biti vzporedno z robom vozišča in sme biti oddaljeno od roba največ 30 cm, razen če je drugače določeno s predpisano prometno signalizacijo.
Parkiranje v drugi vrsti, ob parkiranih vozilih, je prepovedano.
Sem zdaj malo gledala. Jaz sem to nekako že vedela ko sem imela avto parkiran. Pa kaj naj. Bom zapravljala čas in denar…vsaj mislim tako.
Mogoče bi mogla avto takoj poslikat, takoj z listki gor. Mislim pa da morajo tudi oni imeti dokaz. Kakšno sliko. Tudi za primere ko bi nekomu res listek izginil dol. Saj je to dokaz za plačilo ali pa celo kakšen ugovor.
Tam v bistvu ni pločnika. V bistvu je del ulice ki se konča ….in potem se pelješ lahko v garaže. V bistvu ni prometna cesta. Na desni strani ponavadi parkiramo….a je še toliko prostora da bi lahko kamijon zapeljal v garaže(malo heca). v bistvu ne oviraš nikogar.
Tam ni prehoda za prešče, niti kolesarji se ne morejo tam vozit, niti mamice z vozički ne…to je en tak skrit kotiček, klanček,zapuščeno,,,,
No v glavnem je šlo za eno bedarijo redarsko…kakorkoli razmišljaš nima smisla.
Sem jih pred nekaj časa gledala, Lep sončen dan.slučajno na enem mestu kjer je kar veliko parkirnih prostorov in so tudi gostilne in sprehajališče.
Po peti uri ni treba več plačati, je parkiranje zastonj, Ura je bila natanko 8 minut do pete. Pa so hodili redarji in kontrolirali listke. Celo pisali ….
Tam v bistvu ni pločnika. V bistvu je del ulice ki se konča ….in potem se pelješ lahko v garaže. V bistvu ni prometna cesta. Na desni strani ponavadi parkiramo….a je še toliko prostora da bi lahko kamijon zapeljal v garaže(malo heca). v bistvu ne oviraš nikogar.
Tam ni prehoda za prešče, niti kolesarji se ne morejo tam vozit, niti mamice z vozički ne…to je en tak skrit kotiček, klanček,zapuščeno,,,,
No v glavnem je šlo za eno bedarijo redarsko…kakorkoli razmišljaš nima smisla.
Sem jih pred nekaj časa gledala, Lep sončen dan.slučajno na enem mestu kjer je kar veliko parkirnih prostorov in so tudi gostilne in sprehajališče.
Po peti uri ni treba več plačati, je parkiranje zastonj, Ura je bila natanko 8 minut do pete. Pa so hodili redarji in kontrolirali listke. Celo pisali ….[/quote]
in kaj je bilo tlele narobe?
brezplačno parkiranje je od pete ure dalje, mar ne?
ne vem, kako je z rokom plačila pri redarstvu, ampak ko je mene ustavila provida, mi da policaj položnico, gor piše če plačam v osmih dneh polovička, policaj pa reče, časa za plačilo imaste 16 dni, da bo polovica.
Pa ga jaz čukavo gledam, pa mi je obrazložil, 8 dni je, da postane odločba pravnomočna in v tem času imaš čas za pritožbo, potem pa šele začne teči tisti 8-dnevni rok. Ampak, da folk tega ne ve.
No jaz sem plačala 15. dan polovico, v enem letu me ni še nihče terjal za več.
Vrhniški redarji pa na primer oglobijo tiste, ki so na modrem parkingu brez označenega časa, medtem ko gladko, ampak res dosledno pustijo pri miru avte, parkirane na pločniku pred lokalom na drugi strani ceste.
Tudi nič narobe, oglobili so samo tiste, ki so nekaj naredili narobe. Ampak zakaj niso tistih, ki so naredili še trikrat bolj narobe?
Vrhniški redarji pa na primer oglobijo tiste, ki so na modrem parkingu brez označenega časa, medtem ko gladko, ampak res dosledno pustijo pri miru avte, parkirane na pločniku pred lokalom na drugi strani ceste.
Tudi nič narobe, oglobili so samo tiste, ki so nekaj naredili narobe. Ampak zakaj niso tistih, ki so naredili še trikrat bolj narobe?[/quote]
Ali dobiš kazen, če pred Mantovo oz pekarno brez ure parkiraš? Joj, nikoli ne preberem znaka in tudi jaz brez ure parkiram. Zgleda, da sem imela do sedaj srečo.
Sam imam zelo slabo izkušnjo z redarjem. Ime mu je MATO BRATIĆ. Je izjemno nesramen, primitiven, nesposoben opravljati svoje delo. Sam mi je dal kazen za parkiranje na” javni” zeleni površini. Čeprav jo sam obdelujem, kosim že več kot 50 let. Občina se zanjo sploh ne briga. Enkrat na leto pridejo pokosit travo, medtem ko jo sam kosim vsake 14 dni. In potem je prišel pred kratkim redar po imenu Mato Bratić in mi dal kazen; popolnoma neupravičeno. Osebek, ki ne zgleda, da bi imel dokončano OŠ, se je spravil proti doktorju znanosti, nekdanjemu predstojniku!!!!!!!!!Človek je primitivec ,kolerik, nesposoben za pogovor. Tudi drugi zaposleni na redarstvu so milo rečeno lenuharji, nesposobneži za delo, ki živijo od davkoplačevalcev.