Forum.Over.Net

Starševski čvek

Ženska pri 35+ še nikoli v razmerju

Default avatar

Očitno čudna

Pozna kdo kakšno 35+ letnico, ki še nikoli ni bila v razmerju? Da še nikoli ni imela moškega, ki bi jo ljubil in ona njega?
Če kdo pozna kako takšno, kaj mislite, da je njena težava?

Sprašujem zato,ker sem jaz taka pa bi raada ugotovila, kaj je z mano narobe, da me noben moški ne mara. Da se spremenim.
Default avatar

florami

Poznam eno, mojo sestrično, čez 30 še nikoli v razmerju, še nedolžna. Je zelo sramežljiva edinka, ki brez mame ne stori ničesar. Ven ne hodi, tako da bo žal še dolgo sama razen če ji starši koga ne bodo izbrali...
Default avatar

tuhtl

Ne vem, ja je malo čudno. Saj ne da je partnerja lahko najti, sam vem da sem sama med bolj sramežljivimi, ob takih stvareh, pa mi ni bil problem. Nekje se pa menda že pojaviš, da te kdo opazi.
Default avatar

nič ne zamujaš

A te lahko samo vprašam, ali tudim recimo kakšne avanture recimo poletne avanture nisi imela z nikomer? Pa ni nujno da je prišlo do sexa recimo samo poljubljanje, ali pa da si imela razmerje pa da se ni razvilo v resno?

Sprašujem zato ker sem sama tvojih let (32), in tudi sama nisem še imela resnega razmerja. Imela sem pa recimo neresne veze ali neke začeteke veze, ki se potem niso razvili v resno razmerje ampak so se še pred tem končale zadeve.

Sedaj če sem iskrena seveda vem zakaj je tako pri meni kot je, v mladosti me je oče pretepal, bil agresiven do mene. Kot punčka sem se moških bala kot hudiča, in še sedaj imam to v sebi, da redko katerega moškega spustim do sebe, čeprav sem očetu že odpustila oz. sem še vedno v procesu odpuščanja. Rada imam na začetku prijateljske odnose z moškim, da ga najprej na tem nivoju spoznam.

Tako da še eno vprašanje zate, si mogoče bila zlorabljena na kakršenkoli način od tvojega očeta, brata, drugih moških v tvojem življenju kot otrok, najstnik? Kakšen odnos si imela z očetom? Če je bil ta slab, je tukaj že lahko možen vzrok za tvoje nezavedno zavračanje moških in strah pred njimi, da bi se jim lahko telesno in psihično lahko predala.
Default avatar

Poznamo jo

Poznam jo ja, 38let, samska, nikoli nobenega okoli nje, izgleda dobro, ni ravno mis, da veliko na svojo postavo, na svoj izgled, je v upravi večje firme, ima svoje stanovanje, je neodvisna... Nič ji ne fali razen deca.

Moj v hecu pravi da bi bila za ponucat in da jo je škoda!!!
Default avatar

Očitno čudna

tuhtl je napisal/a:

Ja, vsekakor je čudno. Zato bi se rada spremenila. Je pa težko ugotoviti kako me drugi vidijo, zakaj nikogar ne pritegnem.
florami je napisal/a:
Ali to, da ne hodi ven, pomeni, da sicer recimo ima hobije, hodi v službo, športa, samo, da ne žura? Kaj pa njen videz, je to problem?
Poznamo jo je napisal/a:
Sicer sem daleč od te ženske. Vseeno pa me zanima zakaj misliš, da ni moških okrog nje? Je kaj v značaju kar odbija moške?

nič ne zamujaš je napisal/a:
Imela sem le bežno razmerje, kjer sem bila jaz zaljubljena, on pa ne. To je vse. Moj oče je bil tudi oče le na papirju. Niti nimava stikov. Samo jaz tudi z ženskami nimam nekih stikov. Mislim v smislu, da bi imela kolegice. Tako, da ja nasilja sem bila kar nekaj deležna, fizičnega, psihičnega, s strani ženske in moškega. Ne pa spolnega nasilja. Se pa moških ne bojim v smislu spolnosti.
Default avatar

Očitno čudna

Tisti, ki katero tako poznate (pa da je hetero seveda), bi bila vesela tudi, če napišete kaj mislite, da bi morala pri sebi spremeniti tista ženska, da bi si našla partnerja.
Predsodkov do spolnosti nimam. Sem pa zelo introvertirana. Težave s stiki z obema spoloma.
Default avatar

modra vijolica

S tabo ni popolnoma nič narobe. Narobe je s tistimi, ki imajo vsak dan drugega partnerja in otroke enega z enim, drugega z drugim. Mislim, da si prav v redu punca, edino pravega še nisi srečala. Želim ti vso srečo in ne sekiraj se!
Default avatar

najdi si pomoč

očitno je s tabo narobe samo to, da težko vzpostavljaš stike

jaz bi rekla, da poskušaj s pomočjo ženitne agencije in probaj na tak način najti kakšnega primernega partnerja.
Default avatar

Očitno čudna

najdi si pomoč je napisal/a:
Ni težava v tem, da meni ne bi bil nihče všeč, težava je v tem, da jaz nikomur nisem. TOrej moram nekaj spremeniti na sebi.
Portali, agencije - vse sprobala brez uspeha.
Default avatar

daddy problems

Pa se ti zdi da imaš te težave zaradi odnosov s starši predvsem z očetom? Ko si zgoraj pisala da odnos z očetom ni bil dober oziroma nimaš več stikov znjim. Večinoma te motnje ki jih ima ženska z moškimi v odraslli dobi izhajajo iz odnosa z očetom. Oče je prvi stik punčke z moškim spolom in če ta ni dober deklica dobi abnormalen vzorec do moških, vidi vse moške potem v izkrivljeni obliki. In tudi tako energijo verjetno oddajaš, pa še sama verjamem v usodo in tudi verjamem da ti očitno še ni prava oseba namenjena.

Kot še pišeš da si introvertirana, tukaj ti svetujem da si iščeš podobne ljudi kot si sama. Če si zaprta, nekomunikativna boš težje shajala z osebo ki je čisto nasprotje tebi, najdi si podobnega.
Default avatar

šiš

to se rado zgodi maminam punčkam to človeka pri taki osebi že na začetku odbije.enako je maminim sinovom starše že v kali zatrejo svoje ptroke in so potem čustveni invalidi nasposobni za zakon,vezo....Poišči si psihoterapevta za pogovor ,da razvozlaš zadevo
Default avatar

Modri dirkač

Jest po moje poznam eno. Enostavno ne zgleda fejst, in če to kombiniraš z inteligenco in kljub vsemu standardom, prideš v brezizhodno situacijo...

Ja ja, notranja lepota pa to.... Stilist mogoče pomaga (včasih). Vsaj zame je ta del relativno pomemben. Za en sloj moških to ni pomembno, vprašanje pa je potem, če so zanimivi zate...

V glavnem, zgodba je lahko komplicirana. pomaga, če si aktivna v smislu socialnega življenja.
Default avatar

poznam eno

Poznam eno, ki je bila 31 let stara in ni imela še nobenega fanta. SEBE. Me niso zanimali: v OŠ in SŠ sem tekmovala v različnih športih, plesu, s psom, raziskovalnih nalogah, v znanju, ogromno sem se posvečala pomoči vrstnikom pri učenju. Na fakulteti je bil moj prvi cilj jo čim hitreje čim bolj uspešno zaključiti in po tem sem se odločila še za eno fakulteto in za njo doktorat. Gledala sem svoje kolegice na faksu, zaljubljene do ušes, vse hodile s fanti, tudi noseče so bile, seveda so tudi živele s fanti. Meni je bilo to vedno tuje. Že v gimnaziji sem sklenila, da najprej bom dokončala študij, prepotovala kolikor bom hotela v okviru vseh tekmovanj, bila na raznih izmenjavah v tujini, izpopolnjevanjih itd., potem pa se po diplomi odselim od staršev, si najdem službo in šele potem si bom začela iskati partnerja. Če dobim resnega, prav, sicer ostanem sama. In pri 31 letih sem začela iskati, ga v nekaj mesecih našla, se po pol leta zaročila, po 9 mesecih poročila, tri mesece kasneje se je najavil prvi otrok. Tudi mož je začel šele takrat, pri 32 iskati, tako, da sem mu bila prva punca. A ni to lepo.

NIč verjetno ni narobe pri tebi, bi bilo za preveriti, kakšnega fanta iščeš, kaj od njega pričakuješ - bodočefa partnerja, samo bežno zvezo... TUdi sama sem dala svoj oglas na portal, javilo se mi je skoraj 200 fantov, izločila sem jih 5, s katerimi sem se dobila, edini resen je bil pa moj sedanji mož, drugi totalno nezreli...

Skratka, išči, ne obupaj, a jasno napiši, kakšnega fanta iščeš. Sama sem jasno napisala, da ne iščem avanture, ne ločenega, ne z otroki, ne takega, ki pije alkohol, kadi itd. Takšnega z jasnimi partnerskimi in družinskimi vrednotami, ljubečega, predvsem pa osebnostno zrelega. Tem kriterijem zelo malo moških ustreza, a garantiram ti, da jih je dovolj, samo ne spuščaj svojih vrednot in kriterijev, če ga takoj ne najdeš.
Default avatar

Očitno čudna

šiš je napisal/a:
Mamina punčka? Preberi zgoraj moje zapise.
Default avatar

Očitno čudna

Modri dirkač je napisal/a:
Saj to z videzom je tudi problem. POjma nimam kaj spremeniti. Na koga se obrniti za nasvet.
Default avatar

Očitno čudna

poznam eno je napisal/a:
Vse to že več let neuspešno počnem. Kot sem napisala, ni težava, da mene ne bi nihče zanimal, ampak, da jaz nikgoar ne pritegnem.
Default avatar

katem

Očitno čudna je napisal/a:
No, domnevam, da si taka:
- si samo povprečna, nisi kakšna lepotica, mogoče si celo neprivlačna
- nisi družabna, ne hodiš dosti ven, oz se družiš samo z ženskami
- nimaš hobijev, kjer bi se večkrat srečevala z istimi moškimi
- si sramežljiva, plašna in otrpneš v stikih z moškimi, prav si bolj tiho, ko si v stiku z njimi

Žal se te faktorje kaj dosti ne da spreminjat, oz vprašanje, če si jih sploh želiš. Npr. moški radi padejo na videz -lahko bi prosila eno lepo prijateljico, naj ti kaj svetuje v zezi s tem, vendar sem prepričana, da ti do tega ni. Drugega skoraj ti ne preostane, ker drugih faktorjev ne moreš spreminjat, razen to, da začneš delat na takih hobijih, kjer je dosti moških - ampak mogoče ti moški hobiji sploh niso všeč.
Default avatar

Lynda

Avtorica, takole ko sem prebirala sedajle tvoje poste mi je nekaj padlo v oči namreč ZELO SE PONIŽUJEŠ. Stavki kot jih pišeš, ne zanimam nikogar, sem introvertirana, očitno me ne marajo, ne zanimam jih-TI RABIŠ BRAIN-REPROGRAMMING. Obstaja precej tehnik s katerimi dosežeš to reprogramiranje same sebe, ker nekaj si zapomni bolj je važno to kar misliš kot kaj ješ. Ti ko misliš o sebi da si čudna, da te noben moški ne mara, da si nezanimiva ti to energijo oddajaš v okolje ven in s tem verjemi da tudi moškim začneš smrdeti. Ker če si sama o sebi misliš da si nula potem verjemi da se tudi njim. Zato še enkrat, začni se ceniti, se spoštovati, verjamem da s tabo vizualno ni nič narobe ampak nekaj si zapomni tudi če izgledaš kot Barbie, pa da boš na notri še vedno o sebi mislila najslabše, boš isto nezanimiva za tipe, mogoče te bodo tisti kurbirčki hoteli samo podreti, resne in dobre moške boš pa odbijala.

Delaj vaje za krepitev samozavesti, lastne sampodobe, imaš ogromno tehnik od samosugestije, avtogenega treninga, EFT, Reiki...Nekaj najdi in začni delati na sebi pa ne na fasadi ampak na svoji duši da se zopet vzljubiš!
Default avatar

Modri dirkač

Obišči enega ali dva stilista, mogoče ti rezultat ne bo všeč. ne delajo vsi stilisti enako, pa vsaj delno bo moralo biti tebi všeč, sicer se boš počutila kot krava s sedlom (karikiram :) ). Po trgovinah, v emporiumu in na spletu je tega nekaj...