Med.Over.Net

Duševno zdravje

Odgovarjajo: Bernarda Dajčman, dipl. soc. del.

O pomenu duševnega zdravja, duševnih stiskah ter možnih izhodih iz njih.

Bernarda Dajčman , dipl. soc. del.

bernardadajcman

Sodelovanje v raziskavi - Odziv vrstnikov na sporočila o stiski

Default avatar

Tinaaa5

Pozdravljeni.

Sem študentka zaključnega letnika magistrskega študija psihologije na Univerzi v Ljubljani. Študij zaključujem z magistrsko nalogo z naslovom Odziv vrstnikov na sporočila, ki razkrivajo samomorilne misli in vas vabim k sodelovanju v raziskavi.

Samomor predstavlja enega izmed največjih javno zdravstvenih problemov in hkrati izzivov današnjega časa. Med slednje spada tudi preventiva in preprečevanje samomorilnega vedenja.

Raziskave kažejo, da mladi odrasli v stiski najpogosteje iščejo pomoč pri vrstnikih. Glede na to, da imajo vrstniki več možnosti, da opazijo to stisko preko vedenja in komunikacije imajo lahko pri preventivi samomora zelo pomembno vlogo. Namen moje magistrske naloge je ugotoviti, kako se vrstniki odzivajo na sporočila o stiski in kaj vpliva na njihov odziv.

Če imate ste stari med 18 in 25 let, vas vabim k sodelovanju v raziskavi. Če se odločite za sodelovanje v raziskavi, bo vaša naloga posredovati nekatere demografske podatke, napisati odgovor na sporočilo vrstnika ter izpolniti Vprašalnik o mislih na smrt in samomor.

Podatki bodo uporabljeni izključno v raziskovalne namene, anonimnost je zagotovljena. Vaše sodelovanje v raziskavi je v celoti prostovoljno in ga lahko kadarkoli prekinete brez posledic.

Vaši odgovori bodo pomembno prispevali k razumevanju vloge vrstnikov pri preventivi samomora mladih zato se zanje vnaprej zahvaljujem.

Vabim vas tudi, da povezavo do vprašalnika posredujete še komu, ki bi ga utegnila raziskava zanimati.
Povezava do raziskave: https://www.1ka.si/a/38402